Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Nyhetsbörsen: Vecka 28, 2014

I nyhetsbörsen, som fungerar som en rullande blogg, ger vi er det senaste från Manchester Uniteds värld.

  • Manchester United har officiellt presenterat hemmatröjan för säsongen 2014/15.
  • United är tillbaka i träning. I väntan på att Louis van Gaal ska ta sig till Manchester tar Ryan Giggs hand om träningarna. Giggs har också pratat om hur han ser på att arbeta tillsammans med Louis van Gaal.
  • David de Gea, Ander Herrera, Juan Mata, Luke Shaw och Wayne Rooney kommer alla att vara med på Uniteds försäsongsturné i USA.
  • Manchester United kommer att spela en träningsmatch mot Valencia på Old Trafford den 12 augusti.
  • Juniorerna Josh Harrop, Sean Goss, Matthew Willock, Kieran O’Hara, Ashley Fletcher och Callum Evans har skrivit på proffskontrakt med United.
  • Charni Ekangamene har lämnat United för belgiska Zulte Waregem.

Se också: Ryktesbörsen »

Nyare nyheter »

Publicerat:
2014-07-13,
15.14
Publicerat av:
Redaktionen
Publicerat:
2014-07-13,
12.44
Publicerat av:
Mikael Österdahl
Publicerat:
2014-07-13,
12.43
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Säsongsbiljetterna slutsålda

Enligt Daily Mail har Manchester United meddelat att klubben nu har sålt samtliga 55 000 säsongskort för nästa säsong. Det är första gången sedan 2006 som biljetterna har sålt slut så tidigt.
Läs mer på Dailymail.co.uk.

Publicerat:
2014-07-13,
12.40
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Giggs: Nummer 11 borde inte pensioneras

Efter att Ryan Giggs la skorna på hyllan är tröja nummer 11 i United ledig. Vissa tycker att tröjan borde pensioneras men Giggs håller inte med, samtidigt som han skämtar om att det blir en stor press för den som tar över hans gamla nummer.

Nej [den borde inte pensioneras]. Det finns givetvis speciella fall, men det beror egentligen på klubben. Jag tycker inte att det är för United där de konstant spottar fram fantastiska spelare.

Jag har inte tänkt på vem som kommer att ta över tröja nummer 11, det är en bra fråga. De är under press, är de inte!? Jag ser fram emot att se vem som tar den och önskar dem allt det bästa.

Läs mer på Manutd.com.

Publicerat:
2014-07-13,
12.24
Publicerat av:
Mikael Österdahl

People: Rooney vill vara kapten, är rädd att Van Persie får uppdraget

Enligt Sunday People tycker Wayne Rooney att han är den ideala kandidaten för uppdraget som lagkapten i Manchester United. Anfallaren är dock rädd att Louis van Gaal ska ge bindeln till Robin van Persie. Tidningen skriver dock att Rooney kommer att återvända till United med gott mod även om bindeln skulle hamna på Van Persie.
Läs mer på Mirror.co.uk.

Publicerat:
2014-07-13,
12.20
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Van Gaal: Jag kommer på onsdag

Efter Hollands seger mot Brasilien bekräftade Louis van Gaal att han kommer att ansluta till Manchester United på onsdag. Han pratade också lite om utmaningen som ligger framför honom.

Det är inget problem för mig [att inte få någon semester], jag behöver ingen semester. Det är fantastiskt att ha en sådan spännande utmaning. Att arbeta dagligen med unga människor är något som jag inte behöver ledig tid för att vila inför.

Jag ser fram emot det. Jag har bara träffat två personer från den dagliga ledningen i klubben, chefsscouten och VD:n. Och jag har träffat två av ägarna. Det är på tiden att jag får lära känna mer folk i klubben.

Van Gaal lovar att göra sitt bästa i United och hoppas att det ska vara tillräckligt för supportrarna :

Jag hoppas att jag i Manchester United kan göra mitt bästa. Jag kommer att göra mitt bästa. Huruvida det är tillräckligt för supportrarna får jag vänta och se. Men jag hoppas genuint att det är fallet.

Läs mer på Bbc.co.uk eller på Skysports.com.

Publicerat:
2014-07-12,
14.39
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Giggs: Bra att VM-spelarna följer med på turnén

De flesta av Manchester Uniteds VM-spelare fick en tidig hemresa. Det är utmärkt, tycker Ryan Giggs.

Det utvecklade sig ganska bra. Grabbarna som åkte ut tidigt i VM kan nu resa med oss för försäsongsturnén. Vi har några grabbar som tränar här nu, som kommer att ha två veckor i kroppen innan vi spelar vår första match i Amerika.

Sedan kommer fler grabbar att sluta upp. De kommer att träna och kommer att vara på ett lite annorlunda program då de, som man förstår, kommer ligga lite efter. Men de kommer att vara nio eller tio spelare som kommer ut, några stora namn också, som har varit på VM. Det är fantastiskt för fansen i USA och fantastiskt för oss eftersom vi kan arbeta med dem så snabb som vi kan.

Läs mer på Manutd.com.

Publicerat:
2014-07-12,
14.30
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Ekangamene om flytten till Belgien

Charni Ekangamene skrev igår på ett fyraårskontrat med Zulte Waregem. Detta har nu även bekräftats av Manchester United.

Jag gick till United när jag var 16 och har lärt mig massor i ungdomssystemet. Först med U18 och sedan med reserverna. Jag tränade med Marnick Vermijl, Ritchie De Laet, Adnan Januzaj och även Marouane Fellaini och det har varit en lärorik erfarenhet för mig. Nu är det dags för nästa steg.

Läs mer på Manutd.com.

Publicerat:
2014-07-12,
14.27
Publicerat av:
Mikael Krekula
Publicerat:
2014-07-11,
18.43
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Ekangamene lämnar United

Den unga mittfältaren Charni Ekangamene lämnar Manchester United för belgiska Zulte Waregem. Detta bekräftat den belgiska klubben ikväll. Ekangamene var utan kontrakt i United men hade ett kontraktserbjudande som han alltså tackade nej till. I United hade han tillhört U21 men i Zulte Waregem, som spelar i den belgiska högstaligan, får vi förmoda att han är aktuell för a-laget.

Läs mer Essevee.be.

[Twitter, 2]

Publicerat:
2014-07-11,
18.03
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Giggs: Jag kommer att lära mig av Van Gaal, skulle älska managerjobbet i United

Ryan Giggs kommer den 14 juli att medverka i en lång dokumentär på MUTV. Redan nu publicerar Manutd.com ett utdrag från intervjun.

Lite grann [på minner Louis van Gaal om Sir Alex Ferguson]. Louis vet vad han vill och han har den tuffa sidan, men givetvis, han har också en mjukare sida. Jag åkte med Ed Woodward. Vi flög över och träffade Louis och han är en trevlig kille. Han har mycket karisma och det var ett bra möte. Jag åkte dit med öppet sinne. Sedan, när han erbjöd mig jobbet som assisterande manager, tänkte jag redan på att sluta [som spelare] men det kändes bara rätt.

Han tror att han hade lagt skorna på hyllan även om han inte hade blivit assisterande manager.

Jag tror det. Inte definitivt, men jag tror det.

Jag tycker att jag har tre år att lära mig hur jag blir en manager och det är vad jag avser att göra. Förr eller senare vill jag bli en manager, givetvis. Det behöver inte sägas att om Unitedjobbet var där så skulle jag älska det.

Vad kommer han att lära av Van Gaal?

Hur du förbereder dig för matcher, tror jag, hur du förbereder lag, hur du hanterar spelare individuellt. Så mycket jag kan egentligen, eftersom han har vunnit så mycket. Jag börjar om från början och jag inser det. Jag tycker att han har en bra filosofi med en offensiv spelstil och tar fram unga spelare, vilket är vad United handlar om.

Citat: Manutd.com.

Publicerat:
2014-07-11,
17.48
Publicerat av:
Mikael Österdahl

United lanserar hubb för social media

Manchester United har idag lanserat en hubb för klubbens sociala media. På hubben samlas alla inlägg från Twitter, Facebook, Google Plus och Instagram.
Den som är intresserad kan kika in Social.manutd.com.

Publicerat:
2014-07-11,
17.36
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Giggs och Zanetti tog över Twitter

Idag tog legenderna Ryan Giggs och Javier Zanetti över Manchester Uniteds och Inters Twitterkonton för en diskussion om sina enastående karriär.[Twitter]

Publicerat:
2014-07-11,
12.17
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Sex juniorer har skrivit på proffskontrakt

The Peoples Person rapporterar att Josh Harrop, Sean Goss, Matthew Willock, Kieran O’Hara, Ashley Fletcher och Callum Evans har skrivit på proffskontrakt för Manchester United. Detta har, av oklar anledning, inte kommunicerats av klubben men flera av spelarna finns på bild då de skriver på kontraktet.
Läs mer på Thepeoplesperson.com.

Publicerat:
2014-07-11,
12.13
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Osäker framtid för Butt och Neville

Framtiden i Manchester United för Nicky Butt och Phil Neville är fortsatt osäker. Duons framtid förväntas dock bli klar då Louis van Gaal ansluter till klubben.

Jag är fortfarande i United. Jag tror att min framtid kommer att bli klargjord inom de kommande fem dagarna. Jag ska prata med VD:n de kommande fem dagarna och allt kommer att bli löst.” säger Neville.

Det kan vara fallet att jag kanske måste jaga andra områden för nästa säsong. Sådan är fotbollen. Men jag tror att jag alltid kommer att vara involverad på något sätt i Man United. När du är en del av Manchester United är det för resten av livet.

Nicky Butt medger också att framtiden är osäker, men han tror att han blir kvar i klubben i någon kapacitet:

Jag egentligen vet inte vad som händer än. Allt är oklart. Managern är borta i VM och givetvis när han kommer tillbaka kommer det att klargöras. De vill att jag ska stanna och det handlar om att fastställa vilken roll jag kommer att ha.

Vi tar det därifrån. Jag har inte pratat med Louis van Gaal. Jag har pratat med Ryan Giggs och Ed Woodward och de har klargjort att de vill att jag ska stanna, men vi behöver hitta en roll som de vill att jag ska göra och det behöver godkännas av managern.

Jag har egentligen inte tänkt på vilken roll jag vill ha. För tillfället handlar det om att vara i klubben jag älskar och han en mening. Oavsett om den rollen är en del av tränarstaben, hjälpa till med akademin eller scouting. Det finns ingen roll jag skulle tacka nej till så länge det finns en mening med den. De vet det.

Läs mer om Butt på Manchestereveningnews.co.uk och mer om Neville på Skysports.com.

Publicerat:
2014-07-10,
21.38
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Giggs om Van Gaal

På en presskonferens för att lansera träningsmatchen mot Valencia fick Ryan Giggs chansen att prata om Louis van Gaal.

När vi träffades i slutet av säsongen gick vi igenom spelarna som var här och några av spelarna som han gillade som kanske skulle komma hit. Två har redan kommit hit.

Det är alltid svårt under VM eftersom många av spelarna du tittar på fortfarande kan vara kvar i VM, eller så har de åkt ut och åker nu på semester för att vila. Jag är inte säker på hur många spelare som kommer att komma hit, vi får vänta och se.

Jag flög ut och spenderade ett par timmar med honom. Vi gick igenom spelarna som var i klubben, sådana som kunde lämna, sådana som kunde komma in. Jag var där för att få reda på hur han arbetar, vad han gillar och ge honom en insikt till allt han kanske inte känner till om Manchester United. Han visste mycket, som du kan förvänta dig. Men varje liten sak jag kunde hjälpa honom med försökte jag göra. Vi fastnade inte i vad som hände förra säsongen.

Louis har en klar filosofi och han håller sig till den filosofin. Han kommer inte att vara rädd för att ta över Manchester United, han kommer att njuta av det.

Läs mer på Manutd.com.

Publicerat:
2014-07-10,
21.25
Publicerat av:
Mikael Österdahl

United möter Valencia på Old Trafford den 12 augusti

Manchester United kommer att spela en träningsmatch mot Valencia på Old Trafford tisdagen den 12 augusti. Detta blir första gången som Louis van Gaal leder Manchester United på Old Trafford och det blir också första hemmamatchen för Luke Shaw och Ander Herrera (och kanske någon till…).

Tidigare i sommar läste jag att Van Gaal önskade en match på Old Trafford mot kvalificerat motstånd inför säsongen.

United har fyra matcher i USA inplanerade, med möjlighet till ytterligare en. Det finns dock utrymme för ytterligare en match i sommarprogrammet, men hur det blir med det återstår att se.

Läs mer på Manutd.com.

Publicerat:
2014-07-10,
21.19
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Fifa underkänner Suarez överklagan


[Twitter]

Publicerat:
2014-07-10,
21.18
Publicerat av:
Mikael Österdahl
Publicerat:
2014-07-10,
21.17
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Guardian: Van Gaal presenteras på onsdag eller torsdag

Louis van Gaal kommer att lämna VM på lördag, då Holland spelar i en tredjeprismatch han helst hade sluppit. Därefter kommer det holländska landslaget att tas emot i Amsterdam på måndag. Van Gaal är sedan fri från landslaget och kan anlända i Manchester redan på tisdag.

Manchester United hoppas formellt kunna presentera Van Gaal som manager på onsdag eller torsdag.

Läs mer på Theguardian.com.

Publicerat:
2014-07-10,
21.06
Publicerat av:
Mikael Österdahl
Publicerat:
2014-07-10,
21.05
Publicerat av:
Mikael Österdahl
Publicerat:
2014-07-10,
21.03
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Fletcher redo för säsongen

Det är en utmaning, visst, men en fotbollsutmaning,” säger Darren Fletcher om att konkurrensen på mittfältet blir större i och med värvningen av Ander Herrera.

Det är mycket upp och ner. Jag älskar klubben, jag har varit här sedan jag var 15 och det har varit besvikelser i form av personlig hälsa och säsonger som förra året. Men jag tror att en bra säsong är framför oss. Jag vet att det är enkelt att prata om det, du måste gå ut där och göra det och det är vad jag kommer att göra.

Läs mer på Manchestereveningnews.co.uk.

Publicerat:
2014-07-10,
01.28
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Smalling: Försäsongen är massivt viktig

Man skulle nästan kunna tro att det står inskrivet i Manchester United-spelarnas kontrakt att de ska prata upp försäsongen.

Försäsongen är alltid massivt viktig,” avslöjar Chris Smalling.

Turnén ger managern en möjlighet att få alla spelarna tillsammans [ja, förutom de som har semester på grund av VM och de som inte är värvade än och de som är kvar i Manchester av någon anledning, red. anm.] och slå in säsongens idéer som kommer att vara för resten av säsongen.

Det var alltså i Asien som allt sket sig för David Moyes.

Det är en avgörande period,” fortsätter Smalling. ”Det är också viktigt [för lagsammanhållningen]. Framför allt för de nya grabbarna som kommer in, då det är två eller tre veckor där vi alla är tillsammans.

Läs mer på Manutd.com.

Publicerat:
2014-07-10,
01.16
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Mail: Nike bryter alla avtal med United

Efter att ha dragit sig ur kampen om att få tillverka Manchester Uniteds tröjor nästa säsong rapporterar Daily Mail att Nike bryter alla avtal med United. Det betyder att företaget inte längre kommer att sponsra klubbens U15-turnering Premier Cup. Framtiden är också osäker för tränarna på Manchester United Soccer Schools som uppges ha varit kontrakterade av Nike.

Tidningen skriver att Adidas förväntas bli klara som ny tröjsponsor nästa månad, även om United också samtalar med Warrior, Puma och japanska Uniqlo.

Läs mer på Dailymail.co.uk.

Publicerat:
2014-07-10,
01.12
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Stuivenberg: En unik möjlighet

Manchester Uniteds nya assisterande tränare Albert Stuivenberg ser fram emot jobbet i Manchester United.

Det här är ett bra steg i min karriär. Jag ser det som en stor komplimang att Louis van Gaal har frågat mig.

Med det holländska landslaget och juniorerna har vi arbetat bra tillsammans och vår vision är itne så annorlunda. Det här är en unik möjlighet som har kommit min väg. Samtalen pågick ett tag, men det är bara den här veckan som det till slut blev officiellt.

Citat: Dailymail.co.uk.

Publicerat:
2014-07-09,
16.06
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Är detta truppen för USA-turnén?

Manchester United kom igår med detaljer för den trupp som reser till USA för årets försäsong. United bekräftade att spelare som Ander Herrera, Luke Shaw, Wayne Rooney, Juan Mata och Shinji Kagawa kommer att följa med till USA. På en bild på International Champions Cups hemsida visas dock ytterligare ett antal namn. Bilden är associerad till en rapport som inte specificerar några ytterligare namn.

Om bilden är korrekt så är blir det följande spelare som åker till USA:

  • Målvakter: Anders Lindegaard, Ben Amos, David de Gea, Sam Johnstone
  • Försvarare: Chris Smalling, Jonny Evans, Luke Shaw, Phil Jones, Rafael da Silva
  • Mittfältare: Ander Herrera, Anderson, Antonio Valencia, Ashley Young, Bebe, Darren Fletcher, Juan Mata, Michael Carrick, Nani, Nick Powell, Shinji Kagawa, Wilfried Zaha
  • Anfallare: Angelo Henriquez, Danny Welbeck, Wayne Rooney

Notabelt är att spelare som James Wilson, Tom Lawrence, Jesse Lingard, Michael Keane och Tom Thorpe saknas i den namngivna truppen. Det konstateras dock att United har sagt att man inte kommer att meddela sin slutliga trupp förrän den 18 juli.

Publicerat:
2014-07-09,
15.47
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Crompton hedrad med ett klassrum

Skolan Kingfisher Community Special School i Oldham hedrar den bortgångne före detta Unitedmålvakten Jack Crompton genom att namnge ett utomhusklassrum i dennes namn. Crompton bad att donationerna från hans begravning skulle skänkas till skolan, som använde pengarna för att bygga klassrummet.
Läs mer på Manchestereveningnews.co.uk.

Publicerat:
2014-07-08,
18.32
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Adidas favorit att ta över

Efter att Nike dragit sig ur kampen om att bli tröjsponsor nästa säsong tycks vägen ligga öppen för Adidas. Enligt Roger Blitz på Financial Times kan en affär vara värd osannolika 75 miljoner pund över en period på tio år. Detta skulle motsvara ungefär 250 [sic!] procent av dagens dyraste avtal, som är det Adidas har med Real Madrid.

Publicerat:
2014-07-08,
18.23
Publicerat av:
Mikael Österdahl

VM-spelare med under hela turnén

Manchester United har precis bekräftat att många av klubbens VM-spelare kommer att delta under hela sommarens turné i USA. Spelare som kommer att delta på hela turnén inkluderar Wayne Rooney, David de Gea, Shinji Kagawa och Juan Mata, meddelar klubben.

Nyförvärven Ander Herrera och Luke Shaw kommer, förstås, också att delta på turnén.

Klubben bekräftar också, det som redan varit känt, att Louis van Gaal kommer att vara på plats som ansvarig när sommarens första träningsmatch spelas mot LA Galaxy den 23 juli.

United reser till USA fredagen den 18 juli. Flera av klubbens unga spelare kommer också att få följa med till USA. Exakt vilka spelare som följer med bekräftas dock först den 18 juli.

Läs mer på Manutd.com.

Publicerat:
2014-07-08,
18.16
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Nike bekräftar att man drar sig ur

Talespersonen (se nedan) visste tydligen inte vad han pratade om. Nike har nu bekräftat att man inte kommer att förnya sitt avtal med Manchester United. I ett uttalande säger Nike att affären hade varit dålig för företagets aktieägare.

Publicerat:
2014-07-08,
18.13
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Scholes: Van Gaal förbättrar United med 20 till 25 procent

I sin blogg den här veckan skriver Paul Scholes att han tror att Manchester United kommer att bli 20 till 25 procent bättre under Louis van Gaals ledning.

Just nu kan inte Manchester Uniteds supportrar, och jag själv, vänta på att Louis van Gaal ska börja på Old Trafford. Jag är säker på att han är medveten om utmaningen han står inför efter att United slutade sjua förra året i Premier League.

Det är inte ett gammalt klassiskt Holland han tränar och Van Gaal har fått dem nära att nå en VM-final. Han kommer att behöva göra en liknande operation i United efter en chockerande säsong 2013/14.

Van Gaal verkar ha Midas touch och med hans tränaryrke och rika erfarenhet kan ha föra mycket till klubben. Han kommer att förbättra förra årets prestation med 20 till 25 procent känner jag.

Scholes tror att Tyskland och Holland kommer att gå till VM-final. Han drömelva från VM är: Manuel Neuer (Tyskland), Cristian Gamboa (Costa Rica), Thiago Silva (Brasilien), Mats Hummels (Tyskland), Daley Blind (Holland), Toni Kroos (Tyskland), Fernandinho (Brasilien), James Rodriguez (Colombia), Arjen Robben (Holland), Lionel Messi (Argentina), Neymar (Brasilien).

Läs blogginlägget i sin helhet här.

Publicerat:
2014-07-08,
18.03
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Mail: Van Gaal beordrar kvällsträning

Enligt Daily Mail tar Louis van Gaal i med hårdhandskarna redan innan han är på plats i Manchester. Uniteds manager uppges ha beordrat kvällstärning på tisdagen. Dubbla träningar är inte ovanligt under försäsongen men kvällsträningar är mycket sällsynta.

Spelarna ska ha fått välja mellan att stanna på Carrington och sova eller att åka hem och vila i tre timmar.

Läs mer på Dailymail.co.uk.

Publicerat:
2014-07-08,
17.55
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Nike: Vi är fortfarande kvar i kampen

Igår kväll rapporterade Reuters (se längre ner) att Nike hade dragit sig ur kampen om att fortsätta som tröjsponsor för Manchester United. Detta förnekas dock av en talesperson för företaget.

Manchester United är en fantastisk klubb och vi är fortfarande kvar i diskussioner med dem.

Läs mer på Manchestereveningnews.co.uk.

Publicerat:
2014-07-08,
00.15
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Nike drar sig kampen om att fortsätta som tröjsponsor, Adidas favorit

Reuters rapporterar att Nike har dragit sig ur striden om att fortsätta som tröjsponsor för Manchester United då deras nuvarande avtal går ut nästa sommar. Anledningen är att företaget anser att affären skulle kosta mer än det smakar.

Reuters menar att detta banar väg för Adidas, i ett långt avtal som kan vara värt 60 miljoner pund per säsong.

Adidas och Manchester United nekade att kommentera.

Läs mer på Reuters.com.

Publicerat:
2014-07-08,
00.10
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Ferguson om Di Stefano

Den stora frågan som alltid kommer upp är: Vilka är de bästa spelarna? Det finns en falang av fantastiska spelare – Cruyff, Maradona, Pele, Puskas och Di Stefano. Di Stefano var en av de bästa enligt mig.

Han hade en fantastisk balans och hållning. Om du tittar på ett av målen han gjorde mot Eintracht Frankfurt var det exakt vad vi pratade om, balansen han hade. Otrolig var han.

Läs mer på Skysports.com.

Publicerat:
2014-07-07,
23.59
Publicerat av:
Mikael Österdahl
Publicerat:
2014-07-07,
23.58
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Phil Nevilles framtid kan bestämmas i veckan

Publicerat:
2014-07-07,
18.57
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Alfredo di Stefano är död

En av fotbollsvärldens allra största är borta. Idag avled Alfredo di Stefano.

Jag blev mycket ledsen av att höra nyheten om att Alfredo di Stefano har gått bort,” sa Sir Bobby Charlton till Manutd.com. ”Som en av stjärnorna i det legendariska Real Madrid-laget tycker jag att Alfredo var en av de bästa spelarna jag någonsin stötte på och en extremt intelligent fotbollsspelare.

Han var någon jag verkligen respekterade, efter att ha sett honom från läktarna på Bernabeu och sedan spelat mot honom. Jag har många goda minnen av min tid med Alfredo och känner mig privilegierad som kan kalla honom en god vän. Fotbollsvärlden har förlorat en fantastisk spelare och en fantastisk vän.

Jag skulle vilja ge mina kondoleanser på alla i Manchester Uniteds vägnar till hans familj och våra vänner i Real Madrid.

Läs mer på Manutd.com.

Publicerat:
2014-07-07,
14.47
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Även De Gea får en ny tröja

Det är förstås inte bara Uniteds utespelare som får en ny kostym till nästa säsong. Även vår favoritspanjor David de Gea har en ny kostym inför nästa säsong.

Publicerat:
2014-07-07,
14.17
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Länktips: Galleri på Uniteds tröjor genom åren

Hoppa till Manchester Evening News för ett galleri på Manchester Uniteds tröjor sedan 1980-talet.

Det finns några riktiga godbitar … och några mindre vackra kreationer. Målvaktströjorna i början på 1990-talet? Jösses…

Publicerat:
2014-07-07,
14.10
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Den nya tröjan är presenterad

Så har Manchester United då formellt presenterat matchtröjan för säsongen 2014/15 … och den ser ut precis som det har spekulerats i. Det innebär bland annat att orden ”Youth, Courage, Greatness” står att hitta på en liten lapp på insidan av nacken.

Läs mer på Manutd.com.

Publicerat:
2014-07-07,
14.04
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Mirror: United kommer att spela 3-4-3 nästa säsong

The Mirror tror sig veta att Louis van Gaal har bestämt sig för att den bästa vägen framåt för Manchester United är att spela 3-4-3. Detta skulle i så fall innebära att United behöver revidera sina transferplaner, då laget i det systemet behöver ett par mittbackar till.

Läs mer på Mirror.co.uk.

Publicerat:
2014-07-07,
13.53
Publicerat av:
Redaktionen
Publicerat:
2014-07-07,
13.53
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Giggs tar hand om träningarna

Louis van Gaal är förvisso lite mer än många andra. Han är emellertid inte så mycket att han kan vara på två platser samtidigt. Därför får Ryan Giggs ta hand om träningarna då United på måndagen inledde sin första dag av full försäsongsträning.
Läs mer på Bbc.co.uk.

Äldre nyheter »