Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Mourinho: Vi gör inte tillräckligt många mål; Joel Pereira skadad, Henderson återkallad

José Mourinho har på fredagen pratat med media inför söndagens match mot Leicester City.

Skadeläget: Mourinho säger till MUTV att Phil Jones är den enda spelaren som inte är aktuell för spel mot Leicester. Vi fick ingen information om hur länge Jones blir borta, men mittbacken sa själv efter matchen i onsdags att han räknar med att vara tillbaka inom kort.

Om tabellen:[Vi har] samma position som inför matchen mot Hull. Vi fick inte de tre poängen vi ville ha, så enkelt är det. Det var ett dåligt resultat för oss. Men vi är i samma position, vi försöker vinna nästa match. Varje gång vi har spelat oavgjort har vi förtjänat seger. Vi förlorade två poäng.

Påverkar det era chanser att värva i sommar om ni missar Champions League? ”Jag tycker att det är meningslöst att snacka om transferfönstret den 3 februari. Jag har inget att säga, det enda jag kan säga är att jag vet vad jag vill ha. Jag har jobbat med spelarna i sju månader och känner dem bättre. Jag är realistisk gällande vad vi behöver, vi går inte efter omöjliga affärer.

Om Leicester:Först och främst tycker jag att det Leicester gjorde var en av de stora sakerna i världsfotbollen. Ingen förväntade sig att de skulle bli mästare igen, det de gjorde var unikt. Det var så unikt att Claudio förtjänade att utnämnas till världens bästa manager. Det går inte att göra andra säsongen, framför allt inte när du också spelar Champions League.

Managern är där, spelarna är där, de är ett väldigt bra lag. Det blir en svår match för oss och även för dem. Total respekt för det de gjorde och förändring de har upplevt. Nästa säsong blir säkert bättre för dem.

Är det en fördel att spela en match per vecka? ”Det påverkar mycket, det är givet. Jag har haft det en gång i min karriär, det var i en liten klubb, innan jag gick till Porto. Cykeln som repeteras varje vecka, första dagen på veckan, andra dagen, tredje vet du vad du ska göra. Du har fyra dagar att arbeta varje vecka.

Om en spelare är sliten finns ingen trötthet, om spelaren har en liten skada byggs det inte på. Från ett taktiskt perspektiv blir laget bättre än lag som inte har samma tid att arbeta. Processen accelereras. Plus att du aldrig är överbelastad fysiskt eller mentalt, det är ett stort plus. Jag skulle inte vilja ha det så, för jag föredrar alltid att spela i Europa, även om det är i Europa League. Men det är ett annorlunda liv.

Om målskyttet:När du pratar om Zlatans mål tycker jag att du alltid ska addera 14 mål, en straff, på 31 matcher spelade i England. Du ska alltid addera den extra saken. I nästan alla lag är anfallaren den som gör flest mål, om du inte har en annan spelare med en speciell känsla för att göra mål från en annan position. Eller så har du en annan spelare som gör sex, sju, åtta mål på straffar.

Men jag förstår vad du menar. Vi anfaller så mycket och med så många spelare. Så många spelare har frihet i vår dynamik för att komma i position att göra mål. Jag måste hålla med om att vi inte gör tillräckligt många mål. Några av våra spelare i de offensiva positionerna kunde, de borde göra fler mål. Det finns ingen relation mellan vårt anfallsspel och antalet mål vi gör.

Henderson återkallad

Målvakten Dean Henderson har hastigt återkallats till Manchester United. Henderson har den här säsongen varit i Grimsby Town på lån. Där inledde han på bänken men när väl fick chansen i a-laget har han gjort succé.

Totalt blev det sju matcher i League Two och han blev snabbt en publikfavorit i Grimsby. Han höll nollan fyra gånger och släppte totalt bara in sex mål.

Nu återkallas han till United för att vara tredjemålvakt. Henderson är tillgänglig för spel redan till matchen mot Leicester på söndag. Han har inte spelat för Uniteds a-lag tidigare, varken i tränings- eller tävlingssammanhang. I FA-cupmatchen mot Shrewsbury förra våren satt han emellertid på bänken.

Joel Pereira skadad

Anledningen till att Henderson återkallas är att Joel Castro Pereira är skadad. Hur länge Pereira blir borta framgår inte. Med tanke på att Henderson återkallas får vi förmoda att det handlar om månader snarare än veckor.

Personligen kan jag tycka att Kieran O’Hara kunde ha fyllt funktionen som tredjemålvakt. Henderson och Pereira är förstås bättre målvakter men hur ofta behöver du din tredjemålvakt? Bättre att ge de lovande målvakterna speltid. Så kan en av dem i så fall återkallas ifall det skulle hända något med De Gea eller Romero.

Ranieri: Vi är positiva inför en tuff match

Leicesters manager Claudio Ranieri har också snackat med media inför söndagens match.

Alla kämpar, vi kämpade i 87 minuter i Burnley men vi förlorade. Vi fortsätter att kämpa,” säger den pressade managern. Han menar dock att spekulationen om hans egen position bara är rykten. ”Jag pratar inte om min position med ägaren, aldrig.

Leicester går dåligt men Ranieri är positiv: ”Manchester United försöker slåss om titeln och Champions League inför nästa säsong. Vi vet detta men vi är positiva inför en svår match. Nu är vi inte i en bra position men det är viktigt att tro, hålla ihop och kämpa till slutet.

Skadeläget: Ulloa och Slimani är inte aktuella för spel. Nyförvärvet Molla Wagué ”gör det okej men han varit tvungen att resa en del och spelade nyligen i afrikanska mästerskapen.” Amartey är fortfarande kvar på afrikanska mästerskapen.

Uppdaterad Premier League-trupp

Då transferfönstret har bommats igen har Premier League-lagen uppdaterat sina trupper. För Manchester Uniteds del innehåller listan inga överraskningar alls: Memphis, Schneiderlin, Goss, El Fitouri och Doughty lämnade United i januari och är således bortplockade från truppen.

Annars registreras samma spelare som inför säsongen. Jag såg någon notera att Guillermo Varela inte är registrerad (övriga utlånade spelare är registrerade) men han var heller inte registrerad i höstas.

Trupperna för samtliga lag finns på Premier Leagues hemsida.

Schweinsteiger i Europa League-truppen

På fredagseftermiddagen har Uniteds uppdaterade Europa League-trupp publicerats på Uefas hemsida. Mest notabelt är kanske att Bastian Schweinsteiger nu är registrerad för spel i Europa League. Detta hade Mourinho emellertid redan bekräftat.

Joel Castro Pereira är också registrerad. Däremot är Dean Henderson inte registrerad, trots att han inkluderades på listan i slutet på november. Även Cameron Borthwick-Jackson, som också registrerades i november, är nu borta från listan.

I Hendersons fall är det emellertid av akademiskt intresse. Henderson är kvalificerad för b-listan och kan därför registreras senare. Borthwick-Jackson är ju i Wolves på lån och är därmed inte tillgänglig för United oavsett.