Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Vålerenga – Manchester United

Manchester United reser till Norge för att på söndag 16.00 möta Vålerenga i säsongens fjärde träningsmatch. Till skillnad från matcherna i Sydafrika och Kina kommer vi att få se Uniteds EM-spelare i aktion den här gången.

Manchester United
United reser till Norge på lördag eftermiddag. Det har inte meddelats exakt vilka spelare som följer med på resan, vi har emellertid fått några ledtrådar. David de Gea avslöjade idag på Twitter att han följer med till Norge: ”Första träningen med laget! En glädje att vara med mina lagkamrater igen! Imorgon till Norge! Hälsningar.” De Gea får konkurrera med Lindegaard, som idag förlängde sitt kontrakt, om platsen i mål.

Vidare vet vi att flera av spelarna som var med i truppen i första delen av turnén idag spelar med reservlaget mot Scunthorpe, vilket rimligen borde betyda att de inte följer med till Norge. Det betyder i så fall att vi inte får se Nick Powell mot Vålerenga. Även Blackett, Veseli, Johnstone, Vermijl, Brady, Tunnicliffe, Bebe, Macheda, Lingard och Petrucci spelade med reserverna ikväll.

Vi vet också att Smalling och Evans saknas p.g.a. skador och att Fletcher är sjuk medan Cleverley, Rafael och Giggs spelar OS.

Däremot är Vidic spelklar igen och följer med till Norge. Tillbaka är, som redan påpekats, även EM-spelarna. Det betyder att Ferguson kan spela Jones, Nani, Welbeck, Rooney, Young och Evra. Det förefaller vara troligt att alla får speltid.

Möjlig startelva:
Lindegaard
Jones, Vidic, Ferdinand, Evra
Nani, Scholes, Carrick, Young
Welbeck, Rooney

Vålerenga
Jag gissar att Vålerenga är ett par klasser bättre än tidigare lag United mött under försäsongen. Laget ligger för närvarande sexa i den norska ligan, en placering bättre än den sjundeplats de slutade på 2011. De är fem poäng från en Europaplats och åtta poäng över kval för degradering.

Laget är fyllt av för mig okända spelare och jag hittar ingen självklar koppling varken till United eller engelsk fotboll. Såvitt jag kan se finns där inte ens en koppling till Sverige. Nu ska det påpekas att jag inte har lagt någon energi på att hitta kopplingar.

Vålerenga – Manchester United
Turnering: Träningsmatch
Plats: Ullevaal Stadion, Oslo
Tid: Söndag 5 augusti, 16.00

Matchen visas inte på teve i Sverige. Det är således fulstream som gäller om man vill se matchen.

Källor: Wikipedia, @d_degea