The signings that are left

I dag drog Ryan Giggs igång försäsongsträningen med pojkar som Ashley Young, Anderson, Bébé, Jonny Evans och Wilfried Zaha. Och så förstås Ander Herrera.

Men det fattas ännu något. Och med något menar jag minst en mittback och minst en mittfältare.

Arturo Vidal och Paul Pogba är fortfarande heta spår, medan det är tämligen tyst om mittbackar och även om ytterfältare. Fick jag välja skulle jag dock sätta ytterligare en mittfältare högst upp på agendan för tillfället. Men frågan är vem av dem som skulle slotta in bäst i United.

Jag tror ärligt talat inte att United skulle ha så stora problem att erkänna att man gjorde fel när man ”släppte” Pogba. Grabben var ju en liten juvel, det visste alla i klubben, men han och Fergie drog inte jämnt och när man inte drar jämnt med Fergie finns bara en utgång. Nu är skotten i periferin och manegen är krattad för Mr. Woodward att ta tillbaka honom. Mino Raiola är inte den som är den, som ni vet, när det gäller att flytta på spelare efter ett par år. Vilket i och för sig skulle vara en risk med just Pogba – skulle han verkligen stanna i United mer än ett par år även denna gång? Kanske inte. Men det är inte mycket att göra åt i dagens fotbollsvärld.

Vidal är sju år äldre än Pogba och räknas så klart som mer ”färdig” som spelare. Han lär inte bli så mycket bättre under sin karriär medan fransmannen fortfarande har en stor utvecklingspotential. Och skulle det stå mellan dem och skillnaden i pris handlar om 100-150 mille känns Pogba som ett mer vettigt alternativ. Och mer United. Och om det kostar för mycket? Vill vi hellre se Glazyrerna behålla miljonerna eller spendera dem på spelare?

Det gäller att passa på att njuta medan det här transferfönstret fortfarande lever. Om nu Glazyrerna en dag vill sälja måste the slide stoppas och då finns inget alternativ till att investera mycket och dyrt.

Jag var säker på att värvningen av Luke Shaw skulle bli av. Snart är jag säker på att det blir antingen Vidal eller Pogba. För vilka är alternativen i dag? Jag kan inte komma på något rimligare. Och då är det förstås orimligheten själv att köpa tillbaka en spelare för en halv miljard som man precis sålt för några miljoner. Men ibland får man ta en enorm tugga av det sura.

* Nu intensifieras ryktena om Patrice Evra och Juventus. Vår lille favoritgrodätare ska enligt italienska medier närma sig Turin med stormsteg. Enligt Gazzettan ska Juve vara överens med Pat om ett kontrakt, men United är inte riktigt med på noterna. Och jag hoppas att de inte lyssnar på Marottas melodi överhuvudtaget, eftersom Patrice behövs. Dels som en kulturbärare, dels som en backup och dels som en mentor åt Shaw.

Frågan om högerback kanske löses med Guillermo Varela. Eller Janko? Jag är fortfarande så anti-Jones-Smalling-Valencia-som-högerbackar som jag kan bli. Argumentet är enkelt: En klubb av Uniteds standard ska inte behöva ha mittbackar och yttermittfältare som alternativ på en så viktig position. Det är undermåligt.

* Också på to do-listan:

  1. Fixa en testimonial åt Wayne Rooney.
  2. Fixa en testimonial åt Darren Fletcher!
  3. Utse en kapten (en formalitet förstås).
  4. Dela ut nummer till Shaw och Herrera. #5 och #15?
  5. Besätta #7, #9 och #11. Det kräver sina män.

* Robin van Persie är ende Unitedspelare kvar i VM. Att han är kvar är till stor del tack vare Frans Hoeks och Louis van Gaals val att plocka in Tim Krul inför straffarna. Ett otippat grepp, speciellt med tanke på att Krul knappast är känd som någon bjässe på just elfmeters.

Men det var ju den psykologiska effekten av det hela som gav utslag. Costa Rica-lirarna måste givetvis ha funderat ”hur jävla bra är den här keepern på att rädda straffar” – det är en oundviklig reaktion.

Nu hoppas jag att LvG tar hem hela balunsen. Förstå vilken jävla pondus han skulle komma in omklädningsrummet med! Som om det inte räckte med liga- och CL-titlar.

* Två ynka – lite drygt – veckor kvar till fotbollen börjar på riktigt igen. Eller i alla fall halvriktigt. LA Galaxy är först ut.

MUMMA!

(18 juli lämnar flyget Manchester, förresten)

* Javisstja, United har ju presenterat sin matchtröja för kommande säsong.

un

 

* Apropå Pogba måste jag tillägga: Han är en arrogant jävel. Men det finns plats för arroganta jävlar i United.