Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter: Inte säker, men inte heller osäker

Embed from Getty Images

Paul Pogba stod återigen för en magnifik insats när Manchester United enkelt städade av Stoke City på Old Trafford med 3-0. Fransmannen stod för två assist för andra ligamatchen i rad och storspelade fortsatt i en mer offensivt riktad roll.

Antonio Valencia överraskade nog de flesta när han vackert placerade in 1-0-målet med vänsterfoten (!), och innan halvtid hade även Anthony Martial hunnit med att trycka in en boll i krysset. Minst lika vackert. Romelu Lukaku stängde sedan matchen efter ett välarbetat mål och självförtroendet börjar äntligen hitta tillbaka till 24-åringen.

Utöver ett par farliga lägen bakåt var United dominanta matchen igenom och borde förmodligen även gjort fler än tre mål. Antonio Valencias tillfrisknande var välkommet och det syntes tydligt hur viktig han har kommit att bli för laget. Med Luke Shaw på andra kanten har United nu på allvar två oerhört stabila ytterbackar som båda kan hota framåt, men samtidigt ha snabbheten och orken att ställa om till försvarsspel igen.

Medan ryktena kring Alexis Sanchez blir allt mer intensiva visade Anthony Martial ännu en gång varför han förtjänar att fortsatt starta på vänsterkanten. Efter att fransmannen varit tveksam till spel på grund av en skadekänning började han lite trevande, men spelade sedan upp sig och avlutade matchen med ett mål och en assist. Martial kommer definitivt ha en stor del i vår framtid.

Mer från matchen:

Mourinhos presskonferens

José Mourinho var efter matchen något skeptisk till insatsen i den första halvleken, men desto mer positiv till den andra. Han valde även att hylla mittbacksparet (Jones och Smalling) som enligt honom hanterade Peter Crouch mycket bra i den andra halvleken.

“Jag gillar inte den första halvleken, jag gillar bara två fantastiska mål. Men jag tycker att vi var självsäkra och organiserade men lite långsamma. Jag försökte ta ut ett positivt lag med tre fotbollsspelare i mittfältet för att försöka att spela.”

“De hade bollen och det var svårt för oss att pressa dem, och de hade fler chanser än vad jag skulle ha velat ha i första halvleken. Vi gjorde två fantastiska mål och det var det positiva från den första halvleken för mig.”

“Andra halvleken var helt annorlunda. Vi missade massor av chanser, vi accelererade spelet, vi återtog bollen snabbare, vi lät dem inte spela. Jones och Smalling tog upp linjen, så det var omöjligt för Peter Crouch att sätta foten i vårt straffområde. Och i den andra halvleken spelade vi självsäkert och snabbt och aggressivt. Jag tyckte om den andra halvleken.”

José Mourinho fick sedan den oundvikliga frågan kring Alexis Sanchez och hur självsäker han är på att få in honom till laget.

“Inte säker, men inte heller, vad är motsatsen? Osäker. Jag är bara avslappnad. Vi har en känsla av att han är en Arsenal-spelare, vi har en känsla av att han kan stanna kvar där, men också en känsla av att han kan röra på sig och om han rör på sig tror jag att vi har en chans. Men förmodligen har en spelare som han andra stora klubbar som är intresserade, vem vet.”

“Jag tror att han, (Arsene) Wenger, Gazidis (Arsenals VD), de är de som vet vad som kommer att hända. Jag kommer inte att tala om en hypotetisk situation. Troligtvis finns det andra klubbar som är intresserade, det finns även några andra klubbar som försöker. Han är en Arsenal-spelare. Om han stannar är det bra för Arsenal, om han kommer till oss, bra för oss, om han går till en annan klubb, bra för dem. ”

Embed from Getty Images

Henrikh Mkhitaryan var utanför laget och inte ens på bänken mot Stoke, trots att han tidigare checkat in på The Lowry (spelarhotellet) tillsammans med de andra spelarna. Detta samtidigt som han ryktats ingå i en bytesaffär där han och Alexis Sanchez i så fall skulle gå åt vardera håll.

“Är det möjligt att han (Mkhitaryan) kommer att vara involverad i affären? Det är möjligt. Det är också möjligt att han stannar. Jag vet ingenting om det och jag har inte någon information, så låt oss se vad som händer”, säger Mourinho.

“Jag valde honom inte idag då jag inte vill ha spelare som kan vara ofokuserade. Jag förstår att, med så mycket snack och så många spekulationer så är det inte enkelt för Mkhitaryan att spela. Jag föredrar att skydda honom, och att skydda situationen.”

“Om han vid transferfönstrets slut är kvar hos oss… han är en mycket bra spelare. En mycket bra spelare. Han startade säsongen fantastiskt, sedan gick han ned sig lite. Förra säsongen gjorde han otroliga saker för oss, genom att vinna Europa League och vara en av våra viktigaste spelare. Vi får vänta och se vad som händer. Det är synd att transferfönstret stänger den 31:a (januari), det borde stänga imorgon och avsluta alltihop.”

Eddie Niedzwieckis presskonferens

Då Stokes nya tränare Paul Lambert först blev klar bara några timmar innan matchstart, fick Eddie Niedzwiecki (tidigare assisterande tränare till Mark Hughes) leda laget för dagen.

“Jag tyckte att vi startade matchen väldigt bra. Vi kom med en plan, spelarna gjorde mycket bra grejer. Vi var med i matchen men sedan gjorde vi olyckligtvis ett misstag, som inte var enligt planen. Och det var en situation med individuell briljans, en som kunde ha undvikits, men det var en briljant individuell prestation som gick in bakom en högklassig målvakt.”

 

Blandade reaktioner

Paul Pogba blev för andra matchen i rad utsedd till matchens spelare.

Alexis Sanchez – Senaste nytt

Tidigare under dagen kom det starka uppgifter gällande Manchester Uniteds försök att värva Arsenal-stjärnan Alexis Sanchez. Enligt flera samstämmande rapporter skall hela dealen hänga på om Henrikh Mkhitaryan vill gå till Arsenal, och om han kan komma överens om ett kontrakt med London-klubben.

Mkhitaryans agent Mino Raiola instämmer. “Super-agenten”, som han ofta benämns som, säger:

“Sanchez är en del av Mkhitaryans affär, inte omvänt. Utan honom kan Sanchez helt enkelt inte gå till United.”

Vill du läsa mer kan du göra det i Sky Sports artikel här.

Vad som till slut sker är omöjligt att sia om. Vi alla håller nog tummarna för att Chilenaren till slut stoltserar med en United-tröja, men än så länge är det en bit dit. Vi får helt enkelt fortsatt vänta och se hur det utvecklar sig.