Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Evans missar matchen mot Tottenham

På presskonferensen inför den svåra bortamatchen mot Tottenham på söndag berättade Sir Alex Ferguson att Jonny Evans fortsatt inte är helt kurant och därmed missar matchen. Ferguson säger också att det blir en svår uppgift för United.

“Vi har en stark trupp. Jonny Evans är fortfarande inte tillgänglig. Han är inte 100 procent. Bortsett från det ser det inte för dåligt ut. Vi gav en match till massor av spelare i onsdags och jag tycker att de gjorde det bra. Det var en bra insats.”

Vi noterar förstås att inget sägs om varken Nemanja Vidic eller Ashley Young. Ferguson sa ju tidigare i veckan att Vidic är frisk men tills dess att vi ser honom spela har vi en viss skepsis. Samtidigt får vi ingen uppdatering på Young och det får vi väl tolka som att FA-cupmatchen mot Fulham om en dryg vecka fortsatt är rimligast för honom.

Inför söndagens match pratar Ferguson förstås om motståndaren i positiva ordalag. Tottenham är det enda engelska laget som har vunnit mot United på Old Trafford den här säsongen och vi har en tuff match att vänta:

“Jag tycker att Spurs har gjorde det bra den här säsongen. Jag har kollat på ganska många av deras matcher och deras form har varit konsekvent. De är i bra form och jag tror att de kommer att utmana om topp fyra. Villas-Boas har Spurs på det sätt han vill ha dem och jag tycker att det finns tecken på att de spelar så som han vill att de ska spela. Det är vad en tränare vill göra – att få igenom sin filosofi. Jag tror att de kommer att utmana om en plats bland de fyra bästa.

“Vi har en fantastisk statistik där. Det är en gammaldags stadium, fotbollsmässigt, som Aston Villa och Everton. Det är alltid en bra atmosfär och vi gillar att spela där. Men vi kan inte ta något för givet. Vi har en tuff match på söndag. Vi måste prestera.”


Källa: Manutd.com