Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Lollo och the rider failure

Embed from Getty Images
Som ni alla med ganska stor säkerhet vet är en kvinna gravid i ungefär nio månader. Visade graviditetstestet ett plus den 4 augusti 2015 var det samma dag som bloggarhanen här skrev en så kallad rider inför Manchester Uniteds kommande säsong. I den kravlistan, som jag brukar ha som tradition att knåpa ihop på sensommaren varje år, visade jag vad jag ville (eller krävde) av Louis van Gaal och andra delen av hans trestegsuppdrag.
Förlossningstiden är nu här. Och när jag nu tittar tillbaka på den är det med sorg i hjärtat jag ser att i princip allting gick oinfriat.
Louis van Gaal är och förblir ett enda stort fiasko. Han kommer att minnas med ännu mindre välbehag (det är faktiskt sant) än sin företrädare. Även om spelare som fått chansen under honom lyckas och blommar ut är Van Gaal den siste jag tänker ge äran för det.
Riderfacitet ser ut som följer.
1) Spela bättre fotboll! 
Hahahahahahahahahhahahahahahahaha. Haha (fast egentligen är det ju bara tragiskt).
FAIL.
 
2) Sluta högre upp än fyra!
Eh, nej. Förlorar man mot Sunderland och Norwich och inte lyckas vinna ens mot världens sämsta Newcastle är det inte tidernas största mysterium att den här punkten inte heller lyckades infrias.
FAIL.
 
3) Ta fram mästare!
Här skulle man kunna argumentera för att han kan ha lyckats. Poängen med rubriken var att jag ville se spelare utvecklas för att i framtiden kunna dra giganten till nya titlar. Och även om mycket har varit både märkligt och påtvingat (Nick Powell i Tyskland, Joe Riley, med flera) så har han gett oss lite hopp med exempel som Rashford, CBJ och TFM.
KANSKE.
 
4) Byt Årets spelare!
I två riders i rad har jag haft önskemål om en förändring på spelarnas avslutningskväll. Men i ärlighetens namn kan ingenting hindra David De Gea från att dra in en trippel i kategorin Årets spelare. Lika ledsamt som välförtjänt.
FAIL.
 
5) Sluta tramsa!
Mina rader från augusti i fjol: ”5-3-2, Phil Jones som hörnläggare, Fellaini från start, kravet att det ska vara vänster-höger överallt … Nu får han minsann sätta ett lag, en taktik och rimliga arbetsuppgifter till rimliga spelare. You’ve made your point.”.
I det här avseendet blev resultatet nästan tvärtom. Förvirringen har snarare ökat än minskat trots tiden han givits.
FAIL.
 
6) Ta alla chanser till titlar!
En är ju faktiskt kvar. Otroligt nog. Trots Nick Powell mot Wolfsburg och att Marcos Rojo fortfarande på allvar är en Manchester United-startspelare.
OKLART.
 
7) Ta sex poäng mot Swansea!
Inte ens det lyckades han med. Inte ens det. Skammen.
FAIL.
 
8) Vinn fler än tre av de första åtta!
WOHOO! LOLLO TOG HEM FEM AV DE FÖRSTA ÅTTA LIGAMATCHERNA!
SUCCESS!
 
9) Gör fler mål!
Hahahahahahahahahhahahahahahahaha.
Det krävs 17 mål mot Bournemouth på söndag och till och med jag (!) är ytterst tveksam till Uniteds kapacitet att kränga in så många Fellainimörsare på 90 minuter. Vi får leta oss tillbaka till säsongen 1989-90 för att hitta en så låg siffra som de 46 som mångmiljonärerna har mäktat med i ligan hittills. Då slutade United på 13:e plats – och vann FA-cupen.
FAIL.