EFL Trophy: Doncaster Rovers - Manchester United 3-3, 3-5 straffar
Målvaktsassist när Jackson kvitterade i sista sekunden!

Manchester United tog sin andra raka seger i EFL Trophy. Så såg det inte ut när hemmalaget Doncaster Rovers gick ifrån till 3-1 i andra halvlek. För andra gången i gruppspelet skulle United emellertid hämta upp tvåmålsunderläge. På äkta Fergie Time kunde Louis Jackson, framspelad av målvakt Dermot Mee, trycka in 3-3. United tog sedan hand om bonuspoängen i den efterföljande straffläggningen.

Det var United som slog till först, då Ethan Ennis serverade Sam Mather för 1-0.

Därefter skulle Doncaster slå till tre gånger om. Då fanns det egentligen inget som tydde på att United skulle få med sig ett positivt resultat från matchen.

Vi fick emellertid en reducering, då Mather tackade för senast och spelade fram till Ennis.

Det skulle följas ett kvitteringsmål i den allra sista sekunden. På en hörna klev Mee upp i offensivt straffområde och bollen föll till målvakten, som drog sitt avslut i bröstet på Jackson. Mittbacken tackade och förpassade bollen in i nät.

Jämfört med Uniteds inledande seger mot Barnsley valde Travis Binnion att byta mittbackspar. Vi fick dessutom ett par nya startande namn pÃ¥ mittfältet och i mÃ¥l blev det ikväll Dermot Mee istället för Tom Heaton. Mittförsvaret utgjordes idag av veteranen Tommy Rowe – med förflutet i Doncaster – och Jack Kingdon. PÃ¥ mittfältet noterar vi att med glädje att Daniel Gore gjorde comeback. Hans första match sedan januari. Gore tog den plats som Toby Collyer lade beslag pÃ¥ senast. Vi tolkar Collyers frÃ¥nvaro som att han kommer att vara involverad i matchtruppen mot Twente imorgon. Jack Fletcher blev matchvinnare mot Barnsley och belönades med en startplats nu, pÃ¥ Ruben Curleys bekostnad.

Första halvlek kan mestadels beskrivas som ett ställningskrig. De båda lagen såg till att ha gott om spelare bakom bollen och vi bjöds på lite som kan klassas som skönspel. Detta kan illustreras av att skottstatistiken i paus var 3-1 till hemmalaget.

Detta till trots skulle båda lagen göra varsitt mål före pausvilan. United öppnade målskyttet, efter ett anfall som startade hos målvakt Mee. Via Kingdon förpassades bollen till Ethan Ennis mitt på egen planhalva. Högeryttern tog sig enkelt förbi sin gubbe och skaffade sig en stor yta att löpa på. Försvaret blev passivt och Ennis kunde fortsätta framåt, hela vägen till offensivt straffområde. Där valde han att lämna över bollen till vänsterytter Sam Mather, som tog emot och drev in i straffområdet för ett behärskat avslut som lämnade målvakten chanslös.

Hemmalagets kvittering skulle också vara av det enklare slaget. Uniteds försvar blev passivt och backade långt ner, varpå Joe Sbarra kunde avsluta från utkanten av straffområdet. Kingdon försökte blockera skottet, med effekten att han styrde bollen in i eget nät.

Doncaster tog hand om kommandot i slutet av halvleken och hotade bland annat på en hörna.

Den matchutvecklingen följde med in i andra halvlek, då Doncaster visade att de är ett seniorlag som möter ett ungdomslag. Andra halvlek var bara några minuter gammal när det gav utdelning, då Ephraim Yeboah höll sig framme på returen, sedan Billy Sharp prickat stolpen.

Gore klev av efter en timme. Det mest positiva idag är förstås att Gore nu är tillbaka i spel.

Doncaster dubblade ledningen, sedan Mee skänkt bort bollen, varpå George Broadbent kunde lobba målvakten.

United fick en livlina när Mather och Ennis samarbetade på nytt, med 20 minuter kvar att spela. Den här gången var det Mather som agerade framspelare, sedan Doncaster blivit omständliga på ett eget inkast. Ethan Wheatley pressade bra och Mather kunde kliva fram och sno åt sig bollen. Han kunde sedan spela in till Ennis som enkelt kunde placera bollen bakom målvakten.

Kvitteringsjakten såg ut att bli fruktlös. United försökte förstås men utan mycket till lycka. Vi kom till offensiv tredjedel men där stod hemmalaget stabilt. När de fem aviserade tilläggsminuterna hade tickat förbi hade vi inte kommit till ett enda avslut efter reduceringsmålet.

Vi hade emellertid en sista chans, då vi hade skakat fram en hörna. Den blev kaotisk och bollen föll till Mee, som gick på avslut. Mee är dock målvakt av en anledning och drog sitt skott i bröstet på Louis Jackson. Den inbytte mittbacken tar ner bollen fantastiskt, låter bollen studsa en gång och avlossar sedan ett skott som lämnar målvakten chanslös.

Därmed följde straffläggning för en bonuspoäng. Där satte United fem av fem (Mather, Wheatley, J Fletcher, Amass, Biancheri) medan Mee räddade hemmalagets tredje straff och bonuspoängen blev Uniteds.

Segern betyder att United har gett sig själva ett fantastiskt utgångsläge i gruppen. Vi har fem poäng efter två omgångar. Det kan mycket väl räcka till slutspel. Vi avslutar gruppspelet mot Huddersfield Town den 12 november. Resterande matcher i gruppen spelas före den matchen, så vi kommer att veta exakt vad som krävs för avancemang på förhand.