Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Joyce sågar reserverna; intresse för Jones och Rooney; träningsvideo

Jag tyckte definitivt att vi inte såg ut att ha en metod i vårt spel, med och utan bollen,”  var Warren Joyces kommentar efter reservlagets förlust mot Southampton igår. “Vi såg ut som en grupp individer som precis hade kastats samman. Men det kan vara för enkelt [att skylla på]. För du måste fortfarande ha viljan och passionen att spela för Manchester United.

Nej, den framgångsrika reservlagstränaren är inte alls nöjd med laget han har till sitt förfogande den här säsongen.

Det är inte första gången som jag faktiskt har sagt till den här gruppen direkt efter en match: ‘Ni har faktiskt skämt ut er, som ni spelade.’ Det är antagligen tredje gången under försäsongsmatcherna.

Joyce fortsätter: “Den här gruppen är nästan lurad egentligen, vad gäller var de är. Och det är definitivt en massa hårt arbete som måste göras under den kommande säsongen, för att hålla våra huvuden över vatten, egentligen.

Joyce pratade med MUTV efter matchen. United har, av en eller annan anledning, inte lagt ut intervjun på den officiella hemsidan. Mer av Joyce på Manchester Evening News.

Stoke vill ha Jones

Stokes assisterande manager Mark Bowen bekräftar att klubben vill värva Phil Jones från Manchester United. “Jag vet inte hur nära vi är eller hur långt vi har kommit,säger Bowen till Stoke Sentinel. “Men vi har ett litet rykte för att plocka in spelare som [har haft problem] till den här gruppen och sedan få dem att skina. Vi håller tummarna för att nåt ska hända.

Jamie Jackson på Guardian menar emellertid att Jones kommer att stanna i United. Jackson skriver att José Mourinho ser Jones som en nyckelspelare i Uniteds försvar och att Jones själv inte ska vara oroad över den uteblivna speltiden under säsongsinledningen. Men jag minns ju att Jackson för en dryg månad sedan skrev att Jones och Smalling var Mourinhos förstaval i mittförsvaret den här säsongen.

Amerikansk ägare: MLS är attraktivt för Rooney

Jag skulle påstå att han fortfarande har en del bra fotboll framför sig,” säger Portland Timbers ägare Merritt Paulson enligt Manchester Evening News. “Jag tycker att han skulle vara en fantastisk värvning för MLS. Det är 100 procent säkert att MLS skulle vara attraktivt för honom.

Paulson vill att Rooney, som fyller 31 år i oktober, ska flytta till USA så snart som möjligt, inte när anfallaren har sina bästa år bakom sig.

Jag är uppspelt över den påverkan han skulle ha på MLS. […] MLS erbjuder ordentligt med pengar.

Paulson medger att pengarna antagligen är större i Kina men menar att livsstilen i USA kan passa Rooney bättre.

Fast det mesta tyder ändå på att Rooneys närmaste framtid är som lagkapten för Manchester United.

Tio år sedan Carricks debut

Idag är det tio år sedan Michael Carrick debuterade för Manchester United. Den gången var det som inhoppare i en 3-0-seger mot Charlton. Darren Fletcher, Louis Saha och Ole Gunnar Solskjaer sköt Uniteds mål.

Med anledning av detta körde United en quiz på Twitter om Michael Carrick. Den gick Muss och vann! Grattis till oss, om vi får säga det själva. Och följ oss på Twitter om ni inte redan gör det.

Video: Zlatans nickmål mot Southampton

Den korta versionen:

Den lite längre versionen:

United vill fortfarande värva Fabinho

Monacos brasilianska högerback Fabinho fortsätter att placeras i Manchester United. Den här gången är det France Football (återgivet av Get French Football News) som påstår att Fabinho är överens med Monaco om att han ska få gå till United efter Monacos Champions League-kval.

Fabinho ska vara fast besluten att få flytta till United och högerbacken ska vara en absolut prioritet för José Mourinho.

Träningsvideo