Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Unitedsvepet
Maguire och Mainoo borta i flera veckor / Berrada har rena händer

Vi nås av trista nyheter under kvällen, då United bekräftar att Harry Maguire och Kobbie Mainoos skador är så pass allvarliga att de båda missar spel i åtminstone några veckor. Samtidigt får Erik ten Hag ett tröstpris i form av några tillskott på Carrington efter landslagsuppehållet.

I övrigt rapporteras det om att United inte ska ha några större oro över Omar Berradas förflutna i Manchester city när de 115 åtalspunkterna tas upp i rätten.

Maguire och Mainoo borta i några veckor – skadeläget i truppen

United släppte idag sin rapport över skadeläget, och det är både bu och bä som bjuds på. Något som hör till det förstnämnda är att Harry Maguire och Kobbie Mainoo kommer att missa “några veckor” efter att ha dragit på sig skador mot Aston Villa. Varken Maguire eller Mainoo deltog i landslagsspel; Maguire var inte ens uttagen medan Mainoo var tvungen att lämna återbud från landslaget efter sitt skadebesked.

Men lite bä får vi allt. Noussair Mazraoui är tillbaka i träning efter att ha tvingats till en hjärtoperation. Den första prognosen efter ingreppet gjorde gällande att Mazraoui skulle missa ett par veckor. Vi får se om den håller.

Alejandro Garnacho och Amad har skakat av sig sina åkommor; Garnacho fick en smäll och missade Argentinas landslagssamling medan Amad fick flyga hem från Elfenbenskusten efter att ha insjuknat. Båda är nu tillbaka i träning.

United skriver också att Ugarte deltog i “återhämtningsträning” efter att ha klivit av med känningar mot Ecuador natten till igår.

I övrigt fortsätter Tyrell Malacia med sin rehabilitering på Carrington, detsamma gäller Mason Mount som återhämtar sig från smällen han fick mot Tottenham, och Luke Shaw som dragits med en muskelskada hela säsongen.

United är säkra på att Berradas händer är rena

United känner sig säkra på att de inte behöver ha något att oroa sig över gällande Uniteds nytillträde vd Omar Berradas förflutna i Manchester city, nu när åtalen mot city hörs i rätten. Det skriver James Ducker i The Telegraph. Berrada spenderade 13 år i city och har haft flera olika ansvarsområden, bland annat som vd och fotbollschef.

Berrada fick faktiskt ta sig till rätten i veckan, då i rollen som vittne. Han vittnade för citys vägnar i en tvist gällande obetalda löner till före detta cityspelaren Benajmin Mendy. Det verkar i övrigt inte finnas någon bevisning som pekar på att Omar Berrada ska ha någon som helst skuld gällande citys åtalspunkter.

 

Res med oss till Manchester!