Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Mourinho: Vi förlorade inte; höjdpunkter; Martial, Joyce, Griezmann

Manchester United förlorade igår med 2-1 mot Hull. Då United hade 2-0 att gå på efter den första matchen räckte det ändå till final i ligacupen.

Mourinho: Vi förlorade inte

Ja, jag är jag. Jag är glad,” sa José Mourinho efter gårdagens enligt honom oavgjorda match.

Jag tycker att 19 matcher utan förlust är otroligt.

Hur påverkar det att er förlustfria svit sprack?Vi förlorade inte. Det var 1-1. 1-1. Jag såg bara två mål. Jag såg Pogbas mål och deras mål, ett fantastiskt mål, fantastiskt spel, fantastiskt inlägg och killen vid bortre stolpen kom. 1-1, vi är fortfarande obesegrade.

Varför räknar du inte det första målet?Jag såg inte.

Mourinho: Fansen är bäst

De var de bästa, de var de bästa, otroligt,” sa José Mourinho till MUTV efter matchen.

Jag vet inte om det var passion eller kylan eller båda tillsammans. Men de var fullständigt magnifika. Jag har inga ord för det otroliga stödet.

Mourinho: Det blåser på Wembley

Jürgen Klopp skyllde på vinden efter Liverpools förlust mot Southampton i onsdags. José Mourinho vet att utnyttja ett öppet sår.

Jag tycker inte att vi är favoriter mot ingen. Det spelar ingen roll var vi spelar eller mot vem, vi är aldrig favoriter,” säger Mourinho inför finalen mot Southampton.

Vanligen blåser det mycket på arenan. Och det är svårt.

(Se videon under “vi förlorade inte”.)

Mourinhos pratar om straffen utan att prata om den

För att prata om prestationen måste jag prata om saker jag inte vill prata om. För matchen var helt under kontroll. Matchen var vad vi ville att den skulle vara. Och något hände som öppnade matchen. Sedan var matchen öppen. Men trots att Marco [Silva] gör ett fantastiskt jobb och trots att de var bra i två matcher hade vi mer kraft, vi var det bästa laget, vi kunde ha gjort massor av mål i den första matchen. Idag var matchen under kontroll, så vi förtjänar att vara i final. Så jag gratulerar mina spelare och jag vill inte analysera prestationen för mycket,” sa Mourinho på presskonferensen efter gårdagens match.

Jag vill inte prata om straffen. Jag vill heller inte prata om prestationen. För om jag ska prata om prestationen måste jag igen säga att matchen var i vår ficka, den var under kontroll.

Det var gårdagens domare Jon Moss som visade upp Mourinho på läktaren, när Mourinho sparkade på en vattenflaska tidigare under säsongen. Mourinho blev också avstängd för kommentarer om Moss under sin tid i Chelsea.

Silva om gårdagens match

Hulls manager Marco Silva pratade också om matchen på en presskonferens.

Mourinho inför Wigan: Martial startar

Mourinho har också hunnit snacka upp matchen mot Wigan på söndag. Han berättar att Anthony Martial och Sergio Romero kommer att spela från start.

Det här är den andra matchen för oss i FA-cupen och jag vill göra det på ett seriöst sätt,” säger Mourinho enligt Manutd.com.

Vi måste spela med ett väldigt bra lag, den enda spelaren som är ute är De Gea, jag ger honom ledigt i några dagar. Jag kommer att spela Romero och jag har Joel [Castro Pereira] på bänken och bortsett från det väljer jag ett bra lag, för vi vill försöka slå dem.

Anthony kommer att spela på söndag och om han spelar magnifikt kommer han att spela mot Hull i nästa match, det är enkelt.

Mourinho säger att det kommer att bli några ändringar i laget. Han snackade också om Wigans manager Warren Joyce, som ju har ett förflutet som reservlagsmanager i United.

Vi vet hur svårt det är att spela mot lag från Championship. Vi har redan spelat mot Wigan under försäsongen och nu är de med Warren, som känner oss bra och kommer att komma med en speciell motivation för att spela mot sin gamla klubb.

Jag arbetade i klubben med honom några månader men det var tillräckligt för att veta att han är en väldigt trevlig man, en väldigt passionerad fotbollsman. Han tog risken, accepterade utmaningen och lämnade den här klubben i bra skick.

Hans lag kommer att vara väldigt aggressivt, väldigt välorganiserat och också emotionellt, som managern är emotionell, så det kommer att bli en svår match.

Joyces presskonferens inför United

Warren Joyce har snackat upp matchen på en lång presskonferens. Det blev förstås många frågor om Manchester United.

Martial trivs, Martial är djupt frustrerad

Anthony Martial har varit utanför truppen de två senaste matcherna. Detta leder oundvikligen till spekulation. Enligt Times är anfallaren djupt frustrerad i sitt förhållande till José Mourinho. Samtidigt rapporterar Sky Sports att Martial trivs i United och att han inte vill lämna klubben.

Goss går till QPR

Det mesta tyder på att Sean Goss kommer att skriva på för Queens Park Rangers inom kort. Mittfältaren förväntas genomföra sin läkarundersökning där senare under fredagen. BBC menar att övergångssumman landar på 500 000 pund och att United kommer att ha en återköpsklausul.

Goss kan i QPR eventuellt få sällskap av Ravel Morrison. Efter en tids provträning har Morrison nu lämnat Wigan för att istället provträna med QPR.

Reservmatcher inplanerade

Reservmatchen mot Reading har flyttats fram en dag och kommer nu att spelas söndagen den 19 februari, med avspark 13.00.

Anledningen är att United några dagar senare, onsdagen den 22 februari klockan 20.00, ska spela mot Porto i Premier League International Cup. Matchen mot Porto är kvartsfinal i turneringen. Den går direkt efter Uniteds hemmamatch mot Saint-Étienne, vilket borgar för få åskådare.

U19 till Dallas

United kommer i april att skicka ett U19-lag till Dallas för att delta i Dallas Cup.

Inget nytt klubbmärke

Det florerar rykten idag om att United är på väg att skapa ett nytt klubbmärke. Det har bekräftats att de ryktena är falska.

Castles: United utnyttjar Pogba för att locka Griezmann

Manchester United kommer att använda sig av Paul Pogba för att locka Antoine Griezmann till klubben. Det påstår Duncan Castles. Med tanke på att Pogba och Griezmann är mycket goda vänner hade det varit vansinne av United att inte utnyttja detta. Om det nu är så att klubben faktiskt vill värva Griezmann, vilket får anses som troligt.

Den här dagen…

…2010 gick Manchester United till final i ligacupen. Wayne Rooney blev hjälte på tilläggstid, då Manchester city besegrades.

Fergie om Rooneys bästa mål

På tal om Rooney mot Manchester city så har Sir Alex Ferguson diskuterat vilket att Rooneys 250 mål som är det allra bästa.

Res med oss till Manchester!