Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Van Gaal om ambitioner och tomma säten

Louis van Gaal har problem med sanningen för tillfället. “Vi är i semifinal i FA-cupen och är med i racet om fjärdeplatsen och det var vårt mål,” sa Van Gaal på dagens presskonferens.

Vilket såklart är falskt. Inför säsongen var han tydlig med att ingen skulle vara nöjd med en fjärdeplats.

Min första säsong i klubben var ett steg framåt för vi slutade fyra och kom tillbaka till europeisk fotboll,” skrev Van Gaal i sin kolumn i Uniteds matchprogram inför säsongen. “Målet är alltid att bli bättre. Ingen av oss kommer att vara glad att sluta på fjärde plats varje år, så vi måste fortsätta att bli bättre. Vi har sagt farväl till några spelare och välkomnat nya värvningar, och truppen är nu mycket mer balanserad då vi ser fram emot att göra det bra i alla turneringar 2015/16.

Under gårdagens match på Old Trafford var det mängder med tomma stolar på Old Trafford. Det var många – däribland Andy Mitten för ESPN – som, på olika ställen, kommenterade detta faktum.

Louis van Gaal höll inte med: “Jag såg inte många tomma säten, du har sett det för att du vill se det.

Det är, som Mitten skrev “ett blint öga av Arsene Wenger-lika proportioner“. Den officiella publiksiffran indikerar förvisso att Old Trafford var fullsatt men det är för att det är antalet sålda biljetter som meddelas och inte antalet som faktiskt är på plats.

Så många tomma stolar som det fanns igår har inte setts på Old Trafford under en ligamatch sedan tidigt 1990-talet.

Van Gaal for nyligen också med lögner om David de Geas potentiella transfer till Real Madrid.

Res med oss till Manchester!