Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

De Gea årets spelare två gånger om; Tuanzebe, Pereira och Mata också prisade; plus Van Gaal med årets tal

Manchester United höll på tisdagskvällen sin årliga Player of the Year Awards-gala. Målvakten David de Gea utsågs föga överraskande till årets spelare både av spelarna och supportrarna. Mittbacken Axel Tuanzebe prisades som årets unga spelare, mittfältaren Andreas Pereira fick pris som årets U21-spelare och Juan Mata vann omröstningen om årets mål.

Det var en väldigt lång kväll som avslutades med ett alldeles fantastiskt, fylleinspirerat och extremt passionerat tal av manager Louis van Gaal som alla älskade.

(Vi försöker med en ny video. Om denna också försvinner så lär nya versioner dyka upp på Youtube allteftersom.)

Sir Matt Busby Player of the Year: David de Gea

Årets mest prestigefulla pris är som vanligt Sir Matt Busby Player of the Year. Priset delas sedan 1988, initialt som MUFC Members Player of the Year, ut till säsongens bästa Manchester United-spelare efter en omröstning bland klubbens supportrar.

I år var det ingen tvekan om att målvakten David de Gea skulle vinna. De Gea vann också förra året och han blev den fjärde spelaren någonsin – efter Roy Keane (1999 och 2000), Ruud van Nistelrooy (2002 och 2003) och Cristiano Ronaldo (2007 och 2008) – att vinna priset två år i rad.

David de Gea:Som bossen sa innan har vi de bästa supportrarna i världen och jag vill säga tack till alla. De har alltid varit bakom oss och reser överallt, det är fantastiskt för oss. Jag är ung och jag försöker att bli bättre på varje träning och i varje match. Alla vill alltid förbättra sig och jag tycker att jag har förbättrat mig mycket.

Manchester United Players’ Player of the Year: David de Gea

De Gea fick inte bara supportrarnas pris, även spelarna utsåg honom till säsongens bästa spelare. Även när det gäller spelarpriset var det andra raka segern för målvakten.

Jag vill säga tack till mina lagkamrater. De har varit fantastiska den här säsongen och jag älskar dem. Vi har ett fantastiskt omklädningsrum och jag skulle vilja säga tack så mycket,” sa De Gea när han tog emot priset från lagkapten Wayne Rooney.

Jimmy Murphy Young Player of the Year: Axel Tuanzebe

Juniorlagets lagkapten Axel Tuanzebe utsågs till Jimmy Murphy Young Player of the Year, priset som går till årets unga spelare i United. Tränarstaben utser vinnaren och Tuanzebe vann mycket välförtjänt. Förra året vann James Wilson och listan på tidigare vinnare inkluderar legender som Ryan Giggs, Paul Scholes, Norman Whiteside och Mark Hughes. Tuanzebe spelar mittback och har under säsongen vid några tillfällen fått prova på spel i U21.

Axel Tuanzebe:Det har varit en bra säsong för mig själv. Jag tycker att jag har haft massor av stöd från alla tränarna och hela ledarstaben. Många av spelarna hjälpte mig genom säsongen eftersom jag var kapten också. Det har varit en fantastisk säsong för oss alla egentligen, med en liten trupp. Jag tycker att vi har varit tvingade att kämpa oss ingen många av matcherna och jag tycker att vi kom igenom det bra.

Juniorlagets tränare Paul McGuinness var mycket stolt över årets lag som är det yngsta han någonsin har varit ansvarig för. McGuinness påpekar också att Tuanzebe är den första spelaren han har utnämnt till lagkapten redan som förstaårsjunior.

Paul McGuinness:Axel har lett laget på ett superbt vis året genom. I början på året måste du fatta beslut om en kapten och det är svårt. Du måste tänka på vad som är bäst för alla spelarna och vem det kommer att hjälpa mest. Jag gjorde ett val jag inte har gjort tidigare, jag utsåg en förstaårsjunior till min kapten och anledningen till att jag gjorde det är att han har en enastående potential som en ledare. Det är vad vi har gjort det här året och han har inte gjort oss besvikna.

Denzil Haroun Reserve Team Player of the Year: Andreas Pereira

Det var inte en kväll för överraskningar och när årets reservlagsspelare skulle utses var det tämligen givet att Andreas Pereira skulle vinna. Så blev det också. Pereira fick priset Denzil Haroun Reserve Team Player of the Year. Förra året vann Saidy Janko. Tidigare vinnare inkluderar bland annat Nicky Butt, John O’Shea, Darren Fletcher och Adnan Januzaj.

Reservlagstränaren Warren Joyce nominerade tre spelare och vinnaren utsågs sedan genom en omröstning på Manutd.com. Förutom Pereira var också Liam Grimshaw och Donald Love nominerade.

Pereira har haft en mycket lyckad säsong och var en starkt bidragande anledning till att Uniteds U21-lag blev engelska mästare den här säsongen. Pereira, som är född 1996, har också debuterat i a-laget och han har suttit på bänken vid åtskilliga tillfällen. Nyligen skrev han också på ett nytt kontrakt med United.

Pereira var inte själv på plats under galan. Detta då han är på landslagsuppdrag med Brasiliens U20-landslag inför VM i Nya Zeeland, en turnering som inleds i slutet på maj. Han tackade därför för priset i en förinspelad video.

Årets mål: Juan Mata

Årets Unitedmål skulle också utses och det var väl egentligen ingen tvekan om att Juan Matas underbara volley mot Liverpool skulle kamma hem priset (även om undertecknad röstade på Angel Di Maria). Matas mål fick 59 procent av rösterna på Twitter och vann före Angel Di Marias mål mot Leicester.

Juan Mata:Jag är väldigt glad. Det var ett väldigt viktigt moment i matchen. Det var en fantastisk passning från Angel, han såg min löpning och jag försökte att ta den direkt och som tur var gick den in. Så fort du spelar mot Liverpool på Anfield eller Old Trafford känner du att det är en annan match. Det är min bästa dag sedan jag kom hit. Det var en viktig seger och en väldigt bra stund.

Vi vill fortsätta att förbättra oss. Vi gjorde det vi var tvingade att göra den här säsongen, vilket var att komma tillbaka till Champions League. Men jag har alltid känt den här klubben som en som slåss om troféer och nästa säsong ska vi försöka att vinna varje tävling vi är med i.

Louis van Gaal

Förutom det passionerade talet som Van Gaal höll i slutet på kvällen blev han också intervjuad tidigare under kvällen. Han pratade då mer om strategin inför nästa säsong och han lovade köp och försäljningar under sommaren.

Det är alltid så [att mycket händer under sommaren]. Jag tror inte att du behöver behålla hela truppen för när du köper andra spelare får du andra stimulus i gruppen och du behöver det.

Vår trupp är inte balanserad och vi har lyckats vara fyra i ligan. Men vi måste lyckas bli mästare. Det är därför vi först måste ta hand om balansen i truppen men också förbättra vår trupp eftersom vi vill bli mästare. Det kommer att bli en tuff sommar, tror jag, för många spelare. Men jag tycker att en toppklubb som Manchester United måste göra så.

Fansen kräver [att vi ska slåss om titlar] och också Manchester Uniteds styrelse, jag har redan läst det. Men det kommer att bli svårt för det är inte enkelt i Premier League. Ni har sett det i år och ni såg det igår när Chelsea förlorade mot West Bromwich Albion. Du kan också förlora mot varje motståndare i Premier League. Det är mycket svårare än det är i Spanien eller Tyskland. Man jag har förtroende för spelarna och mig själv och också i en organisation som Manchester United.

Jag kan bara lova att jag kommer att göra mitt absolut bästa, att vi ska slåss till slutet – mer kan vi inte göra – och att vi ska fatta de rätta besluten när vi köper spelare. Och när spelare lämnar klubben är det en naturlig process, fansen får inte glömma det.

Bilder

Till sist ett gäng bilder från galan, där vi bland annat får se Radamel Falcao i ny frisyr.

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Res med oss till Manchester!