Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Januzaj försvinner; Di María och Ronaldo betalar, Mourinho ovetandes; Rooney stannar

Adnan Januzaj kommer med största säkerhet lämna Manchester United i sommar. I Spanien fortsätter skatteverket att kräva pengar av fotbollsprofiler. Över hos Fifa är det Juventus som granskas men United frias.

Januzaj lämnar i sommar

Att Adnan Januzaj inte har någon framtid i Manchester United kan vi slå fast med rätt stor säkerhet. Flera trovärdiga källor rapporterar idag att Januzaj kommer att lämna i sommar.

Real Sociedad har bekräftat att de är intresserade men Januzaj ska ha andra alternativ att överväga. José Mourinho bekräftade i april att han hade bestämt sig för om Januzaj hade någon framtid i United. Managern ville då inte berätta vad beslutet var. Tittar vi på det Januzaj presterade i Sunderland så skulle det överraska om Mourinho såg på den belgiska yttern som en spelare för nästa säsongs United.

Det talas om en övergångssumma runt tio miljoner pund. Med tanke på att flera klubbar ska vara intresserade kan det tänkas att prislappen stiger en aning.

Fifa friar United, granskar Juventus

“Vi kan bekräfta att disciplinära förhandlingar har öppnats mot Juventus,” säger Fifa i ett uttalande. “Vi kan bekräfta att inga disciplinära förhandlingar har öppnats mot Manchester United.”

Därmed är det klart att United gjorde rätt för sig när Paul Pogba värvades förra sommaren. Inte så för Juventus, dock. Enligt ESPN kan det vara så att Juventus avtal med Pogbas agent Mino Raiola kan ha brutit mot reglerna för tredjepartsägda fotbollsspelare.

Mourinho vet ingenting

José Mourinho anklagas för skattebrott i Spanien. Manchester Uniteds manager hävdar i ett uttalande att han inte har varit i kontakt med det spanska skatteverket. I uttalandet påstås att Mourinho ska ha fått ett certifikat på att han hade betalt sin skatt.

Enligt egen utsago ska Mourinho ha betalat mer än 26 miljoner euro i skatt under sina år i Spanien. Vidare ska han redan ha kommit överens med myndigheterna i Spanien under 2015.

Di María betalar

Har du spelat professionell fotboll i Spanien är sannolikheten stor att du granskas av skatteverket. Ytterligare Unitedkoppling noteras då förre Unitedspelaren Ángel di María har gått med på att betala två miljoner euro i skatt. I samband med detta erkänner han sig skyldig till skattebrott, rapporterar BBC.

Reuters: Ronaldo redo att betala

Nästa person i den pågående spanska skattehärvan är förstås Cristiano Ronaldo. Enligt nyhetsbyrån Reuters ska Ronaldo vara redo att betala 14,7 miljoner euro till myndigheterna i Spanien.

I Spanien rapporteras att Ronaldo nu ska ha lugnat sig. Ronaldo ska inte längre önska att lämna Real.

Manchester United fortsätter att gå på äggskal i frågan.

Bayern hotar med anmälningar

Rykten om att Manchester United och Chelsea vill värva Robert Lewandowski togs inte emot väl av Bayern München.

“Robert har kontrakt med Bayern och nyligen förlängde han sitt avtal till 2021,” skriver Bayern i ett uttalande.

“Bayern München slösar inga tankar på en flytt för Lewandowski. Det finns inga samtal med andra klubbar och det kommer inte att bli några. Om andra klubbar förhandlar med en spelare under långtidskontrakt riskerar de att straffas av Fifa. Agenten bekräftar också för oss att han inte har hållit några kontraktssamtal.”

Guillem Balague som drog upp saken erkänner nu att frågan är död. “Till nästa sommar.”

BBC: Chockerande att United inte har ett damlag

I en kolumn på BBC skriver Rachel Brown-Finnis att det är chockerande att Manchester United år 2017 saknar damlag.

Jag håller med.

Reserverna möter Salford, U16 drar till Hongkong

Sommarprogrammet för Uniteds reserver och juniorer byggs på. Den 19 juli kommer reservlaget att spela en träningsmatch mot Salford City. I augusti drar U16 till Hongkong, meddelas på Uniteds hemsida.

FA bryter med Ladbrokes

Det engelska fotbollsförbundet FA har bestämt sig för att inte längre låta sig sponsras av bettingbolag. Därmed bryts FA:s avtal med Ladbrokes.

Mirror: De skadade måste åka till USA

Över på Mirror rapporteras att Manchester Uniteds skadade spelare kommer att följa med på sommarturnén till USA, även om de inte kan spela. Detta ska vara José Mourinhos beslut. Managern uppges se det som en möjlighet att stärka sammanhållningen i gruppen.

I artikeln rapporteras att Luke Shaw och Ashley Young sannolikt inte kommer att vara redo för spel i USA men att de ändå ska med på resan. Däremot nämns inte långtidsskadade Marcos Rojo.

Ogden: Rooneys bästa alternativ är att stanna

Känslan har länge varit att Wayne Rooney med självklarhet skulle lämna Manchester United i sommar. Enligt Mark Ogden på ESPN är det långt ifrån givet att det blir så.

Rooney ska ha få alternativ om han vill lämna United. En flytt till Everton skulle vara det naturliga men Everton har ingen möjlighet att matcha den lön som Rooney har i United. Stoke uppges vara intresserade men Rooney ska stå fast vid att han inte kommer att spela för någon annan engelsk klubb än United och Everton.

En flytt till USA och MLS ska inte längre vara ett alternativ. I Kina finns det pengar men inte mycket mer.

Så Ogden tror att det bästa alternativet för Rooney kan vara att stanna i United. Något som Ogden också tror kan vara det bästa alternativet för United.