Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Officiellt: Manchester United värvar Victor Nilsson Lindelöf

Embed from Getty Images

Manchester United meddelar på lördagskvällen att klubben är överens med Benfica om en övergång för den svenska mittbacken Victor Nilsson Lindelöf.

Det ska i detta skede noteras att övergången ännu inte är avslutad. United är överens med Benfica men det personliga avtalet med Nilsson Lindelöf är ännu inte klart och svensken ska också klara den obligatoriska läkarundersökningen innan övergången kan avslutas.

I ett kort uttalande skriver United:

”Manchester United är glada att meddela att klubben har nått en överenskommelse med Benfica för Victor Lindelöfs övergång, under förutsättning att han klarar läkarundersökningen, får internationellt speltillstånd och att parterna kommer överens om det personliga avtalet.

”Ett ytterligare meddelande kommer när övergången är avslutad.”

Det internationella speltillståndet får ses som en ren formalitet då det är en spelare från ett EU-land som värvas.

Övergångssumman är 35 miljoner euro (30,73 miljoner pund), vilket har bekräftats officiellt av Benfica.

Mer detaljer om övergången är att vänta i nästa vecka, då Nilsson Lindelöf ska genomföra den obligatoriska läkarundersökningen och signera det personliga avtalet.

Om Victor Nilsson Lindelöf

Victor Nilsson Lindelöf föddes i Västerås den 17 juli 1994. Han är därmed några månader yngre än Eric Bailly. Det troliga är att Bailly och Nilsson Lindelöf är José Mourinhos tilltänkta mittbackspar inför nästa säsong.

Nilsson Lindelöf inledde fotbollskarriären hemma i Västerås, med spel i de lokala klubbarna Franke, Västerås IK och Västerås SK. I september 2010 gjorde han a-lagsdebut för Västerås SK i en 3-0-seger mot Forward. Då var han 16 år gammal.

Säsongen 2011 var han ordinarie för Västerås i Superettan. Det var då Benfica fick upp ögonen för honom. I december 2011 skrev Nilsson Lindelöf på för Benfica, kontraktet började dock först gälla sommaren 2012.

I Benfica inledde han med spel i ungdomslaget och i Benfica B i den portugisiska andradivisionen. Han blev portugisisk U19-mästare 2012/13.

A-lagsdebuten för Benfica gjorde Nilsson Lindelöf i en cupmatch mot Cinfãesi i oktober 2013. Det var dock först säsongen 2015/16 som han på allvar slog sig in i a-laget. Då blev han portugisisk mästare och han var även med och vann portugisiska ligacupen.

Den gångna säsongen var Nilsson Lindelöf ordinarie i Benfica. Säsongen var mycket framgångsrik och Benfica vann både ligan och cupen. Laget nådde också åttondelsfinal i Champions League men där blev Borussia Dortmund för svåra.

Victor Nilsson Lindelöf var också med i det svenska U21-landslag som blev Europamästare 2015 och han togs även ut till turneringens bästa lag. På Fotbollsgalan 2016 utsågs han till bästa svenska försvarare.

I det svenska landslaget gjorde Nilsson Lindelöf debut i mars 2016, i en förlust mot Turkiet. Han tog sedan en ordinarie plats i landslaget till EM 2016, trots att han inför turneringen bara hade gjort tre landskamper. Igår spelade han 90 minuter när Sverige besegrade Frankrike med 2-1 i VM-kvalet, hans tolfte landskamp.

Välkommen till Manchester United Victor Nilsson Lindelöf!

Victor Nilsson Lindelöf

Namn: Victor Jörgen Nilsson Lindelöf
Född: 1994-07-17, i Västerås, Sverige
Längd/vikt: 187 cm/81 kg
Position: mittback
Till United: 2017-06, från Benfica, 30 730 000 pund
Titlar: portugisisk mästare 2016 och 2017, portugisiska cupen 2017, portugisiska ligacupen 2016, portugisiska supercupen 2016, U21-EM 2015