Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Manchester United – Everton 4-0

Embed from Getty Images

Manchester United har tagit ytterligare en seger, och i ytterligare en match har laget gjort gott om mål. 4-0 skrevs resultat till, vilket är ett resultat i överkant då tre av målen kom under matchens tio sista minuter. Faktum är att nio av Uniteds 16 mål i årets Premier League har kommit från minut 80 och framåt.

Som matchen såg ut de första 30 minuterna kunde man tro att 4-0 skulle vara helt rimligt. United inledde strålande, och dominerade mer eller mindre totalt i första halvlek. Men förutom Valencias drömmål lyckades United inte göra fler mål, trots att chanser inte saknades. I slutet av halvleken gick laget ned sig, och sammanlagt (andra halvek inkluderat) hade Everton både tre och fyra tillfällen att kvittera. Då var det enbart David de Gea som förhindrade mål, försvaret såg minst sagt darrigt ut.

Men, som sagt och som så många gånger tidigare, på slutet gick proppen ur och United tog till slut en stor seger.

David de Gea: 8

Matchvinnare. Ja, faktiskt, trots att det blev 4-0. Stod för flera riktigt fina räddningar under den andra halvleken där Everton mycket väl kunde kvitterat. Kliver fram när mittförsvaret inte fungerar.

Antonio Valencia: 7

Gjorde ett riktigt drömmål redan efter ett par minuter. Efter det är han som vanligt, springer fram och tillbaka på sin högerkant och levererar en okej mängd inlägg. En match på Valencias medelnivå.

Eric Bailly: 6

Helt okej första halvlek, men direkt svag i andra vilket gör att vi landar på godkänt. Gav Rooney ett jätteläge att kvittera då han försökte ta med sig bollen istället för att rensa ordentligt. Jag får lite av känslan att han skulle må bra av att ha mer av en ledartyp bredvid sig för tillfället, något Jones tyvärr inte är.

Phil Jones: 6

Likt Bailly så var Jones bra i första halvlek, då United dominerade och Jones ibland kom hela vägen fram till Evertons straffområde. Andra halvlek var han den gamle Jones vi inte vill se. Osäker och slarvig.

Ashley Young: 6

Fick chansen till vänster och gjorde det helt okej. Offensivt blir han hämmad till vänster, då hans vänsterfot inte slår lika bra inlägg som högern. På intet sätt en sämre insats än en genomsnittlig Blind-insats, så om inte Shaw kliver fram och blir den spelare vi hoppas på kan Young mycket väl få fler matcher.

Marouane Fellaini: 7

Får den otacksamma uppgiften att ersätta Pogba. I första halvlek var Fellaini oerhört rörlig, på gränsen till för rörlig då han mer än en gång hamnade ute på kanten i inläggsläge. Vilket ju inte är hans bästa ställe, då han ju skall vara i mitten då. Men han spelade enkelt och nyttigt genom matchen, samt får ett oerhört stort plus för brytningen som ledde till 2-0 målet.

Nemanja Matic: 8

Matic fick, i och med Pogbas frånvaro, ta ett stort ansvar även kring speluppbyggnad. Och han levererade oerhört, i mina ögon är han bästa utespelare idag. Spelade inget ”alibispel” utan stod för krossbollar, avancerade framåt och tog till och med ett skott som smet utanför. Assist till första målet. Och ja, den passningen var meningen.

Juan Mata: 6

Utbytt 77. Som vanligt oerhört, oerhört nyttig med sin rörlighet. Hade också en frispark i stolpen, visserligen mot en uselt uppställd mur. Gjorde en skaplig insats allt som allt, kunde fått med sig både mål och assist mer gick återigen poänglös.

Henrikh Mkhitaryan: 6

Utbytt 88. Punkterade matchen med sitt 2-0 mål, men utöver det slarvade han en hel del och tog många felbeslut i bra lägen. Det är ju något positivt är att inte vara på topp men ändå vara med och avgöra matchen, men snart vill jag se Mkhitaryan höja sig ett snäpp igen.

Marcus Rashford: 5

Utbytt 61. Tyvärr inte alls den Rashford vi vant oss vid. Värderade fel och kändes på något sätt inte riktigt i balans. Att det var han och inte Mata som byttes ut först säger en hel del om hur Mourinho innerst inne tyckte Rashford presterade. Med tanke på Martials inhopp troligen bänkad i nästa match.

Romelu Lukaku: 8

Länge ”bara” godkänd, då han fungerade utmärkt som uppspelspunkt men inte lyckades med det lilla sista. Men så fick han bollen av Fellaini, frispelade Mkhitaryan och så hade han en assists. Fem minuter efter det sköt han en dålig frispark, tog ny position och satte 3-0 och sitt femte mål i årets Premier League. Med andra ord oerhört instrumental i säkrandet av segern.

Jesse Lingard: 6

Inbytt 61. Kom in istället för en svag Rashford. Fick en assist på kontot, då han touchade vidare bollen vid Lukakus 3-0. Gjorde ett gediget jobb utan att glänsa, så som han brukar.

Ander Herrera: N/A

Inbytt 77. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Anthony Martial: N/A

Inbytt 88. Spelade för kort tid för att betygsättas. Förtjänar dock ändå ett berömmande utlåtande. Att komma in i 88 minuten och lyckas skapa en straff (som han själv förvaltade iskallt) är mycket bra.