Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Mourinhos presskonferens inför Real Madrid; vattenpaus; Ronaldo i Reals trupp

Det är dagen innan hela Europas vinnare Manchester United ska möta Real Madrid, som vann någon annan turnering, i Uefa Super Cup i värmeböljan i Skopje. Dag före Europamatch betyder presskonferens och inget undantag idag, då José Mourinho samt Michael Carrick och Juan Mata pratade med media.

I nyheter som relaterar till matchen noteras att Cristiano Ronaldo, Gareth Bale och alla andra var med i den Real Madrid-trupp som idag reste till Skopje. Ingen Kylian Mbappé och ingen David de Gea i Reals trupp, dock. I Skopje är det vansinnigt varmt, varför Uefa har beslutat att tillåta vattenpauser under morgondagens match. Ja, under förutsättning att det är tillräckligt varmt förstås.

I andra nyheter noterar vi att Timothy Fosu-Mensah med allra största sannolikhet kommer att gå till Crystal Palace på lån. En annan försvarare, Cameron Borthwick-Jackson, har idag gått till Leeds på lån.

Mourinhos presskonferens

José Mourinho snackade med media inför morgondagens match. Han bekräftade följande om laget:

  • Phil Jones överklagan inte var framgångsrik. Därmed är Jones avstängd imorgon och i den första Champions League-matchen.
  • Eric Bailly är också avstängd.
  • Timothy Fosu-Mensah följde inte med till Makedonien, då han ska gå på lån.
  • Marcos Rojo, Luke Shaw och Ashley Young är fortsatt långtidsskadade.
  • Nemanja Matic är av naturliga skäl inte 100 procent.

Uefa tillhandahöll en simultan tolk för de som närvarade under presskonferensen. Tyvärr gick detta inte fram i MUTV:s sändning. Ytterligare ett tyvärr var att spanjorerna på plats var väldigt flitiga på att ställa frågor och Mourinho besvarade spanska frågor på spanska.

Lagnyheter: ”Phil Jones, som jag förväntade mig, överklagan har varit negativ. Det enda jag hoppas är att laget som vinner, om en spelare vill fira, då förväntar jag mig att dopningskommittén följer med honom istället för att stänga in honom i ett rum.

”Ingen Phil Jones, ingen Eric Bailly, ingen Timothy Fosu-Mensah, för han går antagligen på lån till en annan klubb, så han reste inte. Skadorna är långtidsskadorna som ni känner till, Marcos Rojo, Luke Shaw och Ashley Young. I övrigt är alla tillgängliga. Matic är givetvis tillgänglig men inte som de andra.”

När det gäller Shaw och Young så förefaller det vara så att de närmar sig comeback. De är nu med resten av gruppen på träningar, åtminstone under vissa övningar. Marcos Rojo kan fortfarande inte träna med sina lagkamrater.

Kan ni vinna? ”Vi ska försöka, det är självklart. men det är också en uppenbar skillnad på Europa League-vinnaren och Champions League-vinnaren. Europa League är en tuff turnering men toppkvaliteten är givetvis i Champions League. I en Champions League-semifinal har du fyra av de fem eller sex bästa i Europa, så det är en skillnad i kvalitet. Men det är möjligt, vi tror att det är möjligt.”

Om vädret: ”Jag visste att vädret var så här. Sedan vi kom tillbaka från USA beslutade vi oss för att träna varje dag 16.00. Tyvärr regnade det varje dag.

”Men det kommer att vara svårt för dem också. De har tränat i värme, så de är bättre anpassade. Vi måste njuta av en speciell händelse, det är inte varje dag du får spela Uefa Super Cup, om du inte är Real Madrid eller Barcelona. Vi måste försöka spela mot en europeisk mästare.”

På spanska ska Mourinho ha sagt att han är beredd att slåss om Gareth Bale ifall det är så att Real Madrid vill göra sig av med anfallaren.

Om Bale startar imorgon är det en indikation på att han är med i Zinedine Zidanes planer, menar Uniteds manager.

Carrick och Mata på presskonferens

Lagkapten Michael Carrick tillsammans med Juan Mata fick snacka upp morgondagens match på en presskonferens. Carrick fick mestadels frågor om sina lagkamrater medan Mata fick prata pengar och välgörenhet.

Carrick om Mkhitaryan: ”Henrikh [Mkhitaryan] är en fantastisk spelare. Alla kunde se hur han förbättrade sig med tiden. Han har en stor roll den här säsongen, förhoppningsvis under en lång tid.”

Carrick om titeln han saknar i samlingen: ”Först och främst, det är enormt viktigt. Det är en enorm match. Du kan inte underskatta vad vi har tagit oss igenom för att komma hit. Det är en massiv titel. Det är en som jag inte har lyckats vinna. Jag vet inte om någon i truppen har gjort det. Jag har inte vunnit den men det handlar inte om mig utan om laget.”

Carrick om Matic: ”Han är en bra värvning, han vet vad som krävs för att vinna. Vi vill ha vinnare. Det som är viktigt är att han kan ligan och hur tuff säsongen är. Han bör kunna anpassa sig snabbt.”

Mata om reaktionen på Common Goal: ”Det är fantastiskt. Jag tycker att fotboll är den bästa sporten, som vi alla älskar. Men det betyder så mycket mer. Idén är att föra samman professionella spelare med verktyg för att skapa förändring. Förhoppningsvis kommer fler göra sin del i det här projektet inom kort.

”Det har varit ett fantastiskt mottagande, inte bara från spelare. De kommande veckorna och månaderna kommer det fler namn. Alla förstår vad vi vill uppnå och jag känner att alla vill hjälpa till.”

Mata om Real Madrid: ”När vi pratar om Real Madrid talar vi om laget som har vunnit tolv Champions League. Det är den största titeln inom fotbollen. De är laget som alla vill slå. Vi vet hur bra de är.

”United har också en fantastisk historia, vi vann tre titlar förra säsongen. Vi vill till en CL-final. Vi bygger ett starkt lag. Jag tycker att den här klubben alltid kommer att slåss om titlar. Det är inte så stor [skillnad på United och Real]. Vi är däruppe med de bästa.”

Bailly med till Skopje

Manchester United har inte meddelat vilka spelare som reste till Skopje. Världens bästa Eric Bailly har dock bekräftat på Twitter att han följde med. Bailly är, tillsammans med Phil Jones avstängd imorgon, men får alltså följa med ändå. Det förefaller vara Mourinhos filosofi att alla spelarna i truppen ska följa med på finaler, även om de inte ska spela.

Via Bailly noterar vi att Paul Pogba, Antonio Valencia och Anthony Martial också följde med till Makedonien. Då United håller öppen träning kan vi vidare notera att i stort sett hela truppen är på plats, undantaget Timothy Fosu-Mensah.

Vattenpaus i Skopje

Det råder värmebölja i Skopje. Ja, det är faktiskt så varmt att det blir obehagligt att spela fotboll. Av den anledningen har Uefa bekräftat att det kan bli aktuellt med en vattenpaus på tre minuter en halvtimme in på vardera halvlek.

För att det ska vara aktuellt med vattenpauser krävs att det är minst 32 grader varmt 90 minuter före avspark (vissa andra kriterier finns också).

Real Madrids trupp till Skopje

Real Madrid reste till Skopje tidigare idag. Till skillnad från Manchester United meddelade de officiellt vilka spelare som fick följa med på resan. Det visar sig vara allihop, i princip.

Mest notabelt förstås att Cristiano Ronaldo följde med. Ronaldo är precis tillbaka från semester och hans medverkan i morgondagens match har inte varit självklar. Gareth Bale sägs ha haft skadebekymmer under försäsongen men han följde också med till Makedonien.

Fosu-Mensah till Crystal Palace

Timothy Fosu-Mensah kommer att gå till Crystal Palace på lån över säsongen 2017/18, så mycket rapporterar en enad presskår idag. I Palace får han förhoppningsvis chansen att vara ordinarie i en Premier League-klubb. Palaces manager Frank de Boer har tänkt sig spela 3-4-3 den här säsongen och Fosu-Mensah kan vara aktuell för platsen till höger i trebackslinjen eller platsen som höger vingback.

Att Fosu-Mensah med största sannolikhet går på lån bekräftades alltså även av José Mourinho på presskonferensen.

Ett år sedan Pogback

Rooney till Van Persie…

I väntan på den nya säsongen kör Premier League en serie med spektakulära mål. De flesta är ganska fula, mål som inte görs av Manchester United är ju inte det. Ett mål av allra högsta klass har dock dykt upp, ett mål värdigt att avgöra en liga.