Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Henderson världsmästare; Mitchell vinnare; plus lite Nilsson Lindelöf

De engelska ungdomslandslagen fortsätter att skörda framgångar. Ett engelskt U20-landslag vann VM, ett annat vann turneringen i Toulon. Sämre går det för a-landslaget, som igår misslyckades med att vinna mot Skottland.

Vi kommer också med lite uppföljning gällande gårdagens besked om att Manchester United är överens med Benfica om en övergång för Victor Nilsson Lindelöf.

Henderson världsmästare

England vann idag U20-VM, detta efter 1-0 mot Venezuela i finalen. Manchester United hade en representant i truppen i form av reservmålvakten Dean Henderson. Från sin plats på bänken fick Henderson se målvakten Freddie Woodman bli stor hjälte med en straffräddning efter 74 minuter. Dominic Calvert-Lewin sköt det engelska segermålet efter 34 minuter.

Detta är Englands första triumf någonsin i U20-VM.

Vi riktar givetvis ett stort grattis till Dean Henderson, som alltså får återvända till Manchester med en guldmedalj i bagaget. Henderson spelade en av matcherna i gruppspelet men har i övrigt suttit på bänken.

Mitchell vinnare i Toulon

England ställde också upp med ett U20-landslag (ett yngre lag än laget i VM) i den årliga turneringen i Toulon. Även här gick England och vann hela turneringen!

Demetri Mitchell var Uniteds representant i turneringen och han verkar ha gjort en fin turnering. Mitchell stod över en match i gruppspelet men spelade i övrigt från start, i samtliga fall som vänster vingback i en 3-4-3-formation.

I finalen ställdes England mot Elfenbenskusten. David Brooks gav England ledningen efter en kvart och ledningen stod sig länge. Efter 83 minuter gjorde förbundskaptenen det ödesdigra misstaget att byta ut Mitchell. Fyra minuter senare kvitterade Elfenbenskusten och det gick till straffar (ingen förlängning).

Då England hade missat en straff under ordinarie tid och då det är England räknade nog de flesta med att ivorianerna skulle leka hem straffläggningen. Så blev det icke. England chockade genom att sätta fem straffar av fem medan Elfenbenskusten bara gjorde mål på tre av fyra.

För ordningen skull ska vi notera att den förre Unitedspelaren Our Friend Reece James också var med i det engelska laget. James spelade höger vingback i finalen.

England har nu vunnit U20-VM och turneringen i Toulon den här sommaren. I maj blev det finalförlust för det engelska U17-landslaget i EM. Senare i sommar ska England spela U21-EM och U19-EM.

Huruvida talangerna förädlas återstår att se.

Bara oavgjort för a-landslaget

För att undvika överdriven engelsk hybris valde det engelska a-landslaget att nöja sig med 2-2 borta mot Skottland i VM-kvalet. Uniteds Chris Smalling (mittback bredvid Gary Cahill) och Marcus Rashford (högerytter i en 4-2-3-1-formation) spelade från start. Phil Jones och Jesse Lingard var oanvända avbytare.

Rashford gjorde en slät figur och blev utbytt efter 65 minuter. Då var det fortfarande 0-0. Rashfords ersättare Oxlade-Chamberlain gav nästan omgående England ledningen.

Skottland vände dock till 2-1 då Griffiths skruvade in frisparkar efter 87 och 90 minuter. Den engelska målvakten Joe Hart får inget beröm för sitt agerande på frisparkarna.

England hittade dock en kvittering på tilläggstid genom Kane.

Efter poängtappet har England bara två poäng ner till grupptvåan Slovakien och tre till Slovenien. England har emellertid hemmamatcher mot de två främsta konkurrenterna kvar och ska om inget oförutsett inträffar gå till VM.

VM-drömmen över för Mkhitaryan

Armenien hade inför bortamatchen mot Montenegro en chans att gå till VM. Deras VM-dröm spräcktes dock omgående, redan efter två minuter tog Montenegro ledningen. Hemmalaget drog sedan ifrån till 4-0 innan Koryan kunde reducera, framspelad av lagkapten Henrikh Mkhitaryan.

Mkhitaryan spelade givetvis hela matchen, som central mittfältare i en defensiv 4-5-1-formation.

Armenien är nu näst sist i gruppen, med fyra poäng upp till grupptvåan Montenegro. Skulle de på något mirakulöst sätt komma tillbaka och ta andraplatsen i gruppen är sannolikheten stor att de i så fall blir sämsta grupptvåa. Vi kan därmed slå fast att de inte kommer att gå till VM.

Bailly inledde med förlust

Elfenbenskusten inledde igår kvalet till afrikanska mästerskapet med en överraskande 3-2-förlust hemma mot Guinea. Eric Bailly spelade hela matchen.

Lite Nilsson Lindelöf

Ifall någon har missat det så bekräftade Manchester United igår att klubben är överens med Benfica om en värvning av Victor Nilsson Lindelöf.

Läs Gustavs krönika om Lindelöf!

I övrigt har reaktionerna varit tämligen milda än så länge. Vi kan vänta oss betydligt mer när Lindelöf faktiskt skriver på för United. Detta förväntas ske i nästa vecka. Lindelöf är nu med det svenska landslaget och laddar för träningsmatch mot Norge på tisdag. Därefter kan vi räkna med att han reser till Manchester för den obligatoriska läkarundersökningen (förutsatt att norrmännen inte sparkar sönder honom) och kontraktsskrivande.

Övergångssumman är 35 miljoner euro med ett tilläggspaket värt ytterligare 10 miljoner euro (maximalt 45 miljoner euro eller 39,5 miljoner pund). Detta bekräftar Benfica på sin hemsida.

En kuriositet är att målvakten Ederson också har lämnat Benfica för Manchester i sommar. Ederson gick dock till Manchester city, så om Lindelöf var kompis med sin målvakt i Benfica är det dags att bryta vänskapsbanden nu.

Det kan noteras att de engelska tidningarna inte alls var med på bollen gällande Uniteds värvning av Lindelöf.

Ett par undantag finns. Independent rapporterade att United skulle värva Lindelöf och det gjorde Duncan Castles också.

Om du inte har koll på Lindelöf så kommer ett höjdpunktspaket här.