Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Presskonferens: Vi spelar för att vinna; plus Hughes, Griezmann, Solskjaer, Busby

José Mourinho höll på fredagen presskonferens inför morgondagens match mot Stoke City. Han snackade också med MUTV. Manchester Uniteds manager säger att United spelar för att vinna imorgon, inte för att förlänga den förlustfria sviten. Mourinho säger också att skadeläget är bra.

En stor del av presskonferensen handlade om Memphis Depay, som nu är klar för Lyon. Det kommer vi att behandla i en separat artikel inom kort.

Skadeläget: ”Vi är okej. Vi har små problem, vilket är normalt, men inga stora problem. Vi är i en väldigt bra situation.” Såvitt jag vet har United ingen spelare på skadelistan.

Om storleken på truppen:Jag tycker att för vissa positioner är vi bekväma när det kommer till antal. Även om vi räknar med att vi går långt i cuperna och får många matcher att spela. Förmodligen får vi problem på vissa positioner, där vi inte har så många alternativ. När det kommer till skador är vi framgångsrika. Förhoppningsvis till slutet på säsongen klarar vi oss utan stora problem.

Nyförvärv i januari?Jag tycker alltid att sommarmarknaden är den bästa tiden. Januarimarknaden är för nödlägen. Det är ingen enkel marknad.

Blir det fler spelare som lämnar?Jag tänkte inte ens på Morgan och Memphis. Vi tillät dem lämna för att vi fick rätt erbjudanden. Det är inte mänskligt att stoppa dem, bara dåliga bud stoppar det.

Är Ashley Young på väg till Kina?Jag vet inte. Det första jag hörde om det var från media. Om inte Ashley Young kommer till mig, det har han inte gjort.

Om Stoke:Jag bryr mig inte om den förlustfria sviten. Vi kommer inte spela någon match för att vara obesegrade i en match till. Inte alls. Vi vill vinna matcher, vi försöker vinna matcher, vi riskerar för att vinna. Om vi förlorar, förlorar vi. Vi åker inte till Stoke för att försvara vår fina förlustfria svit.

Guardiola säger att city inte är en titelkandidat. Gäller det United också?Jag kommenterar inte det Pep säger.

Om Fellaini:Han har varit väldigt viktig för oss de senaste matcherna. Han bidrar väldigt bra och kan vara väldigt användbar.

Om Valencia:Jag tycker inte att [kontraktsförlängningen] är en belöning. Jag ser det inte i det perspektivet. Jag tycker bara att han är den bästa högerbacken du kan ha. Det finns ingen bättre högerback i fotbollen. Det är bara för oss att behålla den bästa. Jag tycker inte att det är en belöning. Det är ett privilegium för oss att ha en sådan bra spelare och en sådan bra man.

Både Fellaini och Valencia har nyligen skrivit på kontrakt som gäller över säsongen 2017/18.

Hughes: United är alltid en enorm match

Stokes manager Mark Hughes har också snackat med media inför matchen.

Om att möta United:Jag tycker inte att jag förändrar min motivation. Jag vill vinna, oavsett motstånd. När du möter ett lag som Manchester United har de under min tid oftast varit det bästa laget. Du vill testa dig mot dem, det är utmaningen. Jag gillar det. I Premier League testas du varje vecka. När du möter starkare lag – och United är det den här säsongen utan tvekan – gillar jag det. Jag gillade stormatcher som spelare och gör det som manager. Manchester United för mig är alltid en enorm match. En som jag alltid vill göra bra för Stoke City i.

Om matchen:Det är en svår match. Vi möter dem när de är i bra form och när de börjar se ut som du föreställde dig att ett José Mourinho-lag skulle se ut. Det är ett stort test. Från vår synvinkel är det en match vi kan njuta av, mer än matcher där vi förväntas vinna.

United har två förluster och en oavgjord i Stoke de tre senaste åren. Det påstås också, i frågan till Hughes, att Stoke är den arena där José Mourinho har sämst statistik.

Skadeläget: ”Vad gäller skador är vi ganska bra skick, för att vara ärlig. Alla som spelade förra veckan är tillgängliga, det är Bojan också. Han missade matchen förra veckan på grund av skada men var tillbaka i träning den här veckan. Han är definitivt aktuell för matchen imorgon.

 

Solskjaer nobbar Norge

Ole Gunnar Solskjaer var aktuell som ny förbundskapten för Norge. Den förre Unitedanfallaren nobbade emellertid landslaget.

Jadå, jag blir kvar i Molde,” säger Solskjaer till NRK. ”Vi har planerat säsongen här och hämtat in tränare och spelare och gett dem mitt ord på att jag blir kvar. Och då blir jag kvar.

Rennes tränare sågar Van Basten

Det här är det värsta skräpet jag har läst på länge och ändå har jag inte läst det fel. Det är omätbart skitsnack,” säger Rennes tränare Christian Gourcuff om Marco van Bastens förslag att skrota offside i fotbollen.

Vi skulle återvända till en tid när det var by mot by och folk dog.

Offsideregeln är en manifestation av intelligens. Det skulle inte längre finnas någon kollektiv känsla om den togs bort. Den är fundamental.

Om du inte förstår det så förstår du inte fotboll.

Telegraph: United jobbar hårt för Griezmann

Antoine Griezmann är den stora spelaren inför sommarens transferfönster. Väldigt mycket tyder på att Manchester United är en av klubbarna som vill värva den franska anfallaren från Atlético Madrid.

Enligt Telegraph har José Mourinho identifierat Griezmann som den prioriterade värvningen inför sommaren. United ska vara beredda att möta utköpsklausulen på 100 miljoner euro. Tidningen rapporterar emellertid även Atlético Madrids president har lovat att slåss med näbbar och klor för att behålla Griezmann.

Manchester city är eventuellt intresserade. Chelsea är intresserade men det är oklart om Roman Abramovich skulle sanktionera en så stor övergångssumma. PSG vill värva anfallaren och Real Madrid kan inte uteslutas, även om det skulle vara en svår flytt för Griezmann.

En stor fördel för United är att Griezmann och Paul Pogba är mycket goda vänner.

United mot Porto i International Cup

Manchester United kommer att spela mot Porto i kvartsfinalen av Premier League International Cup, som är Premier Leagues internationella cupturnering för U23-lag.

1,2 miljoner pund från Rooneys testimonial

Inför säsongen fick Wayne Rooney sin testimonial. Nu är det klart att 1,2 miljoner pund samlades in till välgörande ändamål i samband med matchen.

Vila i fred, Sir Matt

Den här dagen 1994 dog Sir Matt Busby.