Matchrapport: Bolton – Man Utd 0-5 (0-3)

BOLTON WANDERERS – MANCHESTER UNITED 0 – 5
MATCHFAKTA | INFÖR MATCH | SPELARBETYG | MATCHENS LIRARE

United utklassade Bolton och Rooney gör hattrick i andra matchen på rad.

United höll inte tillbaka något alls när man mötte Bolton på Reebok Stadium och man började med följande spelare.

Bolton: Jaaskelainen, Boyata, Knight, Cahill, Robinson, Eagles (Pratley 61), M.Davies, Reo-Coker, Petrov, Klasnic (Tuncay 76), K.Davies (Ngog 65)
Oanvända avbytare: Bogdan, Muamba, Kakuta, Wheater

Man Utd: De Gea, Jones, Ferdinand, Evans (Smalling 61), Evra, Nani, Cleverley (Carrick 8), Anderson, Young (Giggs 61), Hernandez, Rooney
Oanvända avbytare: Lindegaard, Berbatov, Park, Fabio

Första halvlek
Precis som i alla andra matcher i år startade ett väldigt ungt United och redan i början av matchen hände det saker. I den fjärde minuten kör Davies ner Cleverley vilket resulterar i att han blir utbytt senare i matchen mot Carrick. Men Javier Hernandez kan göra 1-0 direkt därefter av ett inlägg från Nani redan i femte matchminuten. Strax därefter byts Cleverley ut mot Carrick och Bolton börjar även pressa lite, Rooney och Ferdinand räddar en boll på mållinjen som våran gamle spelare Chris Eagles skjuter och efter får även De Gea göra en räddning från ett skott av Klasnic. 2-0 kommer i den 20:e minuten efter ett inlägg av
Phil Jones till Rooney som kan peta in bollen. 3-0 kommer i den 24:e minuten efter en patenterad genomrusning av Phil Jones som dessutom får iväg ett skott som det blir retur på och Rooney kan sen peta in 3-0 målet. I den 26:e minuten kommer Nani med ett till inlägg till Hernandez och alla trodde nog att det var 4-0 där men tyvärr var han offside. Det stod alltså 3-0 efter första halvlek och alla vi Unitedfans såg nog fram emot den andra halvleken och att den skulle fortsätta i samma stil.

Andra halvlek
Andra halvlek börjar med ett par skott från Boltonspelare men i den 56e minuten gör De Gea en precis utspark mot Nani och Jääskelainen springer ut mot den vilket resulterar i att Hernandez får ett öppet läge men en viss Reo-Coker kan parera skottet på mållinjen. Anderson slår därefter en kort hörna till Nani som tar sig in i straffområdet och bollen hamnar hos Carrick som skjuter rakt på täckande Boltonspelare och därefter kan Hernandez skjuta in bollen i mål och 4-0 är ett faktum. Därefter börjar Bolton pressa lite och Reo-Coker skjuter ett skott i ribban. I den 61:a minuten byts Giggs och Smalling in mot Young och Evans, Bolton försöker ändra lite saker med och byter in David Ngog mot Davies och Pratley mot Eagles. United kommer därefter upp i ett anfall och Nani kan lätt slå bak bollen till Rooney som skjuter in sitt tredje mål för kvällen och det är alltså 5-0. Hernandez höll även på att göra 6-0 i den 69:e minuten efter ett inlägg av Rooney så det kunde ha blivit ett dubbel hattrick med lite flyt där men vi fick nöja oss med 5-0.

Sammanfattning
Det var ren och skär utklassning från Uniteds sida och Rooney fick göra ett hattrick i andra matchen på rad. Han är den fjärde spelare som gjort en sådan bedrift efter Les Ferdinand, Ian Wright och Didier Drogba. På onsdag väntar Benfica borta i Champions League så vi får hoppas att han smäller in tre mål där med.


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS