Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Nyhetsbörsen: Vecka 27, 2014

I nyhetsbörsen, som fungerar som en rullande blogg, ger vi er det senaste från Manchester Uniteds värld.

 • Holländaren Albert Stuivenberg blir nästa man i Louis van Gaals tränarstab. Stuivenberg är anställd som assisterande tränare.
 • Den nya tröjan presenteras inom kort, och flera bilder har läckt på hur den förmodas se ut.
 • Manchester Uniteds fystränare Rob Swire har gått i pension efter 23 år.
 • Efterträdare till Swire blir Neil Hough.

Se också: Ryktesbörsen »

Nyare nyheter »

Publicerat:
2014-07-06,
18.43
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Officiellt: Stuivenberg klar som assisterande tränare

Bara några timmar efter att Red News gick ut med att Albert Stuivenberg skulle ingå i Manchester Uniteds tränarstab bekräftade klubben detta officiellt. Stuivenberg blir anställd som assisterande tränare, vilket formellt är samma position som Frans Hoek och Marcel Bout har.

Hoek specialiserar sig på målvakter medan Bout är anställd för att scouta motståndare. Exakt vilken roll Stuivenberg får är än så länge oklart, men det är väl en rimlig gissning att han får en roll som motsvarar den som Phil Neville hade förra säsongen. Vad detta eventuellt innebär för Neville är oklart, men som vi har rapporterat tidigare så tyder det mesta på att han får en roll längre ner i hierarkin om han blir kvar i klubben.

United meddelar att Stuivenberg inleder sitt arbete omedelbart och att han kommer att arbeta med Ryan Giggs.

Uniteds senaste tränare föddes i Rotterdam den 5 augusti 1970. Hans spelarkarriär tog egentligen slut innan den hade börjat, då han drabbades av en allvarlig skada. Istället inledde han en karriär som tränare i Feyenoords akademi 1992. Han stannade i Feyenoord till 2004 och var sedan ett par år i Al Jazira Club.

Stuivenberg tog 2006 över som ansvarig för det holländska U17-landslaget. Under Stuivenbergs ledning vann Holland U17-EM både 2011 och 2012, båda gångerna efter finalseger mot Tyskland. Förra året tog han över det holländska U21-landslaget och nu blir han alltså assisterande tränare i Manchester United.

Källor: Manutd.com, Wikipedia.

Publicerat:
2014-07-06,
16.48
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Herrera lär sig känna Manchester

Publicerat:
2014-07-06,
16.40
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Red News: Albert Stuivenberg kommer att ingå i Van Gaals tränarstab

Enligt Red News kommer den holländska ungdomstränaren Albert Stuivenberg att ingå i Louis van Gaals tränarstab i Manchester United. Stuivenberg jobbar för närvarande som tränare för Hollands U21-landslag och var dessförinnan tränare för U17-landslaget i sju år.

Det framkommer inte vilken position Stuivenberg kommer att få.

Läs mer på Rednews.co.uk.

Publicerat:
2014-07-06,
16.34
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Spelarna tillbaka på Carrington efter semester

De Manchester United-spelare som inte deltog i VM rapporterade för försäsongsträning i fredags. Spelarna tränar för närvarande utan boll och genomgår, som alltid, tester efter semestern.

Enligt Paul Scholes kommer United att dra nytta av att möta bra motstånd i sommar:

Jag tror att spelarna föredrar att spela mot lag av högsta klass. Managern och staben kommer att vilja använda så många spelare de kan för att säkerställa att de är redo för säsongens första match. Och att spela mot dessa lag kommer definitivt att hjälpa spelarna att vara det.

Läs mer på Theguardian.com.

Publicerat:
2014-07-06,
15.58
Publicerat av:
Mikael Österdahl
Publicerat:
2014-07-06,
15.57
Publicerat av:
Mikael Österdahl
Publicerat:
2014-07-05,
20.35
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Ordföranden hoppas att Class of ’92 ska spela för Salford City

Salford Citys ordförande Karen Baird hoppas att någon eller några ur Class of ’92 ska spela i någon eller några matcher för Salford City säsongen som kommer. Sedan början på sommaren ägs klubben av Nicky Butt, Ryan Giggs, Gary Neville, Phil Neville och Paul Scholes.

Det skulle vara roligt om någon av de spelade. Kanske i några av FA-cup-omgångarna,” sa Baird.

Läs mer på Bbc.co.uk.

Publicerat:
2014-07-05,
16.17
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Herrera och Shaw ser fram emot turnén

Ander Herrera:Jag är väldigt spänd på att åka med United till Amerika. Vi kommer att spela några stora matcher mot Roma, Inter och Real Madrid. Det kommer att vara en dröm för mig att dra på mig Uniteds tröja mot dem.

Luke Shaw:Jag älskar verkligen Amerika. När jag var yngre åkte jag på en turnering där i Dallas. Det är ett fantastiskt land – med bra väder också!

Citat: Manutd.com.

Publicerat:
2014-07-05,
16.11
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Giggs hedersdoktor vid University of Bolton

Ryan Giggs har utsetts till hedersdoktor vid University of Bolton. Giggs får utmärkelsen för sitt enastående bidrag till idrotten.
Läs mer på Bbc.co.uk.

Publicerat:
2014-07-05,
16.00
Publicerat av:
Mikael Österdahl
Publicerat:
2014-07-05,
16.00
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Sir Alex och Giggs om Swire

Uniteds fystränare Rob Swire går i pension efter 23 år (se nedan). Han hyllas av Sir Alex Ferguson och Ryan Giggs.

Ferguson:Jag kommer ihåg när Rob började i klubben. Han var en väldigt angelägen ung man och alltid väldigt fokuserad på att förbättra sig och lära sig mer. Jag hade väldigt tur då jag hade massor av lojala människor som arbetade med mig under min tid i klubben. Folk som Rob, Les Kershaw, Dave Bushell, Jimmy Ryan, Paul McGuinness – de arbetade alla med mig i 20 till 25 år. Jag hade underbar lojalitet från Rob. Han är en bra person och en härlig man. Jag har aldrig haft ett problem med honom under all tid han var med mig. Han har givetvis tittat på sin karriär nu och vill spendera mer tid med sin familj.

Giggs:Rob har varit en fantastisk trotjänare i klubben och har varit här så länge jag kan minnas. Han har alltid haft en stor stolthet i sitt arbete och varit väldigt professionell. Jag skulle vilja tacka honom för all hans hjälp och alla hans råd under åren och för att ha varit en bidragande faktor till att jag kunde spela så länge. Han har jobbat otröttligt för lagets bästa och har knappt haft en ledig dag sedan han kom till klubben.

Läs mer på Manutd.com.

Publicerat:
2014-07-05,
15.50
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Fystränare Swire går i pension

Efter 23 år i Manchester United har klubbens chefsfystränare Rob Swire nu bestämt sig för att gå i pension. Swire efterträds av sin assistent Neil Hough, som har varit i United i 15 år.

Alla i Manchester United sänder sitt uppriktiga tack, lyckoönskningar och gratulationer till Rob efter att han har gått i pension,” kommenterade United på klubbens hemsida.

Det var inte enkelt. Det var ett stort beslut,” berättar Swire. ”Jag har tänkt på det i ett år eller ännu längre, för att bestämma när det var rätt tid att gå i pension. Jag har varit på jobbet under en lång tid och arbetstiden betyder att du jobbar hela tiden, även på helger och kvällar, och reser mycket och det är inte enkelt när du har en familj hemma.

Det har varit ett fantastiskt jobb, ett briljant jobb. Jag kunde inte ha önskat mig någonting bättre. Men efter 23 år i United och närmare 30 år totalt av i stort sett ha arbetat sju dagar i veckan – jag kunde inte fortsätta för evigt. Jag var tvungen att bestämma mig för att sluta någon gång och det är nu.

Läs mer på Manutd.com.

Att Swire slutar har ingenting med förändringarna på ledarsidan i United att göra. Det har alltså inget att göra med Louis van Gaal.

Publicerat:
2014-07-05,
15.35
Publicerat av:
Mikael Österdahl

De Gea: Turnén visar hur stor klubben är

För tiden är det förstås populärt bland Uniteds spelare att prata upp sommarens turné. Målvakten David de Gea minns sin första turné och menar att uppmärksamheten i fjärran länder fick honom att förstå hur stor klubben är.

Jag har ett väldigt trevligt minne från mina första stunder på turné med United. Jag kommer klart och tydligt ihåg att möta spelarna och de första träningarna med dem och Sir Alex. Det var verkligen en oförglömlig upplevelse.

Turnén hjälper dig att lära di att leva och träna med fantastiska fotbollsspelare som de i den här klubben. Det är en sådan stor klubb och du förstår hur stor den är när du reser utomlands till länder som USA och Japan. Klubben har så enormt många supportrar.

Läs mer på Manchestereveningnews.co.uk.

Publicerat:
2014-07-04,
08.01
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Telegraph: Phil Neville kan bli utfryst av Van Gaal

Enligt Mark Ogden i The Telegraph riskerar Phil Neville att bli utfryst av Louis van Gaal. Nevilles framtid i United är osäker och det verkar som att han inte kommer att ingå i den tränarstab som kommer att ta hand om Uniteds a-lag.
Läs mer på Telegraph.co.uk.

Publicerat:
2014-07-04,
07.58
Publicerat av:
Mikael Österdahl
Publicerat:
2014-07-04,
07.57
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Scholes: Robson och Gascoigne var mina idoler

Paul Scholes fortsätter att blogga. Den här gången om sina idoler och om problem med att ta bollen av Messi.

 • När jag växte upp var Bryan Robson min idol. Det var inte bara för sättet som han spelade för Man United, utan England också.
 • Från ett engelskt perspektiv älskade jag att titta på Paul Gascoigne.
 • Jag kommer ihåg att [jag] inte hade bollen [i Champions League-finalen 2009] och det var inte roligt. Det är inte en trevlig upplevelse att spela mot Messi.
 • Scholes tror att Suarez gör ett misstag om han går till Barcelona. ”Kommer Lionel Messi att ‘acceptera’ honom?
 • Han tycker också att Didier Deschamps utelämnade Samir Nasri för det franska landslagets bästa.

Läs blogginlägget i sin helhet här.

Publicerat:
2014-07-04,
07.49
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Adidas, Nike och Warrior slåss om att bli tröjsponsor

Inför nästa säsong går Manchester Uniteds avtal med Nike ut. Således behövs ett nytt avtal. Enligt BBC är Adidas, Nike och Warrior kvar i kampen. Avtalet förväntas med mycket stor marginal bli det största i fotbollshistorien – Real Madrid uppges få 31 miljoner pund per år av Adidas medan United förväntas få runt 60 miljoner pund.
Läs mer på Bbc.co.uk.

Publicerat:
2014-07-04,
07.46
Publicerat av:
Mikael Österdahl

USA-turnén visas av Viasat

Uniteds matcher i den episkt namngivna försäsongnsturneringen International Champions Cup kommer att visas på teve i Sverige. Uniteds match mot Roma den 26 juli visas på Viasat Fotboll medan matcherna mot Inter, den 29 juli, och Real Madrid, den 2 augusti, visas på TV10. De tre matcherna visas förstås också på Viaplay.

Det är fortfarande oklart om Uniteds första försäsongsmatch mot LA Galaxy, den 23 juli, visas på teve i Sverige.

Publicerat:
2014-07-04,
07.39
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Bilbao missnöjda över att Herrera gick till United

Athletic Bilbaos president Josu Urrutia är inte speciellt glad över att Ander Herrera lämnade klubben.

För oss, Ander Herrera var en spelare vi förväntade oss skulle stanna i klubben. Enligt vad han sa var Ander mycket glad att vara här och hans enda önskan var att stanna här.

Läs mer på Skysports.com.

Publicerat:
2014-07-04,
07.37
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Gollini säger adjö till United

Som vi har rapporterat tidigare lämnar den unga målvakten Pierluigi Gollini Manchester United. Gollini är klar för Hellas Verona.

Läs mer på Hellasverona.it.

Publicerat:
2014-07-03,
14.41
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Nytt om den nya tröjan

Den här kolumnen brukar undvika att posta reklam. Den här videon, från den nya sponsorn Chevrolet, om Manchester Uniteds nya tröja är emellertid värd att ses.

Fler och fler bilder börjar för övrigt dyka upp på vad som förmodas vara den nya tröjan. Klubbambassadören Peter Schmeichel passade på att posta en sådan variant på Twitter.

På tröjans insida ska orden ”Youth Courage Greatness” finnas.

Den nya tröjan ska, som jag har förstått det, släppas officiellt i nästa vecka.

Publicerat:
2014-07-03,
14.17
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Länktips: Van Gaal bryr sig bara om att vinna, inte holländsk ideologi

Hoppa till Theguardian.com för att läsa vad Jonathan Wilson skriver om Louis van Gaal.

Publicerat:
2014-07-03,
14.16
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Leedsmålvakt sparkad på grund av felaktigt födelsedatum

Det här har förvisso ingenting med Manchester United att göra, men vi ska ju inte missa chansen att le åt galenskaper i Leeds. Klubbens ägare Massimo Cellino har instruerat tränaren Dave Hockaday att inte använda målvakten Paddy Kenny.

Varför? undrar den oinformerade. Jo, Kenny är födde den 17 maj och som alla vet är 17 ett otursnummer.

Detta förklarar onekligen varför Nani och Shinji Kagawa har så förtvivlat svårt att lyckas i Manchester United.

Läs mer på Theguardian.com.

Publicerat:
2014-07-03,
14.11
Publicerat av:
Mikael Österdahl
Publicerat:
2014-07-03,
14.00
Publicerat av:
Redaktionen
Publicerat:
2014-07-03,
13.59
Publicerat av:
Mikael Österdahl
Publicerat:
2014-07-03,
13.55
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Carrick om att ladda om efter en misslyckad säsong

 • När man ser tillbaka på det var säsongen en besvikelse, men du måste lära dig från det. Sluta aldrig lära och ta vad vi kan.
 • Vi har utan tvekan fortfarande tillräcklig kvalitet i truppen, oavsett vem som kommer i sommar, för att vara däruppe och utmana [om titlar] igen.
 • Jag går inte in i den här säsongen på något annat sätt än jag har gjort inför tidigare säsonger.
 • Förra säsongen betyder ingenting, för alla. Vi går in i det här fräscha och väldigt positiva och ser fram emot en framgångsrik säsong.

Läs mer på Skysports.com.

Publicerat:
2014-07-03,
13.50
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Juniorlaget tillbaka i träning

Publicerat:
2014-07-03,
13.50
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Iniesta: Van Gaal är väldigt viktig för mig

För tiden är det populärt att hylla Manchester Uniteds nya manager Louis van Gaal. En som gillar Van Gaal är Andres Iniesta, som fick sitt genombrott då Van Gaal tränade Barcelona.

Ja, han kräver respekt redan när du är en veteran, så föreställ dig när du just har kommit in i laget och du är ung. Men sanningen är att jag har ett speciellt minne av honom, eftersom han är någon som är väldigt viktig för mig. Och om det var någonting han brydde sig om var det att stötta de unga spelarna från reserverna.

Läs mer på Dailymail.co.uk.

Publicerat:
2014-07-02,
01.02
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Carrick välkomnar Herrera

Michael Carrick ser fram emot att få spela tillsammans med nyförvärvet Ander Herrera.

Jag har spelat mot honom och han är en enastående spelare. Ju mer kvalitet vi har desto bättre, och han är definitivt däruppe. Så jag är säker på att han ser fram emot att komma igång och få sin första match i kroppen och passa in. Vi kommer definitivt att få honom att känna sig så välkommen som vi kan.

Carrick ser också fram emot få arbeta med Louis van Gaal och tror att klubbens ungdomar kan fylla det hål som finns efter att Nemanja Vidic och Rio Ferdinand lämnat klubben.

Läs mer på Skysports.com.

Publicerat:
2014-07-01,
20.47
Publicerat av:
Mikael Österdahl

United bekräftar reservlagsmatch

Uniteds reserver åker till Irland för ett möte med Bray Wanderers den 20 juli. Detta blir sannolikt den första Unitedmatchen för säsongen. A-laget inleder träningsmatchandet mot LA Galaxy den 23 juli och juniorlaget går in i Milk Cup den 28 juli.
Läs mer på Manutd.com.

Publicerat:
2014-07-01,
20.44
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Walesisk storklubb hånar United

I avdelningen smågulligt och småroligt placerar vi den walesiska klubben Aberystwyths hån av Manchester United. Den walesiska klubben ska spela Europa League den här säsongen medan United får klara sig utan Europaspel.

Publicerat:
2014-07-01,
15.13
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Michael Keane hoppas imponera under försäsongen

Den unga försvararen Michael Keane hoppas att han ska få chansen att imponera på Louis van Gaal under försäsongen. Keane spås en lysande framtid och i en intervju med Thefa.com diskuterar han bland annat Ryan Giggs.

 • Jag har hört att den nya managern gillar att ge unga spelare chansen och det har alltid varit vägen i United. Att Giggsy stannar som assisterande kan givetvis bara vara bra för de unga spelarna. Och förhoppningsvis kan vi få en bra försäsong och en chans att visa vad vi går för.
 • Och Giggs är en idol för varje spelare som kommer egentligen, du ser hur professionell han är. […] Han gör alltid extra, oavsett om det är yoga, eller passningar, eller avslut. Han är bara någon som du alltid kan gå till för råd och också.
 • [Giggs] gav ett inspirerande lagsnack [inför mötet med Hull]. Jag blev lite tagen av hur bra det var. Det var ett väldigt bra samtal så du kan se att han har det i sig att bli en världsklassmanager.

Läs mer på Thefa.com.

Publicerat:
2014-07-01,
15.13
Publicerat av:
Mikael Österdahl
Publicerat:
2014-07-01,
15.13
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Albiston om Shaw

Arthur Albiston är en av Luke Shaws företrädare som vänsterback i Manchester United. Albiston, som gjorde 485 matcher och 7 mål för United i perioden 1974 till 1988, tycker att United har gjort värvning i Shaw.

Givetvis är han ett fantastiskt tillägg till truppen. Han är en spelare av toppkvalitet. Vi har sett det under de senaste säsongerna sedan han tog sig in i Southamptons lag i en sådan ung ålder. Nu har han tagit ytterligare genom att ta sig in i Englands trupp och spela i laget.

Läs mer och se ett videoklipp på Manutd.com.

Publicerat:
2014-07-01,
15.12
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Roy Keane assisterande manager i Aston Villa

Den förre Manchester United-kaptenen Roy Keane återvänder till Premier League. Keane är klar som assisterande manager för Aston Villa. Han kommer samtidigt att behålla sin position som assisterande manager för Irlands landslag.

Läs mer på Avfc.co.uk.

Äldre nyheter »