Bryggja it is

Manchester United är åter 90 minuter från att återställa balansen i universum och ta sig till Champions League. Och gör man ingen MK Dons-repris är det näst intill omöjligt att se ett Van Gaal-bollinnehavbesatt lag misslyckas.

Belgarna förlorade två spelare i första matchen genom skada och utvisning och ska inte kunna mer än skaka om United. För en omskakning blir det trots allt, det hör United till.

Elvan då?

Tja, det är ju svårare att gissa fel nuförtiden och det sätter en på andra prov än tidigare år. Jag har försökt jobba in lite andra gubbar, som Hernandez och Herrera, till ingen nytta. Och med tanke på hur 18-mannatruppen som reste över kanalen i dag ser ut är det svårt att se några revolterande platsbyten. Rooney lär starta på topp, Herrera på bänken och den mest ”spännande” frågan är om Bastian eller Carrick inleder. Alltså: Vem får spela 60 och vem får 30?

Adnan Januzaj var i mötet med Newcastle den spelare i startelvan efter Rooney och Smalling som lirat flest matcher för Manchester United. En statistik som svindlar!

Anyway, jag mosar in den här elvan och utgår från minst 10 av 11 rätt.

Romero

Darmian – Smalling – Blind – Shaw

Schneiderlin – Schweinsteiger

Mata – Januzaj – Depay

Rooney

Vad kan vi då förvänta oss för match? En 3-3-mot-Barca-i-CL-99-typ? Eller 1-0-borta-mot-Villa-typ? Chanserna att det blir det första alternativet får anses vara lika stora som att Louis van Gaal badar i tjära och kommer ut i fjädrar och snackar fikonspråket vid kvällens presskonferens. Nej, det är lika bra att utgå från den pragmatiska tristess vi nu inte haft något annat val än att vänja oss vid. Så länge inte mer än en eller max två spelare får dribbla – och bara i vissa positioner – är det ett Manchester United vi inte hade valt som vi väljer att följa.

Men jag kan ju drömma om en bolltransporterande Ander Herrera som piskar upp tempot på Jan Breydelstadion. Det är alltid tillåtet att drömma. I alla fall så länge du inte startar en match under Louis van Gaal.

Jag tar risken att ta ut avancemanget i förskott och meddelar att det är lottning på torsdag klockan 17.45.

* Medan United bärgade en poäng hemma mot Newcastle efter första mötet åkte Bryggarna på pisk av klassiska Zulte-Waregem i veckoslutet. Ett Zulte-Waregem där förre Unitedlegendaren Charni Ekangemene inte platsar i startelvan.

* Apropå lottning ska vi ge oss in ligacupen inom kort också och det lottas redan i afton. VI ÄR BOLL NUMMER 29!

* Med en vecka kvar innan dörrarna stängs till nästa år har Ed Woodward låtit skattkistorna vara stängda – och överfyllda – i över en månad. Med tanke på att United lagt ut ungefär 100 mille SEK netto under sommaren lär det finns hundratals miljoner att spendera. Problemet är att Neymar, Müller, Bale & co ägs av klubbar som inte behöver sälja ens om Edward skriver miljardcheckar.

Adidas säger själva att de är blown away över starten på samarbetet med United, men med tanke på att tyskarna lägger upp typ 1 miljard SEK per säsong framöver kan jag inte föreställa mig att de är nöjda med Romero, Darmian & co (även om Bastian förstås är ett statusköp) som nya frontfigurer för den nya tröjan.

Och det viskas om att det är en bjässe på ingång även detta fönster. En som kommer att få fans att gå bananas i dagar efteråt och vissa att gråta rakt ut i ren och skär extas.

Frågan är vem – vad tror ni?

* Bryggja då? Japp, det sägs vara det ord från Old Norse, i betydelsen ”hamn”,  som givit namn till stan där onsdagens viktigaste fotboll spelas i morgon.

Lingvistik kan man aldrig få nog av.