city it is

bejbebe

Så. 2 segrar, totalt 5-0, CL-kvartsfinal och RvP hemma i sitt kära Holland resten av säsongen. Men det var förra veckan och nu traskar vi vidare mot säsongens sista stora utmaning av betydelse (München är en helt annan femma). Förlust i derbyt och säsongen är ett enormt jättefiasko. Seger mot city och säsongen är ett mindre enormt jättefiasko, oavsett vad Carrick säger: ”I don’t think it [the derby] matters. It’s just another game for us; a big game but it’s not going to repair any of the damage that’s been done in recent months by us losing games.”

Det här är vår cupfinal, hur sorgligt det än må vara. Det ger Moyes, spelarna, klubben en sista chans (bortser från Bayern igen) att rädda lite av hedern. En förlust skulle vara too much for the heart to bear. Jag vill inte föreställa mig det, men om jag är pragmatisk så är det ett kryss som jag på förhand kan se som det enda rimliga.

These are my guys up for the job:

DDG (2011)

Rafael (2008) – Rio (2002) – Jones (2011) – Evra (2006)

Carrick (2006) – Fletcher (2002)

Welbeck (2001) – Mata (2014) – Kagawa (2012)

Rooney (2004)

Varför? Därför att de fem därbak tar ut sig själva, precis som Carrick. Fletcher har ju påstått att han är helt fit så då borde han greja att starta igen och att jag tar honom för afrotanken beror enbart på hjärtat. Både Fletchers och mitt.

Framåt kan Valencia och Young – inte Nani, för han går inte från att inte ha startat en match på fyra månader till en derbyelva – kanske vilja vara med och sparka boll, men vore jag tombolan skulle de bara användas i extremfall. Welbeck tar hand om Kolarovs offensiv, Mata och Kagawa snurrar runt och Rooney täcker hela banan och gör ett hattrick. Vi såg prov på vad Roo-Mata-Kagawa kan göra om de får förtroendet tillsammans och det är ingenting Robin van Persie låg hemma och hurrade för. Januzaj då? Kanske. Men jag föredrar alltid en Manchesterpojk i ett Manchesterderby.

* Enda nackdelen är att det gynnar Liverpool om vi vinner och det skulle faktiskt svida mer om de lyckades ta titeln än om oljelaget gjorde det. Det får vi ha med i bakhuvudet om vi, Gud förbjude, skulle åka på däng igen.

* Siffrorna inom parentes ovan representerar som ni förstås listat ut året då spelarna anslöt till klubben. Jag vet inte vad jag vill visa med det.

* Lite oroväckande att Moyes ens nämner möjligheten att spela Evra som mittback:

”We gave Pat a rest but, if we have to, I think we can put him there as well and he would cope manfully. It was great that the squad mucked in and that’s the way it should be, when you are short in areas and it’s all hands to the pumps. We were short on Saturday and Michael certainly played really well.”

Kan ni föreställa er honom där? Råkar av ren instinkt följa med i ett anfall och joggar sedan bakom Yaya och Silva i en omställning.

* Vi saknar RvP – city Agüero. Det känns trots allt som en värre förlust för dom, med tanke på att spelet sett hyggligt ut med RvP sidelined. Agüero är bättre i spelet för city än RvP är för United, kan vi i all fall fastslå utan att börja någon fistfight. Vad de startar med i övrigt ger vi inte så mycket tanke åt mer än att jag tror att vi skulle vinna om Yaya spelade i United. Det bytet skulle räcka.

* Så skänker vi i dag förstås en hjärtlig tanke till Bébé som fortfarande hoppas återvända till Manchester United. Kan ni tänka er det genidraget från Moyes? Plocka hem Bébé och göra honom till en superstar. Bara det skulle vara värt ett halvdussin år till på skottens kontrakt.

* Och så för er – och mig – som inte sett Bruces reaktion till Rooneys 1-0 förrän i dag. Here: