Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Ryktesbörsen: Januarifönstret 2015, del 2

 • United förväntas värva ordentligt även i sommar, med en högerback, två mittbackar och en mittfältare på önskelistan. Även en ytter och/eller en anfallare kan bli aktuell.
 • Ed Woodward har förvisso sagt att det inte är troligt att United kommer att värva i januari, men det hindrar inte att spekulationerna snurrar för fullt när vi nu börjar närma oss fönstrets öppnande.

Ryktesbörsen kan innehålla spår av åsikter, sarkasm, ironi och dålig humor.

I ryktesbörsen kastar vi ut meningslösa krav på trovärdighet och rimlighet. Här kommer vi att presentera ett urval av de rykten som florerar runt United.

I ryktesbörsen publicerar vi rykten om spelarövergångar och kontraktsdiskussion. Eventuella rykten kring Uniteds manager, skador, landslagsspel och vad det nu kan vara kör vi i nyhetsbörsen.

 • Rykten in: Dani Alves, Gareth Bale, Gabriel Barbosa, William Carvalho, Nathaniel Clyne, Seamus Coleman, Matteo Darmian, Nigel de Jong, Nicolas Gaitan, Ezequiel Garay, Diego Godin, Ilkay Gundogan, Mats Hummels, Aymeric Laporte, Orjan Nyland, Martin Odegaard, Reece Oxford, Marco Reus, Arjen Robben, Cristiano Ronaldo, Fabian Schar, Xherdan Shaqiri, Ryan Shawcross, Daley Sinkgraven, Kevin Strootman, Anderson Talisca, Victor Valdes, Arturo Vidal, Ron Vlaar, Abdul Majeed Waris.
 • Nya kontrakt: Tyler Blackett, Michael Carrick, David de Gea, Radamel Falcao
 • Rykten ut: Anderson, Tom Cleverley, David de Gea, Jonny Evans, Darren Fletcher, Angelo Henriquez, Javier Hernandez, Reece James, Adnan Januzaj (lån), Phil Jones, Michael Keane, Anders Lindegaard, Juan Mata, Nani, Andreas Pereira, Davide Petrucci, Nick Powell, Rafael da Silva, Wayne Rooney, Chris Smalling, Robin van Persie, Ashley Young.
 • Officiellt ut: Davide Petrucci (Cluj).

Nyare rykten »

Publicerat:
2015-01-05,
18.42
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Telegraph: Ingen framtid för Hernandez varken i Real eller United

Enligt Telegraph kommer United att försöka sälja Javier Hernandez i sommar. Den mexikanska anfallaren är för närvarande utlånad till Real Madrid, som har en köpoption. Det ska dock vara föga troligt att Real utnyttjar den optionen.

Hernandez framtid i United ska inte bero på vad som händer med Radamel Falcao. När det gäller Falcao ska United fatta beslut först i slutet av säsongen.

Läs mer på Telegraph.co.uk.

Publicerat:
2015-01-05,
17.43
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Mirror: Alves ser ut sitt kontrakt

Barcelonas högerback Dani Alves har ett kontrakt som löper ut i sommar. Det skapar problem för Barcelona som troligen inte kommer att få värva spelare i sommar. Högerbacken, som har kopplats samman med United, förklarar att han kommer att vänta tills i sommar med att fatta beslut om framtiden.

Jag är inte intresserad av att förhandla om en flytt nu. Först ska jag avsluta mitt kontrakt, sedan får vi se vad som händer.

Att hans hållning eventuellt ställer till det för Barcelona har han ingen sympati för.

Problemet med att lämna högerbacksplatsen tom är inte mitt. Det är Barcelonas. De har inte erbjudit mig någon förlängning.

Läs mer på Mirror.co.uk.

Publicerat:
2015-01-05,
16.53
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Guardian: Van Gaal överväger bud på Vlaar

Enligt Guardian ska Louis van Gaal överväga en värvning av Aston Villas mittback Ron Vlaar. (Artikeln skrevs innan Vlaars senaste skada, som förvisso inte verkar allvarlig men ändå kan göra en värvning av Vlaar mindre intressant.) Hittills ska United dock inte ha varit i kontakt med Aston Villa i frågan.

Vlaars nuvarande kontrakt går ut i sommar, så en värvning i januari skulle rimligtvis inte bli överdrivet dyr.

Läs mer på Theguardian.com.

Publicerat:
2015-01-05,
16.49
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Guardian: United vill köpa Coleman i januari

Enligt Guardian, i en artikel signerad av Jamie Jackson och Daniel Taylor, ska Manchester United hoppas att man kan signera Evertons högerback Seamus Coleman i januari. Att Taylor står som undertecknad på artikeln gör att trovärdigheten ökar. Taylor var länge Unitedkorrespondent på Guardian och gjorde det så bra att han blev befordrad till chefsfotbollsskribent på tidningen. Jackson efterträdde Taylor som Unitedskribent och verkar inte alls vara lika välinformerad.

Nåväl, enligt rapporten, som har några dagar på nacken, ska Louis van Gaal ha lite tilltro till Rafael da Silva, den enda etablerade högerbacken i Uniteds trupp. Van Gaal ska se Coleman som en mer robust spelare och vara imponerad av irländarens snabbhet.

United ska dock tro att det är troligare med en affär först i sommar. En övergångssumma på minst 20 miljoner pund nämns.

Läs mer på Theguardian.com.

Publicerat:
2014-12-30,
19.14
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Real: Bale är inte till salu

Real Madrids president Florentino Perez tycks ha ledsnat på ryktena om att United ska värva Gareth Bale.

Bale är inte till salu och vi kommer aldrig att lyssna på några bud för honom. Jag kan inte föreställa mig Real Madrid utan Cristiano Ronaldo, ej heller utan Gareth Bale. Det här är en unik spelare som redan har gett oss mycket och som är central i klubbens framtid.

Läs mer på Telegraph.co.uk.

Publicerat:
2014-12-29,
18.29
Publicerat av:
Mikael Österdahl

MEN: Van Gaal träffade Odegaard

Den norska supertalangen Martin Odegaard turnerar för närvarande bland de europeiska toppklubbarna inför ett besked om framtiden. Odegaard ska idag ha varit i Manchester och träffat både United och Manchester city.

Odegaard ska ha besökt Uniteds träningsanläggning och Louis van Gaal ska ha varit på plats för att få spelaren att välja United.

Odegaard fyllde 16 år tidigare i december och är redan norsk landslagsman. Han har förutom United och city även besökt Barcelona, Bayern München, Arsenal, Real Madrid och Liverpool. Återstår att se vad han väljer.

Oavsett vad han väljer förefaller det vara troligt att han den närmaste framtiden kommer att fortsätta att spela för Stromsgodset i Norge.

Läs mer på Manchestereveningnews.co.uk.

Publicerat:
2014-12-29,
18.22
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Strootman siktar mot den absoluta toppen

Kevin Strootman kopplas ständigt samman med Manchester United och han gör ingen hemlighet av att han siktar högre än Roma. Notabelt är dock att han inte nämner United.

Jag ser definitivt inte Roma som ett steg på vägen i min karriär. Men jag tror att en spelare som presterar bra här kommer att nå den absoluta toppen snabbare. Givetvis vill alla spela för Barcelona eller Real Madrid, men de kommer inte och tittar på dig så snabbt i Eredivisie. Det finns något undantag men generellt brukar deras scouter titta på högre nivåer.

Läs mer på Manchestereveningnews.co.uk.

Publicerat:
2014-12-29,
18.18
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Van Gaal förklarar transferstrategin

Ja, inget riktigt kanske. Men, men.

[Vine]

Publicerat:
2014-12-29,
18.16
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Sunday People: Barbosa på Uniteds radar

Enligt inte speciellt pålitliga Sunday People ska United vara beredda att värva Santos anfallare Gabriel Barbosa. Barcelona ska dock ha en option på spelaren och även om Barcelona inte väljer att utnyttja den ska även Real Madrid och Inter vara intresserade.
Läs mer på Mirror.co.uk.

Publicerat:
2014-12-29,
18.05
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Telegraph: Genuint intresse för Bale

Ryktena om att Manchester United vill värva Real Madrids Gareth Bale fortsätter. Enligt Telegraphs Jason Burt är Uniteds intresse genuint. Ett problem är dock att Bale nobbade United för Real sommaren 2013 och att yttern trivs i Madrid. Det finns också en oro att Bale kommer att använda Uniteds intresse för att förhandla till sig en löneförhöjning i Spanien.

United kommer att agera försiktigt i frågan. Det som talar för att Bale är beredd att lämna Spanien är hans partner Emma Rhys-Jones ska önska att parets dotter går i skolan i England.

Samtidigt rapporterar Mirror att Real Madrid bara kommer att överväga en affär om United låter David de Gea gå till Real.

Läs mer på Telegraph.co.uk eller Mirror.co.uk.

Publicerat:
2014-12-27,
16.24
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Telegraph: Powell skickas tillbaka till United

Enligt Telegraph har Leicesters manager Nigel Pearson bestämt sig för att skicka tillbaka Nick Powell till Manchester United. Powell befinner sig i Leicester på ett säsongslångt lån men Pearson ska utnyttja en möjlighet att avsluta lånet i förtid.

Powell ska ha misslyckats med att imponera på ledningen i Leicester. Mittfältaren, som i våras dömdes för rattfylleri, ska ha visat dålig attityd på träning och ha haft svårt att passa tider.

Sir Alex Ferguson trodde på Powell som en framtida engelsk landslagsman men vägen dit verkar nu vara mycket lång för Powell.

United förväntas låna ut Powell igen och Bolton nämns som en tänkbar klubb. I så fall ett steg bakåt på karriärstegen.

Läs mer på Telegraph.co.uk.

Publicerat:
2014-12-26,
13.59
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Van Gaal förnekar att Januzaj ska bli utlånad

Den senaste tiden har det spekulerats kring att Adnan Januzaj ska bli utlånad i januari. Enligt Louis van Gaal är detta emellertid inte aktuellt. På en fråga om Januzaj ska bli utlånad svarade Van Gaal:

Nej, han är en spelare i United.

[Twitter]

Publicerat:
2014-12-23,
17.36
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Mirror: Januzaj kan bli utlånad i januari

Enligt Mirror ska Louis van Gaal överväga att låna ut Adnan Januzaj i januari. En rad klubbar, både i England och utomlands ska vara intresserade.

I Italien ska Inter vara intresserade och David Moyes vill gärna ta sin adept till Real Sociedad. I England nämns Hull, som ju tränas av den förre Unitedkaptenen Steve Bruce, och Everton som tänkbara alternativ.

Läs mer på Mirror.co.uk.

Publicerat:
2014-12-18,
19.12
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Godin: Jag vill stanna

Atletico Madrids Diego Godin har nämnts som en tänkbar lösning på Manchester Uniteds försvarsproblem. Godin själv verkar dock inte vara intresserad av detta, då han säger att han vill stanna många år i Atletico och avsluta karriären i Uruguay.

För tillfället känner jag att jag är i den bästa fasen av min karriär och jag ser fortfarande slutet på min karriär långt fram i tiden. Jag skulle vilja stanna många år här. Men det är sant att jag har en attraktion från mitt hemland och vid något tillfälle i framtiden skulle jag vilja återvända till Uruguay, för att besvara kärleken som de har visat mig under de här åren.

Läs mer på Manchestereveningnews.co.uk.

Publicerat:
2014-12-16,
16.50
Publicerat av:
Mikael Österdahl

BBC: United avslappnade kring De Geas kontrakt

David de Gea har nu bara ett och ett halvt år kvar på sitt nuvarande kontrakt. Till följd av målvaktens fina form har rykten om att Real Madrid vill värva honom kommit som ett brev på posten. Enligt BBC, som hänvisar till högt uppsatta källor i klubben, ska United emellertid vara avslappnade kring situationen. Klubben ska vara säkra på att De Gea kommer att stanna i United.
Läs mer på Bbc.com.

Publicerat:
2014-12-16,
16.23
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Journalist: United kan glömma Bale

Journalisten Graham Hunter, som har bra koll på spansk fotboll, utesluter att Gareth Bale kommer att gå till Manchester United. Hunter menar att den enda möjligheten för en flytt är om Bale skulle tala om för Real Madrid att han inte trivs, men det verkar inte vara på tapeten.
Läs mer på Skysports.com.

Publicerat:
2014-12-15,
19.39
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Roma arga på Strootmanrykten

Roma fortsätter att bestämt hävda att Kevin Strootman inte är till salu. Återstår att se om de är lika bestämda när – för det är en fråga om när och inte om – United kommer och knackar på dörren.

Vår president har redan pratat om det här och han blir arg på ryktena som kopplar samman [Strootman] med Manchester United. Vår policy är att investera i spelare som har kvalitet men utrymme för förbättring. Kevin är en ung spelare med erfarenhet och vi vill bygga vår framtid med spelare som honom.

Läs mer på Manchestereveningnews.co.uk.

Publicerat:
2014-12-11,
17.28
Publicerat av:
Mikael Österdahl

MEN: Dörren öppen för Strootman

Enligt Manchester Evening News är dörren öppen för att Kevin Strootman ska lämna Roma för Manchester United. Strootman gjorde nyligen comeback efter en lång skadefrånvaro och är förstås en bra bit ifrån toppformen.

Att Louis van Gaal beundrar Strootman är ingen hemlighet. MEN menar att Van Gaal helst vill värva mittfältaren i januari men att han är beredd att vänta tills i sommar.

Att Roma i veckan blev utslagna ur Champions League innebär att det ska finnas en möjlighet att den italienska klubben kan tänka sig att sälja. Roma menar förstås att Strootman inte är till salu och pratar om honom som en spelare man vill bygga sitt lag kring. Om tillräckligt stora summor erbjuds ska detta emellertid kunna förändras.

Läs mer på Manchestereveningnews.co.uk.

Publicerat:
2014-12-11,
17.21
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Sporting: William Carvalho har många erbjudanden

Sportings mittfältare William Carvalho kopplades samman med en flytt till Manchester United i somras. Han blev emellertid kvar i Sporting men den portugisiska klubben utesluter inte att Carvalho flyttar till England i januari.

William är ett alternativ för engelska lag,” sa klubbens tränare Marco Silva inför Sportings match mot Chelsea i Champions League.

Han spelar inte på samma nivå som förra säsongen eftersom han var en överraskning förra säsongen. Men han blir bättre. William har många erbjudanden. Låt oss vänta till januari.

Läs mer på Manchestereveningnews.co.uk.

Publicerat:
2014-12-10,
16.08
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Van Gaal: Vi behöver inte köpa

Mot Southampton användes Michael Carrick som mittback. Enligt Louis van Gaal är detta emellertid inget tecken på att United behöver värva en försvarare.

När du har skador kan du inte lösa problemen på något annat sätt. Behöver vi köpa spelare? Nej, vi har mer än tillräckligt.

Läs mer på Manchestereveningnews.co.uk.

Publicerat:
2014-12-06,
15.21
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Telegraph: Januzaj kan bli utlånad till Real Sociedad

Telegraphs Jason Burt rapporterar på lördagen att det kan bli aktuellt att Adnan Januzaj lånas ut till Real Sociedad under andra halvan av säsongen. Rapporten tycks vara mer spekulativ än den ordinarie rapporteringen i Telegraph.

Hittills är det dödsdömt. Men det skulle vara rimligt enligt flera parter med egenintresse och det kan föras några diskussioner de kommande veckorna,” skriver Burt.

Läs mer på Telegraph.co.uk.

Publicerat:
2014-12-05,
17.40
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Media: Ny värvarorgie i sommar

De engelska tidningarna rapporterar, närmast unisont, att Manchester United även sommaren 2015 kommer att värva spelare för enorma summor. Den här typen av unison rapportering brukar betyda att en pålitlig källa har uttalat sig och det sägs att United ska spendera mer än 100 miljoner pund på nyförvärv sommaren 2015.

Enligt Manchester Evening News vill United gå i Real Madrids fotspår som en klubb som kontinuerligt gör de största värvningarna.

Tidningarna är lite oense om vilka spelare som är aktuella, men två mittbackar, en högerback och en mittfältare ska finnas på önskelistan. I tillägg kan det bli aktuellt med en ytter och en anfallare.

 • Kevin Strootman: Romas Strootman är som alltid högt på önskelistan, enligt alla tidningarna. United förväntas vänta till i sommar, men ett bud i januari är inte uteslutet.
 • Diego Godin: Atletico Madrids mittback Godin är relativt ny på önskelistan men ses nu nästan som förstaalternativet bland mittbackar. Ett bud kan ske redan i januari.
 • Mats Hummels: Hummels finns alltid på önskelistan. Huruvida Dortmund är intresserade av att förhandla är en annan femma.
 • Nathaniel Clyne: Mirror och Telegraph tror att United ska försöka värva Southamptons högerback.
 • Victor Valdes: MEN, Guardian och Mirror tror att United ska signera Valdes, som backup till David de Gea.
 • Marco Reus: Mirror menar att Reus har identifierats som ett av huvudalternativen.
 • Arjen Robben: Guardian tror att Van Gaal ska försöka värva sin favorit Robben.
 • Dani Alves: Guardian tror också att United ska värva Alves för 15 miljoner pund i sommar, vilket verkar episkt korkat med tanke på att han då är fri agent.
 • Gareth Bale: Om Real bestämmer sig för att sälja Bale kommer United att slå till menar MEN.
 • En anfallare: Både Guardian och Telegraph tror att United kommer att värva en anfallare om Van Gaal bestämmer sig för att inte aktivera köpoptionen på Radamel Falcao.

Det ska, förstås, också vara aktuellt att spelare lämnar. Men försäljningar ska inte vara nödvändiga för att värva, istället ska eventuella försäljningar handla om att inte få en överdrivet stor trupp.

 • Anders Lindegaard: Lindegaard ska vara fri att lämna United. Kruxet kan vara att hitta en ny klubb till målvakten.
 • Anderson: Andersons nuvarande kontrakt löper ut i sommar och han kommer inte att få förlängt. Om man hittar en klubb är han fri att lämna redan i januari.
 • Tom Cleverley: United hoppas att Aston Villa ska köpa Cleverley permanent i januari. Cleverley ska dock vilja se ut sitt kontrakt och gå som fri agent i sommar. Oavsett ingen framtid i United.
 • Nick Powell: Telegraph tror att United kommer att sälja Powell om man hittar en köpare.
 • Angelo Henriquez: Telegraph tror att United också kommer att sälja Henriquez om man hittar en köpare.
 • Darren Fletcher: Telegraph menar att Fletchers framtid är oviss, medan Mirror tror att mittfältaren kan lämna redan i januari. Hans kontrakt går ut i sommar och det mesta tyder på att han gör sin sista säsong i klubben.
 • Rafael da Silva: Telegraph är ensam om att tro att framtiden är oviss för Rafael.
 • Javier Hernandez: United kommer enligt Telegraph att försöka hitta en klubb som vill köpa Hernandez.
 • Nani: Nani gör förvisso ett gott arbete i Sporting men tidningarna är överens om att han förväntas lämna i sommar. Kruxet är att han tjänar bra, vilket gör att det kan bli problematiskt att hitta en ny klubb.
 • Michael Keane: Keane ska enligt Guardian riskera att säljas.
 • Reece James: James ska enligt Guardian riskera att säljas.
 • Jonny Evans, Phil Jones, Chris Smalling: Guardian, MEN och Telegraph skriver att mittbackstrion Evans, Jones och Smalling hade förväntats vara närmast skadefria den här säsongen och att United ska vara besvikna på deras skador. Då ett par mittbackar förväntas vara på väg in är trions framtid i högsta grad oviss. Guardian menar att Van Gaal tycker att Evans är den bästa spelaren i trion.

Trots ett ökat intresse från Real Madrid ska United inte vara oroade över att David de Gea ska lämna. Man ska ha uppfattningen att De Gea vill stanna och man förväntar att ett nytt kontrakt ska tecknas i början på nästa år.

United har, enligt Mirror och Guardian, en ensidig option på att förlänga Michael Carricks kontrakt med ytterligare ett år. Den optionen förväntas man aktivera.

Förutom Carrick och De Gea ska det inte finnas några andra spelare att förhandla om nya kontrakt med, så full fokus är på nyförvärv.

Det kan i sammanhanget vara värt att notera att Uniteds lönekostnader, trots sommarens värvningar, har minskat sedan Louis van Gaal tog över.

Publicerat:
2014-12-05,
16.43
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Powells lån kan avslutas i förtid

Nick Powell gick till Leicester på ett säsongslångt lån. I Leicester har det emellertid bara blivit ett par inhopp och de tre senaste matcherna har han inte ens varit med i truppen.

Nu rapporterar Telegraph att Powells lån förväntas avslutas i förtid. United ska ha en option på att avbryta lånet i januari och Leicesters manager Nigel Pearson ska vara beredd att göra sig av med Powell.

Om Powell återvänder till United förväntas klubben låna ut mittfältaren till en annan klubb under resten av säsongen.

Läs mer på Telegraph.co.uk.

Publicerat:
2014-12-05,
16.38
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Simeone om Godin: Det måste vara ett misstag

Atletico Madrids Diego Godin har kopplats samman med en januariflytt till Manchester United. Den spanska klubbens tränare Diego Simeone är dock inte imponerad av ryktena, och framför allt inte den ryktade övergångssumman.

Låt oss prata om någonting annat. Hur mycket? 20? För Godin? Det måste vara ett misstag.

Läs mer på Skysports.com.

Publicerat:
2014-12-05,
16.36
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Mirror: Sevilla intresserade av Mata

Juan Mata har förvisso fått chansen i de två senaste matcherna men hans status i Manchester United är fortfarande oviss. Enligt Mirrors David McDonnell övervakar Sevilla Matas situation i United, med en tanke på att värva honom i januari.

United ska dock inte vara sugna på att sälja i januari, men ska kunna tänka sig en affär i sommar, givet att man lyckas med de värvningar man vill göra.

Läs mer på Mirror.co.uk.

Publicerat:
2014-12-05,
16.31
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Dortmund: Real har ingen option på Reus

Borussia Dortmunds Marco Reus är spelaren som alla elitklubbar kommer att försöka värva i sommar. Reus har en utköpsklausul som gör att han kan lämna Dortmund för en, i relativa termer, struntsumma. Det har spekulerats i att Real Madrid ska ha ett avtal med Dortmund, med detta förnekas av den tyska klubbens VD Hans-Joachim Watzke.

Det är totalt nonsens att det finns någon som helst förköpsrätt [för Real Madrid]. Marco ensam kommer att bestämma vart han vill gå. Vad skulle vi göra om han aktiverade sin klausul?

Läs mer på Manchestereveningnews.co.uk.

Publicerat:
2014-12-01,
16.49
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Telegraph: Van Gaal överväger bud på Godin i januari

Telegraphs Mark Ogden rapporterar att Louis van Gaal överväger ett bud på Atletico Madrids mittback Diego Godin i januari. Van Gaal ska önska en erfaren mittback och United ska ha scoutat Godin flera gånger under säsongen. Godin ska ha en utköpsklausul på 28,5 miljoner pund, vilket inte ska vara ett problem för United.

Aston Villas Ron Vlaar nämns som ett alternativ till Godin. Borussia Dortmunds Mats Hummels bedöms dock vara en omöjlig värvning i januari.

Läs mer på Telegraph.co.uk.

Publicerat:
2014-11-29,
00.21
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Telegraph: Inter vill köpa Van Persie

Enligt Telegraph vill Inters nya tränare Roberto Mancini värva Robin van Persie. Mancini var nära att värva Van Persie till Manchester city 2012 men då valde anfallaren som bekant att gå till Manchester United istället.

Om Van Persie skulle gå till Italien skulle det i så fall ske efter säsongen. Hans form har varit dålig i United, men i det långsammare spelet i Italien kanske han skulle komma mer till sin rätt.

United kan inte förvänta sig att få värst bra betalt för Van Persie, allra helst som anfallaren har rätt till en lojalitetsbonus om han stannar till 2016 då hans kontrakt löper ut.

Läs mer på Telegraph.co.uk.

Publicerat:
2014-11-27,
20.50
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Beckenbauer: Shaqiri kan lämna i januari

Bayern Münchens Xherdan Shaqiri är fri att lämna klubben i januari om man ska lita på Franz Beckenbauer.

Bayern har redan meddelat och indikerat för honom att han antagligen kan lämna under vinteruppehållet. Personligen vill jag ha spelare som vill stanna här med oss. För mig är det rätt att en spelare får gå till en annan klubb om han inte vill vara här.

Enligt Manchester Evening News skulle detta kunna leda till en budgivning mellan flera Premier League-klubbar, däribland Manchester United och Liverpool.

Läs mer på Manchestereveningnews.co.uk.

Publicerat:
2014-11-27,
20.44
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Gundogan: Jag skulle vilja spela i England

Borussia Dortmunds mittfältare Ilkay Gundogan tycks ha tröttnat på livet i Dortmund då han basunerar att han vill utomlands:

Att spela utanför Tyskland är ett av mina stora mål. Om jag en dag lämnar härifrån skulle jag vilja spela i Spanien eller en av de stora klubbarna i England.

Läs mer på Manchestereveningnews.co.uk.

Publicerat:
2014-11-27,
20.40
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Mirror: United slåss med Real Madrid om Odegaard

Enligt Mirror har den norska supertalangen Martin Odegaard meddelat Manchester United och Real Madrid att han kommer att fatta beslut om sin framtid när han fyller 16 år nästa månad. Enligt tidningen ska United tro att man har en stor chans att signera spelaren.
Läs mer på Mirror.co.uk.

Publicerat:
2014-11-27,
20.37
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Sunday People: Bytesaffär mellan Lindegaard och Nyland

Enligt Sunday People ska United och Molde fundera på en bytesaffär där den norska landslagsmålvakten Orjan Nyland går till United medan Anders Lindegaard går till Molde.
Läs mer på Mirror.co.uk.

Publicerat:
2014-11-22,
15.56
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Van Gaal: Svårt att köpa spelare i januari

Jag tror inte att [Ed Woodward] har sagt att han inte skulle köpa. Jag tror han har sagt att i januari är det väldigt svårt att köpa spelare som är tillräckligt bra för kvaliteten i Manchester United och på grund av det köper vi inte och jag håller med om det.

När du köper måste det vara en spelare bättre än vad du har i din trupp och det ska bli väldigt svårt att hitta en sådan spelare i januari. Så det är vad han ville säga tror jag och tror att vi pratar samma språk.

Men Strootman då, du vill väl köpa Strootman?

Jag kan inte diskutera i media om spelare som vi vill köpa. Jag kan inte svara på den här frågan och det är inte bara om Strootman men alla spelare i världen.

Citat: Manchestereveningnews.co.uk

Publicerat:
2014-11-22,
15.52
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Mirror: Januaribud på Vertonghen

Enligt Mirror ska Louis van Gaal överväga att värva Tottenhams mittback Jan Vertonghen i januari. Vertonghen är placerad i frysboxen i Tottenham och skulle alldeles säkert uppskatta en ny klubbadress.
Läs mer på Mirror.co.uk.

Publicerat:
2014-11-20,
18.26
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Guardian: Rekordbud på Hummels i januari

Enligt Guardian utvärderar Louis van Gaal möjligheten att köpa Borussia Dortmunds Mats Hummels i januari. Van Gaal försökte värva Hummels i somras men Dortmund ville inte sälja.

United ska ha öronmärkt Hummels som ett av huvudmålen sommaren 2015 men Ed Woodward ska hoppas att en affär ska kunna genomföras redan i januari. Tankegången ska vara att Dortmund kan övertalas att sälja i tron att en affär i januari skulle ge dem bättre betalt än i sommar, då Hummels bara har två år kvar på sitt kontrakt.

Läs mer på Theguardian.com.

Publicerat:
2014-11-19,
18.48
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Nani hoppas komma tillbaka

Nani gör ett bra dagsverke i Sporting och hoppas att hans form ska leda till en återkomst till Manchester United, efter det årslånga lånet till Portugal.

Varför inte? Jag åkte ut för att spela mer och komma tillbaka till mitt bästa. Om det blir en möjlighet får vi se,” säger Nani.

Sportings sportdirektör Paulo de Alvandro tror att en återkomst är självklar: ”Det är oundvikligt att Manchester United kommer vilja ha tillbaka spelaren efter säsongen. Van Gaal kommer ångra att han inte satsade på honom tidigare.

Läs mer på Manchestereveningnews.co.uk.

Publicerat:
2014-11-19,
18.43
Publicerat av:
Mikael Österdahl

MEN: Real beredda att släppa Bale om de får De Gea

Enligt Manchester Evening News ska Real Madrid vara beredda att låta Manchester United köpa Gareth Bale om det innebär att United låter Real köpa David de Gea.
Läs mer på Manchestereveningnews.co.uk.

Publicerat:
2014-11-19,
18.41
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Mirror: Nicolas Gaitan tillbaka på radarn

Enligt Mirror ska Benfica ha sänkt priset på Nicolas Gaitan för att locka Manchester United att slå till. Gaitan kopplas med jämna mellanrum samman med United och det känns aldrig som att en övergång är nära.
Läs mer på Mirror.co.uk.

Publicerat:
2014-11-19,
18.39
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Mirror: United oroliga att Real ska locka De Gea

Enligt Mirror ska United vara oroade över att Real Madrids ska få David de Gea att vilja lämna United.

Tidningen menar också att United ser Victor Valdes som en potentiell ersättare till De Gea.

Läs mer på Mirror.co.uk.

Publicerat:
2014-11-19,
18.36
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Sunday People: Anderson Talisca och Fabian Schar på radarn

Enligt Sunday People ska United överväga värvningar av Benficas brasilianska mittfältare Anderson Talisca och Basels schweiziska landslagsmittback Fabian Schar i januari. Vi placerar kanske inte det här i kategorin över de mest trovärdiga ryktena.
Läs mer på Mirror.co.uk.

Publicerat:
2014-11-19,
18.32
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Sunday People: Moyes sugen på Young

Enligt Sunday People har David Moyes planer på att försöka värva Ashley Young i januari.
Läs mer på Mirror.co.uk.

Publicerat:
2014-11-19,
18.30
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Mirror: United jagar Aymeric Laporte i januari

Enligt Mirrors välinformerade David McDonnell är United intresserade av att värva Athletic Bilbaos talangfulla försvarare Aymeric Laporte i januari. Mittbacken Laporte är landslagman på U21-nivå för Frankrike och tippas slå sig in i a-landslaget inom kort.

Zenits Ezequiel Garay och Borussia Dortmunds Mats Hummels ska vara andra försvarare som United överväger. Hummels anses dock vara en närmast omöjlig värvning.

Läs mer på Mirror.co.uk.

Publicerat:
2014-11-19,
18.24
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Mirror: Falcao måste bevisa sin fysik innan en permanent övergång

Enligt Mirror är det ingalunda givet att Radamel Falcaos lån kommer att övergå till ett permanent avtal. Tidningen menar att anfallaren måste bevisa att han kan överkomma skadeproblemen innan United köper ut spelaren från Monaco.
Läs mer på Mirror.co.uk.

Publicerat:
2014-11-19,
18.20
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Agenten: Vlaar kan göra en stor övergång

Ron Vlaar har ett kontrakt som löper ut i sommar, vilket ger honom en bra sits på transfermarknaden. Hans agent Arnold Oosterveer ser en större framtid än Aston Villa.

Det är givet att nu är tillfället för Ron att göra en stor övergång i sin karriär. Ron är väldigt ambitiös. Situationen är ideal för Ron just nu. Du kan föreställa dig att vi inte har bråttom. Jag vill inte reagera på ryktena att han kommer att gå till antingen Arsenal eller Manchester United men Ron är väldigt ambitiös.

Läs mer på Manchestereveningnews.co.uk.

Publicerat:
2014-11-19,
18.17
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Strootmans agent vill inte snacka United

Kevin Strootman är tillbaka i spel för Roma, vilket givetvis ger extra energi åt ryktena kring en flytt till Manchester United. Mittfältarens agent Fabio Parisi vill dock inte snacka United.

Att Kevin är frisk är bra för honom och för laget eftersom de får tillbaka en fantastisk spelare. Nu behöver Kevin bara vara fokuserad på att återfå självförtroende och få minuter i benen.

Framtiden i Manchester United? Glöm ryktena. Vi tänker på 100 procent på att han ska hitta tillbaka till formen.

Läs mer på Manchestereveningnews.co.uk.

Publicerat:
2014-11-19,
18.13
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Carrick vill stanna: Jag har ingen annanstans att gå

Michael Carrick har en option på ytterligare ett år på sitt nuvarande kontrakt, som annars löper ut i sommar. Carrick har inga planer på att lämna United och han tycker inte att det är konstigt att han inte förhandlar med klubben om framtiden.

Jag hade inte räknat med det för att vara ärlig. Det kommer antagligen att ske runt jul, eller efter det.

Vill han stanna i United?

Givetvis. Jag har ingen annanstans att gå.

Läs mer på Manchestereveningnews.co.uk.

Publicerat:
2014-11-19,
18.06
Publicerat av:
Mikael Österdahl

Woodward: Liten sannolikhet för januarivärvning

Vi tittar inte på att gå till marknaden för kortsiktiga lösningar. Vi har emellertid alternativ som vi tittar på för nästa sommar och skulle någon av dessa bli tillgängliga i januari, vilket är sällsynt, kommer vi att överväga att agera. Men vad gäller förväntningar måste vi inse att det är en liten sannolikhet,” sa Woodward om eventuella nyförvärv i januari. Ungefär samma sak sades förra året.
Läs mer på Independent.co.uk.

Äldre rykten »