Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Shaw, Smalling och Mourinho, fortsättningen; Zlatan om Manchester

Och ett par dagar efter Manchester Uniteds seger mot Swansea handlar det fortfarande om José Mourinhos kommentarer om Luke Shaw och Chris Smalling (som inte namngavs specifikt). Igår gick vi igenom vad Mourinho sa och i runda slängar handlar det om att spelarna i otillräcklig utsträckning är beredda att offra sig för laget.

Det tog inte lång tid för spelarna – eller snarare spelarnas representanter – att svara. Framför allt verkar Shaws folk ha varit pigga på att prata med media.

Shaw ska vara förbluffad över Mourinhos kommentarer. Det påstår både Guardian och Telegraph. Vidare påstås att både Shaw och Smalling har spelat med hjälp av smärtstillande medel stora delar av säsongen.

Det rapporteras också Luke Shaw inte följde med laget till Swansea. Det är i så fall signifikant.

Luke Shaw sa till mig i morse att han inte var i slag att spela, så vi var tvingade att bygga en backlinje,” sa Mourinho inför matchen mot Swansea. Ifall Shaw inte följde med till Swansea är detta en lögn. Då har vi i så fall en manager som ljuger för att ställa spelarna i dålig dager.

Alternativt så är rapporterna om att Shaw inte var med till Swansea lögn.

Samtidigt rapporterar Guardian att Shaw räknar med att vara spelklar till matchen mot Arsenal.

Det ska ju också noteras att det näppeligen nödvändigtvis är bra med spelare som spelar trots smärta. Smalling spelade skadad mot Chelsea och gjorde då sin förmodligen sämsta match i karriären. Han har inte kunnat spela sedan dess. Wayne Rooney spelade skadad mot Fenerbahce (hemma) och tvingades sedan stå över ett par matcher. Henrikh Mkhitaryan var sannolikt inte 100 procent när han spelade mot Manchester city. Han har i princip inte synts till sedan dess.

En som har uttalat sitt stöd för Shaw och Smalling är Englands förbundskapten Gareth Southgate. Förbundskaptenen vandrar på en tunn linje i hopp om att stötta sina spelare utan att stöta sig med Mourinho.

Det är en medicinsk fråga,” sa Southgate (Guardian).

Om Shaw inte var i slag att spela, och han var med oss i september under Sam [Allardyce] och kände problem med benet då, det är uppenbarligen någonting. Efter en skada så allvarlig som den måste vi hantera det varsamt.

Chris har inte spelat de senaste fyra matcherna. Luke har men vi har vetat om att han har haft pågående svårigheter efter att ha kommit tillbaka från en väldigt allvarlig skada. Om de har spelat och vi inte åtminstone fick titta på dem hade det varit annorlunda. Men om de inte har spelat är det givetvis något som är fel. Givetvis är det en svår sak för jag vet inte anledningen till kommentarerna från José.

Southgate säger att det finns spelare som känner att spela för ”England var lite för mycket för dem” men han ”tror inte att situationen är så för [Shaw och Smalling]”. ”Jag känner inte Chris bra men det skulle inte vara mitt intryck efter att ha arbetat med honom.

Men över på Manchester Evening News tycker Stuart Mathieson (som är den enda på MEN som är värd att lyssna på) att Mourinhos agerande påminner om Alex Fergusons agerande i slutet på 1980-talet.

När det är oenighet har fans sin egen tolkning av vad som sker, och de gillar ofta att skylla på spelarna, framför allt spelarna som de anser underpresterar, men det finns två sidor på varje historia,skriver Andy Mitten för ESPN FC.

Mitten skriver att det skulle vara skamligt om Shaw och Anthony Martial (som också ska ha problem med Mourinho, även om hans agent säger något annat) inte skulle uppfylla sin potential i United. Mourinho har ju en historia med spelare som Kevin De Bruyne och Romelu Lukaku.

I en tid där det skriks om att det var bättre förr, då män minsann var män, kan det vara intressant att lyssna på Roy Keane, den kanske manligaste av de alla.

Jag formades att tänka att inte spela om du inte var 100 procent var ett tecken på svaghet och att du skulle vara stark och spela när du var skadad,” skrev Keane i sin senaste bok enligt Guardian. ”Vad vi ser som heroiskt, tycker jag nu antagligen är svaghet.

Telegraph: Southgate blir förbundskapten

Telegraph tror sig veta att Gareth Southgate kommer att få jobbet som engelsk förbundskapten på permanent basis.

Fellaini stod över träning

Marouane Fellaini stod över den belgiska landslagsträningen igår. I utgångsläget förutsätter vi att det var en ren försiktighetsåtgärd.

Pereira i veckans lag

Joel Castro Pereira får plats i veckans lag i den portugisiska ligan. Detta enligt Whoscored.com. Unitedmålvakten är i Belenenses på lån och tycks imponera.

Mkhitaryan hand i hand med Unicef

Födelsedagspojken Schneiderlin

Idag gratulerar vi Morgan Schneiderlin på födelsedagen. Han gjorde ett av målen när United förra hösten vann med 3-0 borta mot Everton, i kanske den bästa bortamatchen sedan Fergusons dagar.

Zlatan om Manchester

Jag hörde en massa saker om att staden är det ena eller det andra, vädret är så här och vädret är sådär men hittills har allting varit bra,” säger Zlatan Ibrahimovic om Manchester.

Staden är den bästa staden hittills. Jag kommer från Sverige. Jag har inte så stora förväntningar när det kommer till, hur säger du, utanför fotbollen. Jag är ganska enkel, jag är en familjekille. För mig kommer du först, resten är mindre viktigt. Till exempel, när jag levde i Paris, på fyra år besökte jag inte Eiffeltornet en enda gång. Jag ville att de skulle byta ut Eiffel mot min staty, men de gjorde inte det. Kanske om de gör det nu kommer jag på besök!

Zlatan pratade i en intervju med Inside United. Mer från intervjun finns på Uniteds officiella hemsida.