Vanja Milinkovic till Polen

Vanja Milinkovic (möjligen Milinkovic-Savic), kommer ni ihåg honom? Den unga serbiska målvakten, 18 år gammal, värvades till Manchester United i maj 2014. Han lånades omedelbart ut tillbaka till moderklubben FK Vojvodina. Förra hösten var han ordinarie i serbiska ligan. Sedan försvann han liksom.

I december förra året tränade han med United då det var uppehåll i serbiska ligan. När spelet återupptogs i Serbien förlorade han dock sin plats i laget. Han vann U20-VM med Serbien i våras, även om han inte fick någon speltid i turneringen.

I somras kopplades han samman med en flytt till Darmstadt 98 men det blev inget med det. Manchester United låtsades som att han inte existerade. I början på september registrerade United 70 spelare för spel i Premier League. Milinkovic var inte med.

Nu har sagan äntligen fått sin upplösning. Milinkovic river kontraktet med United. Han har istället skrivit på för den polska klubben Lechia Gdańsk (för närvarande på den undre halvan i den polska högstaligan), där han blir spelklar den 1 januari.

Till den polska klubbens hemsida säger han att han hade problem att få arbetstillstånd i England. Han tycks uttrycka ett missnöje med hur United har hanterat situationen och indikerar att det fanns en klausul i kontraktet som sa att United skulle hitta en låneklubb till honom.

En mycket märklig historia. Det är omöjligt att inte dra paralleller till soppan kring Adem Ljajic.

Vi önskar Vanja Milinkovic lycka till i framtiden.


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS