The nightmare before Christmas.

Asså örk. Jag har en lång lista av roliga och mysiga grejer som ska göras idag, men vad guppar runt i mitt huvud istället för julgranen jag och sambon ska köpa om en stund? Jo, Mourinhos äckliga skalle, hånleende och självgod. Fy fan. Det är tungt nu, riktigt tungt. Mitt hopp i detta fotbollsmässiga mörker ligger dock i att det värsta för tillfället ligger bakom oss. Med våra prestationer hittills den här säsongen som referens tror jag att vi har större chans att ta poäng mot Spurs ikväll och City på lördag än vi hade med ett gäng ungdomar (hur fantastiska de än må vara) mot ett fullvuxet, rutinerat Astana, eller med en sargad trupp mot ett ganska mediokert Aston Villa. Detta då vi trots ett par rejäla bottennapp, gjort våra allra bästa matcher mot de tuffare lagen. Jag hoppas denna trend håller i sig veckan ut..

Hur som helst, förr brukade man ju alltid tycka att veckomatcherna i Premier League var en jävla guldkant i livet. Idag känner jag mig mest osugen på att se Kane ta sig an Lindelöf och gänget. Positivt är dock att McTominay, som först verkade komma tillbaka till Spursmatchen för att sedan visa sig vara fortsatt skadad, nu tydligen är med i kvällens spelartrupp. Oklart hur läget är med honom med tanke på allt, men om han kan starta så är det en enorm fördel för oss, som annars lämnats med typ Fred och kanske Matic? Eller Pereira? Helst av allt hade man ju givetvis hellre sett Garner från start, men shady som han är verkar Ole inte tycka det är en gångbar idé.

Jag är övertygad om att vi startar med en 5-2-3-uppställning. Inte vad jag personligen hade velat se, men det är min känsla. Jones är inte med i truppen, vilket då kommer innebära Maguire, Tuanzebe och Lindelöf från start med Luke Shaw till vänster och Wan-Bissaka till höger. Riktigt dålig timing att även ytterbackplatserna känns darriga, då Shaw är nyss tillbaka från ett lååångt skadeuppehåll och Wan-Bissaka sett ganska mycket sämre ut se senaste veckorna än han gjorde i början av säsongen då han var fullkomligt massiv. Jag gillar Shaw väldigt mycket, men det känns som att han nu är inne på sista chansen. När han värvades från Southampton var han en ung och lovande up and coming ytterback, men lite i samma stil som Jones har dessa ständiga skador verkligen hackat sönder hans karriär. Förhoppningsvis kan han återhämta sig nu och få en bättre karriär än stackars Phil, men så pass långa uppehåll och rehabiliteringsperioder när man dessutom kanske inte är den mest lättränade typen kostar verkligen. Så, upp till bevis för Luke.

Mittfältet är inte mycket att tala om egentligen. Om McTominay är hel nog så startar han tillsammans med Fred, som sagt. James troligen till vänster, Lingard förhoppningsvis till höger och Rashford centralt i anfallet. Svårgissat idag men har landat i att detta tyvärr nog är det vi får se. Det behöver väl knappast sägas att man hade velat se Greenwood starta, men nej. Det blir säkerligen den gode Jesse.

Nu ska jag gå och köpa julgran, och med det sagt vaggar jag in mig själv i det betryggande hoppet att Tuanzebe kommer ha Kanes kulor i ett lika tight grepp ikväll som mina katter garanterat kommer ha runt julgranens om ett fåtal timmar. Glad jävla onsdag.