Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

United bekräftar
Scott McTominay flyttar till Neapel

En av våra egna har lämnat oss. Scott McTominay har lämnat United efter att ha spenderat 22 år i organisationen. Enligt rapporter får Napoli betala 30 miljoner för hans tjänster.

För Scott McTominays familj var det naturligt att Scott började spela för United innan han började gå i skolan. Det är nämligen så att sedan fem års ålder har han sprungit runt på diverse fotbollsplaner i en röd tröja. Och enbart en röd tröja.

McTominay fick sitt stora genombrott under José Mourinho. Frågan är om Mourinho blivit mer betuttad i en spelare än han blev i McTominay. Mourinho såg något i 20-åringen från akademin som föll honom i smaken. Men det var under Solskjaer som McTominay kom att bli en bärande spelare, med Fred som parhäst. Höjdpunkten i United kom förra säsongen, då McTominay fick vara med och lyfta FA-cupen.

För McTominays del blev det 255 matcher och 29 mål för sin moderklubb. Långt mer än vad de flesta akademispelare som kliver upp i A-laget får. Vi säger farväl till en spelare som tagit klivet från knattelaget för femåringar hela vägen till en ordinarie startplats i seniorlaget. Säga vad man vill om McTominay som spelare, United är något han genomsyrar.

Vi tackar en av våra egna för lång och trogen tjänst, och önskar Scott all lycka till i sin nya klubb!

Res med oss till Manchester!