Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter: Attityden var riktigt dålig, de besegrade oss på attityd

Manchester United är inte längre förlustfria i Premier League. Detta efter en oväntad 2-1-förlust mot Huddersfield Town. José Mourinho var inte alls glad när han pratade med media efter matchen.

United är nu fem poäng – och tio mål – efter Manchester city. Fortfarande är det väldigt tidigt men det känns som ett väldigt stort avstånd. United har genomgående varit dåliga efter landslagsuppehållet, medan Manchester city leker med alla motståndare. Vi har sett city i sådan här form förut, för att sedan närmast kollapsa. Något liknande ska nog till den här säsongen, för att city inte ska springa iväg med titeln.

Gårdagens tama prestation understryks av statistiken. United hade 78 procent av bollen. Det måste vara närmast unikt att ett lag med sådant bollinnehav skapar så lite.

https://twitter.com/mixedknuts/status/922013039309795328

Tittar vi framåt så är det inte många självklara segrar vi hittar i ligaspelet. Nästa helg hemmamatch mot Tottenham, sedan Chelsea på bortaplan. Hemmamatcher mot Newcastle och Brighton efter uppehållet bör vi förstås vinna utan större problem. Men sedan väntar Watford och Arsenal på bortaplan, därefter Manchester city hemma.

Upp till bevis helt enkelt.

Mer från matchen:

Mourinhos presskonferens

José Mourinho var inte nöjd när han pratade med media efter förlusten igår.

”De yttre förutsättningarna är samma för alla, för dem och för oss. Det enda som är annorlunda är att vi spelade match för två dagar sedan. Men det visste vi sedan en lång tid.

”Det är skillnaden på kvalitet. Ena laget spelar i Champions League, det andra laget gör inte det. Så skillnaden i kvalitet kompenseras av det faktum att det ena laget spelar fler matcher än det andra. Men sådan är fotbollen och vi har haft det så i många år.

”Jag tycker att de spelade som jag gillar. De spelade med allting de har. Som jag gillar och som det måste vara. De spelade med allting: aggressivitet, vilja, motivation, de offrade sig. De spelade med allting.

”Och vi gjorde inte det. Så laget som förtjänade att vinna vann. Enkelt.”

Varför? ”Det var en överraskning. Men sådan är verkligheten. Var det en överraskning? Ja, det var det. Men sånt händer. Så för mig är det ganska enkelt att säga att laget som förtjänade att vinna vann.”

Lindelöf såg ut att göra misstag… ”Jag vet. Och jag vet att ni gillar att individualisera misstag och förluster. Jag tycker att det är orättvist. För misstagen – [Lindelöf] på det andra målet, Mata på det andra – är misstag som tillhör kontexten.

”Om vi gör en fantastisk match och förlorar på ett individuellt misstag, ja, då pekar du finger och säger: ’vi förlorade oförtjänt, på ett individuellt misstag’. Så var det inte. I första halvlek väntade jag bara på [misstagen]. Det var Mata och Victor, det kunde ha varit någon annan.

”För attityden var riktigt dålig. De besegrade oss på attityd.

”När jag förlorar matcher gillar jag att förlora för att motståndaren var bättre och hade mer kvalitet än oss.

”När du förlorar på grund av attityd är det väldigt dåligt. Och jag hörde att Ander Herrera är i flashintervjuerna och säger att attityden och viljan var dålig. Oh my god! När en spelare säger det, när en spelare säger det… Jag tycker att de alla borde gå till presskonferensen och förklara varför. För jag kan inte förklara.”

Gör det dig orolig? ”Gör det mig orolig? Ja. Gör mig orolig, givetvis gör det mig orolig. Om det hände idag, varför kan det inte hända imorgon? Så det hände.”

Var det första gången du har sett det här? ”Jag tycker det. Ärligt talat tycker jag det. Jag minns inte ens en träningsmatch där vår attityd var så dålig.

”Sedan i andra halvlek, givetvis försökte [spelarna]. I andra halvlek spelade de mot svåra omständigheter. Inte bara motståndaren som försvarade sig, även klockan, vinden var otrolig i andra halvlek. I andra halvlek försökte de, vi kanske kunde ha fått ett andra mål och oavgjort men vi hade inte förtjänat det. De förtjänade att vinna.”

Vilken reaktion förväntar du dig? ”Jag gillar inte att föreställa mig reaktioner. För just nu vet jag inte vad jag ska säga. Vi kom hit för att spela en Premier League-match, vi kom hit för att spela för tre poäng.

”Jag känner mig väldigt besviken. Om jag var en Manchester United-supporter, inte managern men en traditionell supporter, skulle jag vara väldigt besviken. För jag tycker att du kan förlora fotbollsmatcher för att motståndaren hade mer kvalitet än dig. Du kan inte förlora fotbollsmatcher för att motståndaren hade bättre attityd än dig. Så väldigt besviken.”

Vi har inte fått någon uppdatering gällande Phil Jones, som klev av skadad.

Wagners presskonferens

Huddersfields manager David Wagner sammanfattade också matchen på en presskonferens. Han var nöjd och stolt.

Bänkad Gomes till semifinal

England och Angel Gomes är klara för semifinal i U17-VM. Detta efter 4-1 mot USA i kvartsfinalen igår.

Gomes blev kvar på bänken hela matchen. Märkligt, tycker jag.

I semifinalen, som spelas på onsdag klockan 13.30, väntar vinnaren mellan Tyskland och Brasilien.

Arnau Puigmals Spanien vann idag med 1-0 mot Albanien i kvalet till U17-VM. Puigmal satt på bänken.

Soler på tapeten

I senaste numret av United We Stand kopplas Valencias offensiva mittfältare Carlos Soler samman med Manchester United. Något att hålla ögonen på!

För mer information rekommenderas att du tecknar en prenumeration på United We Stand.