Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Muss spelarbetyg 2014/15: Målvakter och manager

För sjätte året i rad har det blivit dags för Muss redaktion att betygsätta Manchester Uniteds spelares insatser under den gångna säsongen. I denna den första delen tittar vi på våra målvakter och vår manager.

Vi redovisar totalt tre olika betyg på varje spelare. Dels betyget från den som kommenterar den aktuella spelaren (det är den stora, fina, siffran), dels redaktionens medelbetyg (det hittar ni efter texten ”Redaktionen:”) och dels det medelbetyg spelaren fått i de matchvisa spelarbetyg vi har skrivit under säsongen (vilket hittas efter texten ”Matchbetyg:”). Gränsen för att betygsättas är satt till 1000 minuters speltid totalt eller minst 500 minuter i ligan (det är lite lägre än tidigare, detta då antalet matcher har varit färre).

Tidigare säsongers spelarbetyg hittas genom att följa den här länken.

Information

I juryn: Mikael Krekula (MK), Johan Nilsson (JS), David Selini (DS) och Mikael Österdahl (MÖ).

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

1. David de Gea9
Uniteds i särklass bästa spelare för året. Räddade ett stort antal poäng med fantastiska räddningar i match efter match, där insatserna hemma mot Liverpool och borta mot Arsenal sticker ut. Den brännande frågan är ju, tyvärr, om han fortsatt är Uniteds nummer 1 den första september. [DS]
Redaktionen: 9,5 Matchbetyg: 6,79
32. Victor Valdesn/a
Anslöt i höstas och signade i januari, men har inte direkt gjort något större avtryck. Spelade egentligen bara en match, undantaget det korta inhoppet mot Arsenal, och höll då nollan. Får väl sägas vara acceptabelt. [DS]
Redaktionen: n/a Matchbetyg: 6

Statistik målvakter

SpelareMatcherNollorSnitt
David de Gea43131,00
Victor Valdes1 (1)10,85

Snitt är antal insläppta mål per 90 spelade minuter.

Manager: Louis van Gaal6
Om målet var en fjärdeplats så får man väl säga att det var godkänt. Personligen tycker jag att Uniteds trupp borde kunnat sluta högre, men Champions League-kval är ju åtminstone säkrat. Spelet fungerade egentligen bara riktigt bra i sex-sju matcher på hela säsongen, så mer än godkänt kan inte managern få. Förbättring krävs till hösten. [DS]
Redaktionen: 6,25 Matchbetyg: n/a

Lagstatistik

Matcher:44
V-O-F:23-11-10
Målskillnad:71-44
Vinstprocent:52 %
Premier League:Fyra
FA-cupen:Kvartsfinal
Ligacupen:Omgång 2

Muss spelarbetyg 2014/15: Försvarare | Mittfältare | Anfallare