Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Mourinhos presskonferens efter Hull; status för Zlatan och Rojo; Bakayoko igen

José Mourinho valde att använda presskonferensen efter gårdagens seger för att egga Uniteds supportrar inför söndagens match mot Liverpool.

Om det andra målet: ”Det är viktigt men det är inte tillräckligt för att säga att vi åker till Wembley. Men det ger oss lite utrymme, så jag skulle säga viktigt.

Var ni för bekväma?Kanske gjorde jag inte mitt jobb bra, för att förbereda spelarna för matchen. Kanske skulle jag ha adderat spänning till dynamiken som förbereder matchen. Men spelarna måste förbättra sig, jag måste förbättra mig.

Och jag är ledsen att säga det, jag tycker att fansen också måste förbättra sig för en stor match på söndag. Idag var våra prestationer tillräckliga för att vinna men på söndag måste vi vara bättre.

Fansen eller spelarna?Jag tycker alltid att vi är ansvariga för fansens bidrag till matchen. Det är vårt ansvar, om vi spelar väldigt bra, väldigt entusiastiskt kommer fansen till planen och de spelar med oss. När vi inte spelade så bra, inte med så mycket känslor och intensitet är det naturligt att fansen slappnar av.

Vi har otroliga fans, jag kan bara säga fantastiska saker om dem. Framför allt för att du ser de riktiga fansen när stunden inte är bra. Och när stunden inte var bra hade vi otroliga fans bakom oss som pushade oss och stöttade oss. Vi har verkligen otroliga fans.

Det jag känner är att söndag är en speciell match för oss, en speciell match för Manchester Uniteds fans. Så min inbjudan är, kom inte till teatern, kom för att spela. Spela med oss.

Är det avsluten du är missnöjd med?Inte bara avsluten, jag tycker att vi spelade långsamt, vi gjorde saker komplicerade. Ja, vi förlorade några stora chanser framför mål. Men nio segrar, jag kan be om mer från de här grabbarna. Trots en match mot Reading där vi kunde vila spelare har vi haft många matcher. Efter Liverpool får vi lite tid inför matchen mot Stoke. Nu behöver vi en sista kraftansträngning. Låt oss återhämta oss och fokusera på söndag.

Om Fellaini:Ja, [jag behövde hjälpa honom]. Men det är därför jag är här, för att stötta spelare. Framför allt spelarna i en svår situation. Han är en stark spelare, han var inte rädd att komma ut på planen igen. Han var bra mot Reading och gjorde ett viktigt mål idag. Han vet att han är en viktig spelare för mig.

Zlatan troligen tillgänglig på söndag, Rojo osäker

Zlatan Ibrahimovic missade gårdagens match men förväntas kunna spela mot Liverpool. Däremot är det mer osäkert om Marcos Rojo är aktuell för spel.

Zlatan är sjuk, så jag tror inte att det är några problem. Jag tror att han kommer vara okej.

Marcos var ett muskelproblem, inte stort. Jag säger inte att han inte är redo, jag säger att jag har mina tvivel.

Silvas presskonferens

Ifall ni undrar vad Hulls manager Marco Silva tyckte om matchen så kan ni se hans presskonferens här.

Nio i rad

Manchester United har nu nio raka segrar i alla turneringar. Det är första gången sedan i februari 2009. Då blev det totalt elva raka segrar, innan José Mourinhos och Zlatan Ibrahimovics Inter spräckte sviten med en 0-0-match i Milano. Den gången blev det totalt 16 matcher i rad utan förlust, sviten avslutades mot Inter, då United vann med 2-0 på Old Trafford.

I tillägg till segersviten har United nu en förlustfri svit på 15 matcher. Där är det fortfarande en bit att vandra, United radade upp totalt 29 matcher i rad utan förlust i slutet på säsongen 2009/10 (sex matcher) och början på säsongen 2010/11 (23 matcher).

Och en segersvit på nio matcher är inte värd någonting om den inte utökas till tio i en match mot Liverpool. Klubbrekordet är 14 raka segrar. Det hämtas från säsongen 1904/05.

Dearnley tillbaka i träning

Juniorspelaren Zachary Dearnley har inte spelat sedan i augusti, på grund av skadeproblem. Nu är han emellertid tillbaka i träning.

Ingen återförening med Powell

Förre Unitedspelaren Nick Powell kommer inte att spela när Wigan besöker Old Trafford i FA-cupen i slutet på januari. Powell har drabbats av en allvarlig hamstringsskada och hans säsong kan vara över.

L’Équipe: Lyon vill värva Januzaj

Den respekterade franska tidningen L’Équipe rapporterar att Lyon vill värva Adnan Januzaj på permanent basis i januari.

ESPN: United kan gå för Bakayoko i januari

Jag är övertygad om att i det här vinterfönstret kommer vi att vara säljare och inte köpare,” säger José Mourinho till portugisiska Sport TV enligt Manchester Evening News.

Vi vill dra in pund för att attackera i sommar, som vi gjorde det här året med kontrakt för fyra spelare.

Det stoppar emellertid inte spekulation om nyförvärv. Enligt ESPN har Mourinho identifierat Monacos Tiemoué Bakayoko som sin prioriterade mittfältsvärvning i sommar. Då United säljer Morgan Schneiderlin till Everton kan det emellertid tänkas att Mourinho går för Bakayoko redan i januari.

Bakayoko ses som Michael Carricks potentiella efterträdare. United ska inte ha några fasta planer att agera i januari. Det kan emellertid ändras ifall en tänkt sommarvärvning blir tillgänglig.

Mirror tror också att Bakayoko är på Uniteds lista inför sommaren. Atlético Madrids Antoine Griezmann ska också vara på Uniteds önskelista, något som de flesta bedömarna skriver under på. Vidare nämns Benficas försvarsduo Victor Nilsson Lindelöf och Nélson Semedo.

Memphis Depay kommer att säljas om United får ett acceptabelt bud.

Captain Marvel 60 år

Idag gratulerar vi Bryan Robson, också känd som Robbo, också känd som Captain Marvel, som fyller 60 år.

Uniteds förre lagkapten fick en semifinalseger i födelsedagspresent av klubben.

Robson gjorde totalt 461 matcher och 99 mål för United. Under 1980-talet var han klubbens överlägset bästa spelare.

På meritlistan har han två ligatitlar, tre FA-cupvinster, en ligacupseger och vinsten i cupvinnarcupen 1991. Hade han representerat United under en framgångsrikare era hade meritlistan garanterat varit mycket längre.