Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter: Det är bra att få en läxa utan att tappa poäng

Manchester United behåller greppet om andraplatsen i Premier League. Efter 4-2 mot Watford igår är det nu sex poäng ner till trean Chelsea, som förvisso har en match till godo.

Det var en märklig match igår. Watford inledde starkast, sedan gjorde United tre mål utan att egentligen skapa en enda riktigt vass målchans. José Mourinho tyckte efteråt att United borde ha haft ledningen med 5-0 eller 6-0. Visst, efter 3-0 hade United ett gäng stora chanser. Att United hade 3-0 till att börja med var dock till följd av en sanslös effektivitet.

Det fanns mycket positivt att ta med sig från gårdagens match. United gör, på olika sätt, fyra briljanta mål. Chris Smalling – förmodligen Uniteds bästa försvarare den här säsongen – och Victor Lindelöf stod för utmärkta insatser i mittförsvaret.

Samtidigt finns det också en del negativt att peka på. Marcos Rojos agerande som gav Watford straff framför allt. Fysiskt må han vara redo efter skadan men det är tydligt att han ännu inte är där i alla situationer. Romelu Lukakus oförmåga att hålla bollen blir också ett allt större problem, allra helst som han närmast har slutat göra mål.

Mer från matchen:

Mourinhos presskonferens

José Mourinho var mycket nöjd med Uniteds insats igår och han tycker att segern borde ha varit mycket större.

”Vi hade chanser för fyra, fem och sex [mål]. Vi hade det i första halvlek. Vi slutade första halvlek med ett öppet mål. Vi hade igen och igen, vi gjorde inte mål. Spelarna hade känslan att det var för enkelt, att matchen var över.

”Men sedan reagerade [Watford], straffen gav dem tro. Mittenlagen har kvalitet och ingen press. Efter andra målet trodde de att det var möjligt, de hade några minuter med riktig press. Vi kände att vad som helst kunde hända. Så är fotbollen. Förra veckan, Dortmund mot Schalke 4-0, 4-4. För några veckor sedan Liverpool [mot Sevilla] 3-0, 3-3.

”Jag föredrar att glömma de fem minuter där vi släppte in målen och tappade koncentrationen. Jag föredrar att fokusera på allt bra vi gjorde. Vi gjorde så mycket bra, så mycket i kontroll, farliga framåt. Att spela borta och göra fyra mål men det var möjligt att göra sju eller åtta, jag tycker att det är bra.”

Egna misstag: United gör misstag för målen, tycker Mourinho. ”Kanske är det en bra läxa. Och det är bra att få en läxa utan att tappa poäng.”

Om Ashley Young: ”Ja, han spelar bra. Jag vet vad han kan göra, alla positioner han kan vara användbar på. Den här vänsterbackspositionen är anpassad för honom. Han är väldigt bra.”

Du såg överraskad ut när han gjorde frisparksmålet… ”Jag var överraskad att Paul [Pogba] gav honom tillåtelse. Jag var inte överraskad av hans skott. Hans procent på träning är hög. Paul är också bra och han har vanligen ett mer kraftfullt skott, så jag förväntade mig att han skulle ta den.”

Tror du att Lingard visste att han skulle bli utbytt? ”Jag tror inte att han visste. Men i det läget leder vi med 3-2, med några minuter kvar. Zlatan [Ibrahimovic] håller bollen bra, det skulle vara en extra man på defensiva fasta situationer. Jag sa till Zlatan ’om Gomes går upp på en hörna markerar du honom’. Fotboll är fotboll.”

Men vilket mål… ”Vilket mål, ja, vilket mål!”

Om Lukaku: ”Jag tror att han behöver ett kontrakt med en skotillverkare. För han har inget kontrakt med ett märke nu. Det är därför han spelar med svarta skor. Han behöver ett märke som ger honom rätt skor och betalar honom rätt pengar. Så att han återvänder till att göra mål.

”Skämt åsido, han jobbar så hårt för laget. Jag skulle aldrig skylla en spelare som honom för en enkel miss. Med mig vet han att han inte har den pressen. En otrolig spelare, ett otroligt proffs. Fantastisk ambition, fantastisk kollega. Jag kunde inte vara nöjdare.”

Tror du att det verkligen handlar om skorna… ”Ja! Han avslutade avtalet och nu väntar han på rätt erbjudande och han spelar med svarta skor.”

Reportern lockar sedan Mourinho till skratt med en kommentar om New Balance. Detta syftar på att Marouane Fellaini har stämt New Balance.

Skadeläget

På presskonferensen sa Mourinho att han inte visste hur det är med Nemanja Matic. I en annan intervju förtydligade han det lite och av det att döma blir Matic borta en tid. Men måste förstås avvakta ytterligare besked innan vi vet säkert. Sannolikt får vi ingen ny information förrän på fredag, då Mourinho håller presskonferens inför matchen mot Arsenal.

”Om Matic säger till mig att han vill bli utbytt, han gör inte det om det inte är något allvarligt. Det är muskulärt.”

Marouane Fellaini missade gårdagens match på grund av en knäskada. Det är oklart när Fellaini kan vara tillbaka.

I tillägg är lagkapten Michael Carrick ute, så det är tre mittfältare som United saknar. Utgångstipset får vara att alla tre saknas mot Arsenal. Comeback mot CSKA Moskva på tisdag har det talats om för Carrick.

Försvararna Eric Bailly och Phil Jones är också skadade. Möjligen kan Bailly vara aktuell för spel mot Arsenal men indikationerna är att Jones nog är längre ifrån en comeback. Det är dock spekulativt från min sida.

Silvas presskonferens

Watfords manager Marco Silva tycker att hans lag var bäst i matchinledningen.

”Ett tufft resultat för oss. Vi började matchen väldigt bra. Vi kontrollerade motståndaren bra. Matchen är balanserad, utan chanser. De tog sig in i vårt straffområde tre gånger på tio minuter och gjorde tre mål. Det är tufft för oss.”

Silva tycker att Marcos Rojo borde ha fått sin andra varning i samband med straffen.

Young och Lingard

Ashley Young, två gånger, och Jesse Lingard slog till med riktigt vackra mål igår.

Young pratade med MUTV efter matchen:

Även Lingard pratade med MUTV:

Youngs mål i lördags togs ifrån honom som självmål. Målen igår har han inga planer på att ge upp…

Mer från Young och Lingard i gårdagens matchdagsblogg.

Martial lika med fjolåret

Anthony Martial gjorde igår sitt åttonde mål för säsongen. Därmed har han tangerat noteringen från förra säsongen.

Nya managers för Everton och West Brom

Sam Allardyce och Alan Pardew är tillbaka i Premier League. Allardyce tar över som manager för Everton medan Pardew har fått jobbet i West Bromwich Albion.

Jag har väldigt lite till övers för båda, så låt oss hoppas att de misslyckas!

Grattis Ryan

Idag gratulerar vi Ryan Giggs på 44-årsdagen.