Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Ny juniortränare på plats

Manchester United har idag meddelat att Kieran McKenna är klar som tränare för klubbens juniorlag. McKenna kommer från samma roll i Tottenham Hotspur.

I United tar McKenna över ansvaret från Tommy Martin, som på tillfällig basis har ansvarat för juniorerna sedan Paul McGuinness lämnade i våras. Martin kommer nu att återgå till en roll där han assisterar reservlagstränaren Warren Joyce. Nicky Butt, som numer är chef för akademin, har passat på  att tacka Martin för hans utmärkta arbete.

McKenna är bara 30 år gammal. Han växte upp som Unitedsupporter men har spenderat sin karriär i Tottenham. Spelarkarriären förstördes av skador och han tvingades lägga skorna på hyllan redan som 23-åring.

Det har varit utmärkt,” säger McKenna om att han nu är Unitedtränare. “Jag har varit här i ungefär en vecka nu, lärt känna staben, spelarna och alla i byggnaden.

Jag känner att jag har kommit in väldigt snabbt och arbetet med pojkarna på gräset har gått extremt bra, så det är väldigt smidigt än så länge.

Han säger att han lärde sig mycket i Tottenham men det går ju inte att tacka nej till United.

Att gå till Manchester United, det finns ingen större flytt du kan göra. […] Det är verkligen en dröm som blir sann. Jag var en massiv Unitedfan, min pappa tog med mig upp för min första match 1994-säsongen för att se dem lyfta Premier League-pokalen.

Vi hoppas att det blir bra! McKennas första uppgift blir att ansvara för matchen mot Middlesbrough på lördag.

Två nya målvakter i juniorlaget

Som vi noterade tidigare idag stod United med en tunn målvaktsbesättning, med bara fem kontrakterade målvakter på tre lag (juniorerna, reserverna och a-laget). Nu har detta åtgärdats då United har signerat två nya målvakter till juniorlaget, detta noteras undangömt på officiella hemsidan.

Alex Fojticek ansluter från Tatran Presov efter flera provspel i United. Målvakten, som är född i mars 2000, blir den första slovakiska spelaren i Manchester United någonsin.

Max Johnstone ansluter också efter lyckat provspel. Anpassningen till United bör vara enkel, då han är bror till a-lagsmålvakten Sam Johnstone. Målvakten är född i augusti 1998 (det gör honom formellt till U19-spelare men överåriga målvakter är tillåtet) och var med när United spelade Otten Cup i somras. Han har ett förflutet som målvakt i Fleetwood Town.

Fojticek och Johnstone kommer att konkurrera med Ilias Moutha-Sebtaoui om målvaktsposten i juniorlaget.