Stat alert!

Nu var det ett tag sen jag var statman så jag tog tag i det igen.

Jag inleder lite lugnt, dock.

Louis van Gaal (aka Dödgrävaren), José Mourinho och Ole Gunnar Solskjaer är de managers som både fått inleda och avsluta en säsong som Unitedtränare efter Den Stores avsked för över åtta år sedan. Samtliga har klockat in över 100 matcher på sitt cv och samtliga landar runt 50 procent vunna matcher (Mourinho har högst med 58 och Dödgrävaren lägst med 52).

Men hur ser det ut med offensiv respektive defensiv? Det enda vi kan vara helt säkra på innan vi tittar på siffrorna är att vi minns att det alltid stod 0-0 i paus när Dödgrävaren ansvarade för matcherna på Old Trafford. 

Som jämförelse tar vi så klart med Alexander, vars statistiska underlag är aningen högre då han sannolikt kommer att vara den enda under universums historia som når upp i 1500 matcher som boss.

Gjorda mål

Dödgrävaren: 1,53 per match

Mourinho: 1,69

Solskjaer: 1,87

(Den store: 1,85) 

Sådärja. Ole Gunnar hamnar på helt rätt sida när det kommer till offensiven och det stämmer ju väl överens med den bild man har av Solskjaers United; det är ytterst sällan man går mållös av planen.

Insläppta mål: 

Dödgrävaren: 0,95

Mourinho: 0,84 

Solskjaer: 1,00

(Den Store: 0,91)

Här är det lite oroväckande, så klart. Samtidigt får man ge honom att man hellre vinner med 4-2 än 1-0.

Sist: United hade sju managers på 68 år (mellan 1945 och 2013). 

United har sedan dess haft fyra managers på 8 år. 

Jag har en känsla av att det kan bli fem på nio om inte Solskjaer styr in en titel i vår.

Och: United hade inte haft en enda manager utanför de brittiska öarna innan Fergies farväl. Nu har vi haft tre i rad och jag blir mycket förvånad om näste man inte också är icke-britt.