Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Mourinho, Shaw och Smalling, del 3; Fellaini lämnar återbud; Mkhitaryan; Griezmann

Det började med att José Mourinho attackerade Manchester Uniteds spelare offentligt. Det fortsatte med att Luke Shaw (och Chris Smalling) svarade genom media.

Idag får vi del 3, då det är Mourinhos tur att parata genom media. Dessutom ger sig Gary Neville in i leken, genom att hålla med båda parterna.

I Guardian får vi veta att Mourinho kände sig sviken då Shaw och Smalling gjorde sig otillgängliga för spel i matchen mot Swansea. Mourinho ska under uppbyggnaden till matchen ha betonat att det var viktigt att United visade rätt inställning efter den senaste tidens dåliga resultat. Managern ska framför allt ha pekat på att det var spelarnas skyldighet att belöna supportrarna för deras lojalitet.

Måhända får vi fortsättningen redan i morgondagens tidningar.

Neville på Mourinhos och Shaws och Smallings sida

United tar inga fångar, José Mourinho tar inga fångar,” säger Gary Neville.

Det kommer att vara han eller spelarna som överlever. Det fungerar inte om teorin är att spelarna överlever. Från hans synvinkel försöker han göra sitt namn. Givetvis måste José Mourinho se till att han har spelarna på sin sida i Manchester United. Du ser saker på insidan som du inte är nöjd med, det är inte alltid uppenbart för de som står utanför.

Min känsla runt Luke [Shaw] är att han är en sådan talang. Han har haft skadeproblem, mentalt är han antagligen inte över dem. Han behöver jobba på det, från den aspekten.

Vad gäller Chris [Smalling] har jag svårt att greppa det. Då jag har haft med honom att göra har han alltid varit totalt hängiven och försöker ta sig ut på träningsplanen varje dag.

Så jag är inte säker på vad José har sett. Men han är klubbens manager. Han måste göra saker på sitt sätt. Manchester Uniteds fans måste backa honom.

Fellaini lämnar återbud till landslaget

Marouane Fellaini kommer inte att spela för Belgien under detta landslagsuppehåll. Belgaren blev vadskadad i matchen mot Swansea och har därför lämnat återbud.

Fellaini drog på sig en skada mot Swansea City och kommer att återvända till sin klubb,” säger förbundskapten Roberto Martinez.

Huruvida Fellaini är aktuell för spel i matchen mot Arsenal den 19 november återstår att se. Manager Mourinho lär åtminstone uppskatta att Fellaini fullföljde matchen trots skada.

Även Arsenal har problem inför matchen. Alexis Sánchez drog på sig en skada på landslagsträning och är inte tillgänglig för Chile mot Colombia. Han är dock kvar med landslaget i förhoppning att han ska kunna spela i matchen mot Uruguay.

Mourinho kräver utredning av skadorna

Så en fråga där José Mourinho otvivelaktigt har rätt. Managern är frustrerad över mängden skador som United har haft hittills den här säsongen (han skulle bara veta…).

Enligt Times vill Mourinho nu att United ska utreda alla skador.

På hög tid, tycker undertecknad!

Glazer stöttade Clinton och Trump

USA-valet har vi ingen stor anledning att beröra på den här hemsidan. Men det kan vara värt att notera att Manchester Uniteds direktör Edward Glazer gav bidrag både till Donald Trump (55 000 dollar) och Hillary Clinton (5000 dollar).

Edward Glazer är ett av Malcolm Glazers sex barn och de sex barnen kontrollerar tillsammans ägandet av Manchester United. Det är emellertid primärt Avram Glazer och Joel Glazer som arbetar med United. Avram och Joel delar på ordförandeskapet i klubben, även om det är vice verkställande ordförande Ed Woodward som styr på daglig basis.

Guardian: Rooney nobbade Kina

Wayne Rooney hade i somras chansen att gå till Beijing Guoan. Det påstår klubbens hedersordförande Luo Ning.

Det stämmer att vi kontaktade Rooney i början på säsongen. Men han informerade oss att han vill stanna i Manchester United,säger Ning enligt Guardian.

Rooney säger att han kommer att fortsätta spela i Premier League så länge hans hälsa tillåter det. Vi träffade även hans agent.

Henderson och Tuanzebe från start i storseger

Axel Tuanzebe spelade hela matchen och målvakte Dean Henderson stod första halvlek när Englands U20-landslag idag vann med 8-1 mot Nigeria i Continental Cup i Sydkorea.

Baklängesmålet kom i halvleken som Henderson spelade.

Ingen av Unitedspelarna omnämns i matchrapporten på FA:s hemsida.

Chong startade för Hollands U19

Tahith Chong spelade 70 minuter när Hollands U19 idag spelade 1-1 mot Frankrike. Båda målen kom med Chong på planen.

Mkhitaryan: Jag ger inte upp

Det är sant att jag får lite tid på planen, men jag kommer inte att ge upp,säger Henrikh Mkhitaryan enligt Guardian.

Jag kom för att spela för Manchester United, så inget kommer att hindra mig från att uppnå min dröm. Jag kommer inte att backa, jag kommer att finna styrkan för att nå mina mål.

Mkhitaryan pratade i samband med att han blev ambassadör för Unicef.

Griezmann: Jag vill spela med Pogba

Antonine Griezmann hintar om att hans framtid är som Manchester United-spelare.

Jag frågar alltid Paul Pogba om Manchester United,” säger Griezmann till tyska Sky enligt engelska Sky.

Jag tycker att de är en enorm klubb med en väldigt bra infrastruktur. Jag frågar Paul om några av spelarna och om de verkligen är så bra eller om José Mourinho verkligen är så bra.

Du hör massor av saker om Manchester United och Paris Saint-Germain men just nu ser jag mig inte flytta till en ny klubb. Men det skulle vara underbart att en dag spela bredvid Paul.

Pogbas mål mot Swansea

Vi avslutar med Paul Pogbas mål mot Swansea.