Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Presskonferens: Största matchen i Premier League

På presskonferensen inför söndagens match mot Liverpool berättade David Moyes att han tycker att United mot Liverpool är den största matchen i Premier League. Moyes kom också med positiva nyheter kring skadeläget och gladdes av Robin van Persies kommentarer.

Efter en hittills misslyckad säsong får David Moyes och hans Manchester United chansen att åtminstone rädda lite ära då man möter ärkerivalen Liverpool (de har 18 titlar, vi har 20) på Old Trafford på söndag.

”Jag tycker att det är den största matchen i Premier League,” berättade Moyes på fredagens presskonferens. ”Det har varit en stor historia mellan de två klubbarna under en lång period. Varje fotbollsmatch är viktig och varje match mellan United och Liverpool är extremt viktig.

”[Att vinna på söndag] skulle vara ett stort lyft. Det skulle vara tre viktiga poäng. Vi har spelat mot dem två gånger den här [säsongen] och det har varit jämna matcher.”

Liverpool ligger elva poäng före United och har gjort 27 mål fler. Är de favoriter i söndagens match?

”Så kan det vara. Deras ligaposition antyder att de är före oss och det är möjligt att de kommer hit som favoriter. Liverpool gör en väldigt bra säsong. De är vår nästa match hemma och vi måste göra allt vi kan och lite till för att besegra dem. Vi har stora matcher som kommer den här månaden så det kommer att vara viktigt.”

Moyes ser dock inte möjligheten att sätta käppar i hjulet för Liverpools titelambition som någon extra motivation:

”Vår motivation är att se till att vi fortsätter att utvecklas. Jag tycker att vi har spelat bra de senaste veckorna, med Olympiacos som undantag. Vi har gått framåt och förbättrar oss. Att fortsätta att förbättra oss är det viktigaste för mig och vi vill se tecken på det. Jag ser tecken på det på träning. Spelarna ser bra och skärpta ut.”

Skadeläget: Nani tillbaka i träning, Evans, Rafael och Chicharito har en chans

Moyes har sällan använt fredagarnas presskonferenser till att informera om Uniteds skadeläge. Den här fredagen gjorde han dock ett undantag och det är positiva nyheter han kommer med då långtidsskadade Nani är tillbaka i träning medan Jonny Evans, Rafael da Silva och Javier Hernandez har en chans att spela på söndag.

”Nani är tillbaka. Han hade en väldigt svår hamstringskada. Men han är tillbaka och har tränat. Förhoppningsvis får vi honom i form väldigt snabbt.

Rafael, Javier Hernandez och Jonny Evans är alla på gång. De har alla en chans att spela på söndag.”

Phil Jones och Chris Smalling bildade mittbackspar i segermatchen mot West Brom. Huruvida de får en ny chans på söndag ville Moyes förstås inte avslöja:

”Jag är nöjd med de unga pojkarna. Vi har fått ett fantastiskt bidrag från Rio och Vida och vi använder dem eftersom vi behöver deras erfarenhet. Med det antal matcher som vi har som kommer så kommer vi att behöva de friska och i form.”

Moyes glad att ha Van Persie

I söndagens matchprogram förnekar Robin van Persie att han skulle vantrivas i United eller att han vill lämna. David Moyes passar förstås på att tala väl om Van Persie och indikerar att holländaren kan bli kvar i United då hans nuvarande kontrakt löper ut sommaren 2016. Moyes väljer, precis som Van Persie, också att kritisera media för att skriva osanningar:

”Jag har berättat [att Van Persie stannar] för er, men ni ville säga eller skriva något annat. Det är svårt om du inte tror på vad jag säger. Robin trivs här och jag är nöjd över det. Jag vet inte vad som har kommit ut, jag har bara fått höra talas om det den här morgonen.

”Vi kommer att ta det som det är. Han har ett par år kvar på sitt kontrakt och jag är säker på att det är något som styrelsen kommer att titta på.

”Jag har alltid sagt att vi har två enastående anfallare i Wayne och Robin. Båda har förmågan att vinna matcher på egen hand. De är båda nyckelspelare i sina landslag och den sortens spelare som alla klubbar i världen skulle vilja ha i sitt lag.

”Jag är mycket belåten att ha dem båda och, ännu viktigare, att de båda vill vara Manchester United-spelare.”

United – Hull spelas den 6 maj

Uniteds hemmamatch mot Hull, som var planerad att spelas den 12 april, var tvungen att flyttas då Hull gick till semifinal i FA-cupen. Den matchen har nu fått ett bekräftat datum och kommer att spelas tisdagen den 6 maj med avspark 20.45.

Därmed blir matchen mot Hull säsongens sista hemmamatch för United och att den läggs på tisdagen torde innebära att Uniteds hemmamatch mot Sunderland spelas lördagen den 3 maj. Ligasäsongen avslutas sedan söndagen den 11 maj då United möter Southampton på bortaplan.


Källa: Manutd.com