Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Liveblogg: Deadline day och Mourinhos presskonferens

13:03

Välkommen! till denna liveblogg där vi följer utvecklingen under deadline day. I tillägg till transferrapportering kommer vi också att följa Mourinhos presskonferens inför morgondagens match mot Hull. Vidare kanske vi kommer med någon rapport från kvällens Premier League-matcher.

Vi håller igång till någon gång efter midnatt.

Bekräftade Unitedövergångar (deadline day):

 • inga

Bekräftade Unitedövergångar (januari):

Noterat från Mourinhos presskonferens (15.05 till 15.18):

 • Ashley Young och Wayne Rooney stannar, Young är med i truppen inför morgondagens match
 • Valencia, Pogba och Ibrahimovic spelar imorgon
 • Bailly är spelklar
 • Mourinho vet vad han vill värva i sommar
 • Hulls manager Marco Silva har också pratat med media (16.52)
 • Mkhitaryan från start, Martial på bänken (23.52)

Övriga höjdpunkter:

 • Söndagsmatch i FA-cupen (13.39)
 • Taylor dömer på söndag (14.41)
 • Juniorerna förlorade träningsmatch (22.01)
 • Topplagen tappade poäng (22.56)

 

Mikael Österdahl | 00:05 Fönstret har stängt

Så har transferfönstret stängt. Silly season tar semester.

Fortfarande har klubbarna möjligheten att avsluta affärer, men det som är på väg att ske förefaller inte vara överdrivet intressant.

Vi håller öppet en stund till, ifall det skulle dyka upp något riktigt intressant. Men troligen blir detta det sista inlägget i den här livebloggen. Tack för att ni läste!

Mikael Österdahl | 23:52 Mourinho: Martial börjar på bänken

På den andra delen av tisdagens presskonferens bekräftade José Mourinho att Henrikh Mkhitaryan startar mot Hull medan Anthony Martial får nöja sig med en plats på bänken.

Om Champions League:Personligen saknar jag Champions League. Manchester United är mycket viktigare än jag, det är en klubb som hör till Champions League och vi ska göra allt för att vara där nästa säsong. Vi kan ta oss dit genom att vinna Europa League eller sluta topp fyra i ligan. Båda är svåra, båda är möjliga.

Mourinho menar att det är möjligt att konstruera ett bättre spelschema än vad som sker nu. Han säger att han slängde bort FA-cupen under sin första säsong i England och att han lärde sig av det misstaget. Nu kommer han alltid respektera turneringen.

Han säger att han kommer att göra ändringar inför matchen mot Blackburn men han kommer inte spela sju ungdomar.

Hur spelade Martial mot Wigan? ”Tillräckligt för att vara på bänken. […] Han måste spela bättre än de han konkurrerar med. Jag kan inte börja med Mkhitaryan på bänken efter hans insats senast. Han måste spela imorgon.” På en fråga om Martials bästa position sa Mourinho bara att han är en offensiv spelare.

Mikael Österdahl | 23:34 Kommande motståndare förstärker

Inga affärer för United men flera av de kommande motståndarna har genomfört stora affärer.

Hull har plockat in Alfred N’Diaye på lån från Villarreal. Han borde inte vara tillgänglig mot United. Enligt Sky Sports har de också en polsk ytter på ingång.

På söndag spelar vi mot Leicester. De har värvat försvararen Molla Wagué på lån från Udinese där han varit på lån från Granada.

Inför ligacupfinalen har Southampton värvat anfallaren Manolo Gabbiadini från Napoli. De har också plockat in den franska målvakten Mouez Hassen på lån från Nice.

Mikael Österdahl | 23:08 Sky Sports sänder på Twitter

Sky Sports äger deadline day. 363 dagar om året är de sämre än tidningarna på nyheter. På deadline day är de överlägsna. Med mindre än timmen kvar tills fönstret stänger är Sky Sports sändning tillgänglig på Twitter.

Mikael Österdahl | 23:04 Morrison till QPR

Det är de före detta Unitedspelarna som byter klubb den här deadline dayen. Senast i raden är Ravel Morrison som går till QPR på lån.

Morrison var tidigare i januari på provträning i Wigan men där blev det inget kontrakt. Han tillhör Lazio men har inte spelat någon fotboll den här säsongen. Under 2016 gjorde han totalt sju minuter för Lazio.

I United blev det totalt tre inhopp, samtliga i ligacupen säsongen 2010/11, för problembarnet.

Mikael Österdahl | 22:56 Topplagen tappade

Arsenal noll poäng. Chelsea en poäng. Liverpool en poäng. Tottenham en poäng. Premier League-tisdagen var riktigt trevlig!

Manchester United har imorgon chansen att – ja, inte klättra i tabellen förstås* – knappa in på topplagen och närma sig Champions League-platserna på allvar.

Arsenal inledde uselt mot Watford och låg snabbt under med 2-0. I paus var Watfords tvåmålsledning om något i underkant. I andra halvlek slumpade Arsenal fram en reducering och sedan låg de på för en kvittering. Watford redde dock ut stormen och i slutet var det långt mellan målchanserna för Arsenal.

Tottenham misslyckades med att göra mål borta mot Sunderland. Därmed slutade matchen 0-0.

Chelsea borde ha vunnit mot Liverpool men de fick nöja sig med 1-1. Diego Costa blev syndabock då han missade straff.

* Om Manchester city tappar poäng mot West Ham har United chansen att ta över femteplatsen.

Mikael Krekula | 22:01 U18 har träningsspelat

Vi sticker in med lite icke-transfer relaterade nyheter, Uniteds U18-lag har ikväll träningsspelat mot Altrincham FC. Klubben spelar för närvarande i National League North, den sjunde högsta divisionen, där också FC United och Salford City spelar.

Angel Gomes gjorde Uniteds mål i en 2-1 förlust.

Mikael Krekula | 21:52 Brady till Burnley

Burnley har varit aktiva denna deadline day. Först signerade man Ashley Westwood från Aston Villa och nu annonserar man, mitt under brinnande match, att Robbie Brady är klar för klubben för en rekordsumma. Brady kommer närmast från Norwich.

Brady är som bekant en gammal Unitedjunior och gjorde faktiskt en match i a-laget när han hoppade in för Alexander Büttner i en ligacupmatch mot Newcastle 2012.

Mikael Krekula | 21:28 Obertan till Wigan

Warren Joyce fortsätter att vara aktiv i Wigan, och fortsätter att signera spelare med Unitedkoppling. Gabriel Obertan är näste man in. Obertan var tidigare i Anzi men blev släppt av klubben och han har nu signerat ett kontrakt som gäller säsongen ut.

Mikael Krekula | 20:35 Borthwick-Jackson stannar?

Cameron Borthwick-Jackson har det tungt i Wolverhampton just nu. Han fick inledningsvis rikt med speltid men när laget gick dåligt fick managern sparken, in kom Paul Lambert som inte har något som helst intresse av att spela lånespelaren Borthwick-Jackson. Trots det ser ytterbacken ut att bli kvar i klubben, vilket är märkligt då CBJ inte ens får sitta på bänken. Han är inte heller delaktig i kvällens match mot Barnsley.

Det är anmärkningsvärt att United tycks låta honom sitta på läktaren utan att vidta några åtgärder. Det bör vara flera klubbar som är intresserade av att låna in honom. Men inget hörs än så länge.

Mikael Österdahl | 20:02 Ingenting

Kan detta vara den tråkigaste deadline dayen någonsin? Höjdpunkterna på Guardians liveblogg är tre nobbade bud, samt ytterligare en uppdatering kring det och en uppdatering om att Rooney inte får lämna United. Ja, de får in något om att en spelare som ingen har hört talas om läkarundersöks hos Aston Villa. Så en uppdatering om att Kina (märk att spelare alltid går till Kina, inte till klubbar i Kina) har värvat Ighalo. Vilket såvitt jag förstår fortfarande är spekulation.

På Unitedfronten ingenting. Vi har inte ens fått en målvakt som går till typ Stockport på lån.

Men snart är det fotboll. Räknar med att Arsenal, Crystal Palace, Leicester, West Brom, Tottenham, Southampton och Liverpool förlorar.

Mikael Krekula | 18:47 Fd Unitedspelare lånas ut

Den före detta Unitedspelaren James Weir lånas ut från Hull City till Wigan, som bekant tränas av Uniteds gamla U21-tränare Warren Joyce som förstås känner till James Weir mycket bra. Weir gjorde sin enda a-lagsmatch med United i 3-2 vinsten mot Arsenal. Weir har haft svårt att få speltid i Hull men har oftast suttit på bänken.

Även en annan med Unitedkoppling, nämligen Alex Bruce som ju är son till Steve Bruce, går samma väg.

Mikael Österdahl | 16:52 Silva inför United

Hulls manager Marco Silva pratade med media inför morgondagens match tidigare idag. Han räknar med att klubben kommer att vara aktiva under transfermarknadens sista timmar men det viktigaste nu är morgondagens match.

Det är en stor match för oss. Vi möttes två gånger, de vann hemma, vi vann hemma. Det är viktigt för dem men för oss också.

Hull har en del trötta spelare, då de har haft tillräckligt många spelare för att rotera laget.

En positiv nyhet är att Ryan Mason nu har fått lämna sjukhuset.

Curtis Davies, som missade matcherna mot United, är tillbaka på skadelistan. Dawson och Maguire är aktuella för spel.

Mikael Österdahl | 15:36 Times: Kina om Rooney flyttar

Enligt Times har Wayne Rooney uteslutit en återkomst till Everton. Manchester Uniteds lagkapten ska dock ha accepterat att hans dagar i United är räknade. Istället menar Times att Rooney på allvar överväger en flytt till Kina.

Tidningen menar att det är möjligt att Rooney lämnar United innan det kinesiska transferfönstret stänger den 28 februari. Detta tycktes José Mourinho utesluta på dagens presskonferens. Mer troligt då att Rooney i så fall lämnar United i sommar.

Enligt Times är det Rooney och inte Mourinho som initierar en eventuell flytt. Mourinho ska vara imponerad över hur Rooney har accepterat den nuvarande rollen med begränsad speltid. Om United, som många tror, värvar Antoine Griezmann i sommar kommer Rooneys chanser till speltid givetvis att minska ytterligare.

Mikael Österdahl | 15:18 Mourinho om Bailly

Är Bailly tillgänglig för spel imorgon? ”Ja,” svarar Mourinho och nickar. Inga ytterligare kommentarer.

Med det tog presskonferensen slut.

Mikael Österdahl | 15:17 Mourinho om värvningar i sommar

Jag vet vad jag vill ha. Jag tänker alltid varje vecka, ju mer jag känner mina spelare och mitt lag, ju mer jag känner till om [Premier League], som ständigt utvecklas, jag vet vad jag vill.

Marknaden stänger idag. Så det finns ingen poäng att prata om nästa transferfönster, när vi har så många matcher framför oss och så många bra spelare att jobba med.

Vet jag vad jag vill ha i nästa transferfönster, ja det vet jag. Är det möjligt att få det? Jag försöker alltid vara realistisk. Jag kommer ihåg för många år sedan när jag bad om en andramålvakt, den tekniska direktören gav mig en lista. Förstavalet var Buffon! Jag försöker alltid vara realistisk, jag försöker alltid komma med alternativ som går att få.

Men vi har tid att prata om det i sommar. Nu är det Hull City, Leicester City, Saint-Étienne, Watford, Saint-Étienne igen, Blackburn Rovers och i slutet på månaden Southampton i finalen. Efter sju matcher för oss och 15 dagar för Southampton att ha semester.

Mourinho fick inte riktigt rätt på ordningen där, matcherna mot Saint-Étienne är före och efter Blackburn.

Mikael Österdahl | 15:10 Mourinho om övergångar

Mourinho säger att United inte har råd att förlora fler spelare. Även om Memphis och Schneiderlin fick sparsamt med speltid gav de andra spelare en chans att vila. Mourinho passar också på att återigen förklara att Uniteds spelschema kommer att vara hektiskt under resten av säsongen.

Han ville inte uttala sig om varför de andra topplagen inte har värvat i januari.

I vårt fall är vi mer fokuserade på sommarperioden. Jag gillar mina spelare.

Mikael Österdahl | 15:06 Mourinho: Young stannar

Mourinho bekräftar att Ashley Young blir kvar i United och att Young är med i truppen inför morgondagens match.

Han stannar med mig till slutet på säsongen.

Mourinho bekräftar också att Wayne Rooney blir kvar i United säsongen ut.

Vi har inga spelare in, inga spelare ut.

Mikael Österdahl | 15:05 Mourinho: Bara tre poäng är ett bra resultat

José Mourinhos presskonferens pågår.

Förra gången vi spelade mot dem, även en förlust skulle ha varit ett bra resultat. Även att förlora med ett mål skulle ge oss en final. Imorgon är bara tre poäng ett bra resultat. Om vi inte vinner är det väldigt dåligt, vi måste vinna matcher.

Så det blir bästa laget imorgon?

Vi spelar alltid med bästa laget, beroende på hur du ser på det. Normalt försöker vi ha ett starkt lag. Givetvis hade vi några spelare som inte spelade förra matchen. Folk som Valencia, Ibrahimovic, Pogba, de kommer att spela imorgon.

Mikael Österdahl | 14:41 Taylor dömer på söndag

Manchester Uniteds bortamatch mot Leicester på söndag kommer att dömas av Anthony Taylor. Bennett och Kirkup går på linjen med Swarbrick som fjärdedomare.

Taylor har gjort 16 Unitedmatcher (11-1-4). Den här säsongen har han dömt bortamatcherna mot West Brom (seger 2-0) och Liverpool (0-0) samt hemmamatchen mot Southampton (2-0).

Leicester har haft Taylor 18 gånger (10-6-2). Den här säsongen har Taylor dömt Leicesters vinster mot Burnley (3-0) och West Ham (1-0).

Taylor har inte dömt någon match mellan United och Leicester.

Mikael Österdahl | 14:08 Hull förstärker

Inför morgondagens match har Hull plockat in Andrea Ranocchia på lån från Inter. Ranocchia är tillgänglig för spel imorgon.

Ranocchia är Hulls sjätte förstärkning i januari. 

Mikael Österdahl | 13:41 Bailly skadad, inget allvarligt

Eric Bailly var tillbaka i spel i England igår. Han spelade knappa timmen när reserverna förlorade mot Everton (rapport kommer). Mittbacken klev av skadad men enligt Uniteds hemsida har det bekräftats att det inte är någon allvarlig skada.

Möjligen får vi en uppdatering när Mourinho håller presskonferens senare idag. Bailly lär oavsett inte vara aktuell för spel imorgon, med tanke på att han spelade igår.

Mikael Österdahl | 13:39 Söndagsmatch i FA-cupen

Det har nu bekräftats att Uniteds bortamatch mot Blackburn i FA-cupen kommer att spelas söndagen den 19 februari. Avsparkstid bekräftas senare.

Mikael Österdahl | 13:12 Young blir kvar

I söndags sa José Mourinho att Ashley Young är den enda spelaren som kan lämna innan transferfönstret stänger. Nu förefaller det emellertid vara så att Young kommer att bli kvar i United.

Mikael Österdahl | 13:10 En lugn dag för United

Denna deadline day kommer näppeligen att vara överdrivet hetsig för Manchester United. Det troliga är att ingen spelare lämnar och att ingen spelare kommer. Möjligen går någon ungdomsspelare på lån.

Vad som sker i den här livebloggen återstår att se. Vi kör den ordinarie nyhetsbevakningen här, vilket inkluderar Mourinhos presskonferens runt 15.00. Vidare brukar deadline day alltid överraska på ett eller annat sätt.

Deadline day störs i år av att det också är omgång i Premier League. Händer det något intressant där kommer vi förstås att rapportera om det.

Powered by LivePress