Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter: Det är fullständigt nonsens

Manchester United fortsätter att producera fina resultat. Igår besegrades Everton med 4-0 på Old Trafford och efter fem matcher är United exakt lika med Manchester city i toppen på Premier League.

Efter en fin start på matchen smällde Antonio Valencia till med ett drömmål för att ge United ledningen redan efter fyra minuter. United var överlägsna i matchinledningen och känslan var att det kunde bli utklassning. Everton skärpte sig dock och det var först under matchens avslutande tiondel som United kunde glida ifrån till storseger.

I detta nyhetssvep går vi igenom José Mourinhos presskonferens efter gårdagens match med en uppdatering kring Paul Pogbas skada. Dessutom domarval för matchen mot Burton och så tidernas bästa frispark.

Snackisar efter Manchester United – Everton 4-0

Spelarbetyg: Manchester United – Everton 4-0

Mourinhos presskonferens efter Everton

Länge var det bara 1-0 men tre sena mål säkrade en ny storseger för United. Var det ett rättvist resultat?

“Jag tycker att om resultatet var 2-0 eller 3-0 efter 30 minuter skulle jag säga att det reflekterade den fantastiska fotboll vi spelade under matchens första 30-35 minuter,” svarade José Mourinho på presskonferensen efter matchen.

“Ultradominanta! Mot ett lag som spelade med fem [försvarare], med fyra [spelare framför backlinjen] och var svåra att spela mot. Jag tycker att vi var fenomenala under första halvtimmen.

“Sedan förbättrade de sig och tog mer initiativ. De skapade oss ett par problem. Sen tycker jag att Ander [Herrera] var viktig, han gav oss stabiliteten vi saknade. Sedan var det bara möjligt att det skulle sluta 1-0 eller 2-0. Jag trodde aldrig, under sista kvarten, att det kunde bli 1-1. 2-0 kom och sedan är det tredje och fjärde målet bara en konsekvens av att ett lag var ledset och ett lag var glada. Men det var lite utanför matchens kontext för mig.”

Om Lukaku: Mourinho säger, som så ofta, att han inte fokuserar på om anfallaren gör mål. Istället är det spelet på planen som räknas. Således behövde inte Lukaku känna någon press efter missen i första halvlek.

Ni är lika med Manchester city nu… “Idag tänkte jag inte en enda sekund på Manchester city. Jag tänkte på Tottenham, Arsenal, Chelsea, Liverpool. De förlorade. Jag säger inte att de förlorade men de vann inte. […] Det var en möjlighet vi inte kunde kasta bort.”

Ni gör många sena mål… “Jag tycker att Premier League blir väldigt defensiv. […] Ibland när du har lite större ytor försöker du. De låg under med 1-0 och sedan 2-0, de gick fram och gav oss större ytor.”

Om De Gea: “Det är ännu svårare när du inte rör bollen. Du är med i matchen utan att röra bollen. Du luktar inte ens på bollen. Sedan kommer bollen dit och du måste vara redo att agera. Det är ännu svårare. Så ja, han var viktig för oss vid ett par tillfällen.”

Mer matchreaktion i gårdagens matchdagsblogg.

Uppgifterna om Pogba är nonsens

Igår rapporterades det att Paul Pogba riskerar att bli borta tolv veckor till följd av skadan han ådrog sig mot Basel. Detta behandlades givetvis på presskonferensen.

“Jag vet inte om det är tolv veckor eller tolv dagar. Ärligt talat,” sa Mourinho.

“Så vilken kommentar som helst, vilket rykte som helst är fel. Vi vet inte om det är tolv veckor eller tolv dagar. Spelaren diagnostiserades initialt efter matchen, på grund av tillståndet på muskeln och blödningen var beslutet att vänta en vecka till, för att tydligt se skadans dimension på röntgenbilderna. Ingen i den här klubben har pratat om tolv veckor eller tolv dagar. Inte alls.”

Är det en bristning? “Det är en muskelskada, ja. I hamstringen. Men vi har normala procedurer och väntar några dagar till. Det är fullständigt nonsens, fullständigt nonsens den informationen.”

Koemans presskonferens

Om någon funderar på vad Ronald Koeman tyckte om matchen så finns svaret i videon nedan.

Evertons manager tycker att slutresultatet var tufft mot Everton. Han medger dock att hans lag var “lite rädda” under matchinledningen. “Jag var inte så imponerad av United. De var kliniska. Vi förtjänade inte den här förlusten.”

Koeman valde sedan att ta upp en kommentar från Mourinho: “Jag läste i Uniteds program. Och min kollega pratade om Everton: ‘De spenderade 140 miljoner, du måste satsa på topp 4.’ Jag är ledsen. Om det är någon i det här rummet och utanför som ser något realistiskt som är möjligt för det här Evertonlaget. Snälla, kom igen. Var realistiska! Låt oss prata efter säsongen.”

Gomes mot Burton?

På onsdag spelar Manchester United mot Burton på Old Trafford i ligacupens tredje omgång. Det ger José Mourinho en chans att ge speltid till spelare som ännu inte har fått chansen den här säsongen. Stuart Mathieson på Manchester Evening News spekulerar i att Angel Gomes kan vara en spelare som får chansen.

Gomes fick i våras chansen att göra a-lagsdebut som 16-åring och han har visat fin form för juniorlaget. Huruvida Mathieson faktiskt har fått indikationer på att Gomes ska få chansen eller om han spekulerar fritt framgår inte.

Klart är oavsett att det skulle vara vansinnigt roligt att få se Gomes i aktion för a-laget!

Mathieson spekulerar även i att Luke Shaw ska få göra säsongsdebut på onsdag. Något annat vore märkligt, kan jag tycka. Vidare nämns Scott McTominay och Michael Carrick som spelare som kan få speltid. Att Carrick ska få lira känns som en självklarhet.

Aningen överraskande nämns Axel Tuanzebe inte bland spelarna som kan få chansen. Vore det upp till mig skulle Tuanzebe starta som högerback i en backlinje som i övrigt torde bestå av Lindelöf, Smalling och Shaw.

En indikation om onsdagens lag kan vi månne få ikväll, då reserverna spelar mot Chelsea (avspark 20.05 i en match som visas på MUTV och Viaplay). De spelare som startar ikväll är näppeligen aktuella för spel på onsdag.

Scott dömer på onsdag

Graham Scott dömer Uniteds match mot Burton på onsdag. Han får sällskap av Richard West och Adrian Holmes som assisterande domare och Mike Dean som fjärdedomare.

En stor match för Scott som får äran att döma Manchester United för allra första gången. Därmed kan snabbt konstateras att han är en oerfaren domare, med bara 15 Premier League-matcher på meritlistan.

Burton har haft Scott fem gånger (1-2-2). Senast i mars i år, då de fick 0-0 borta mot Bristol City.

100 nollor för De Gea

David de Gea höll nollan igår. Det var målvaktens 100:e nolla för Manchester United.

Är han bäst i världen? Självklart.

Alex Stepney 75 år

Nu var det länge sen – nästan 40 år – som Alex Stepney höll nollan för Manchester United men han förtjänar ändå att uppmärksammas idag. Den legendariska målvakten spelade 539 matcher för Manchester United och är därmed sjunde bäst någonsin. På de matcherna höll Stepney nollan 175 gånger, så De Gea har lite att jobba på…

Kultstatistik berättar att Stepney, med två fullträffar, är den målvakt som har gjort flest mål för United.

Under sin tid i United – 1966 till 1978 – vann Stepney ligan en gång, Europacupen en gång och FA-cupen en gång. Mest känd är Stepney för att han räddade friläge från Eusébio i Europacupfinalen 1968, en räddning som föranledde gratulationer från Eusébio. Detta vid ställningen 1-1 mellan United och Benfica. United vann sedan med 4-1 efter förlängning.

Antonios kanon

Ska vi ta en titt till på Antonio Valencias 1-0-mål från igår? Kapten Valencia tycker det.

Notera hans extrema känsloyttring efter målet.

Världens bästa frispark

Premier League tycker att vi borde titta på Cristiano Ronaldos frispark mot Portsmouth 2008. Då ska vi förstås göra det.

Res med oss till Manchester!