Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Officiellt: Fellaini kvar över nästa säsong

Embed from Getty Images

Manchester United meddelar på torsdagen att klubben har aktiverat optionsåret på Marouane Fellainis kontrakt. Därmed förblir Fellaini en Manchester United-spelare även över nästa säsong.

Fellaini värvades till United från Everton på deadline day 2013, för en övergångssumma på 27,5 miljoner pund. Då skrev han på ett kontrakt på 4+1 år och det är alltså optionsåret som United utnyttjar nu.

På fyra och en halv säsong i United har Fellaini spelat 107 matcher (74 från start) och gjort tolv mål. Förra året var han med och vann FA-cupen. Han var starkt bidragande till segern med mål i kvartsfinalreturen och i semifinalen samt en assist i finalen.

Rapporter om att United hade förlängt med Fellaini kom sent igår kväll. Enligt Mark Ogden på ESPN tog United kontakt med Fellainis representanter i början på december för att meddela att optionsåret skulle utnyttjas.

Ogden hänvisar till källor nära Fellaini och menar att spelaren vill stanna längre än över säsongen 2017/18. En anledning till att United förlänger kontraktet är att klubben inte vill riskera att han ska lämna på fri transfer i sommar.

Brukligt i samband med kontraktsförlängningar är kommentarer från spelaren och managern. Detta saknas emellertid nu.

Den närmaste tiden kan vi förvänta oss flera kontraktsförlängningar. Michael Carricks kontrakt löper ut efter den här säsongen. Zlatan Ibrahimovic, Jesse Lingard och Antonio Valencia har avtal som löper ut efter den här säsongen men, liksom Fellaini, med en option på ytterligare ett år. Vidare råder viss oklarhet gällande Matas kontrakt. Vissa rapporter säger att Mata har kontrakt över nästa säsong men det kan också vara så att han är ytterligare en spelare med utgående kontrakt och optionsår. Ett sista alternativ är att hans kontrakt löper ut säsongen 2017/18 och att hans optionsår gäller säsongen 2018/19.