Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter: Vi kunde ha spelat i tio timmar utan att göra mål

Manchester United föll igår tungt mot Newcastle på bortaplan, och det tidigare så säkra greppet om andraplatsen är inte längre lika säkert. I teorin kan United faktiskt rasa till en fjärdeplats efter nästa omgång, men då krävs att Chelsea vinner stort ikväll och sedan vinner på Old Trafford.

Gårdagens match var aningen märklig. United var i många avseenden dåliga. Duellerna förlorades, passningsspelet var slarvigt, tempot var lågt, bolltappen var många. Ser vi till målchanserna var det dock en match som United borde ha vunnit enkelt.

United hade ett antal stora chanser. Anthony Martial brände friläge och Alexis Sánchez missade öppet mål.

Uniteds försvarsspel kändes inte alls stabilt men ser vi till målchanser så hade Newcastle faktiskt väldigt lite. Och det Newcastle hade kom nästan oundvikligen efter grova misstag av Chris Smalling. Mittbacken skänkte bort en frispark i matchinledningen men räddades av David de Gea. Sedan försökte Smalling skänka bort en straff. Den gången räddades han av den inkompetenta domaren. Smalling var inte nöjd där utan valde mitt i andra halvlek att slänga sig till marken. Till och med de mest berusade supportrarna i Unitedklacken högt upp i skyn såg att det var en filmning. Den här gången orkade ingen rädda Smalling och Newcastle tog ledningen.

Men United ska klara av att släppa in ett mål i Newcastle och vinna ändå. Noll gjorda mål är det stora problemet.

https://twitter.com/thedoveman1982/status/962732250889535489

Mer från matchen:

Spelarbetyg kommer.

Presskonferenser efter matchen

“Vi kunde vara här i tio timmar utan att göra mål, det är känslan när du ser antalet chanser vi missade,” sa José Mourinho till MUTV efter matchen. Han var även kritisk till det insläppta målet. Det sammanfattar vad managern tyckte om insatsen.

Mycket mer från Mourinho i gårdagens matchdagsblogg.

Videoversion av managerns presskonferens:

Även Newcastles manager Rafael Benítez snackade på en presskonferens.

Hur är det med Paul Pogba?

Paul Pogba hade vissa problem i slutet på uppvärmningen igår. Han kom ändå till spel men såg inte alls ut att vara slag för att spela fotboll. Pogba blev utbytt i mitten på andra halvlek.

“Inga problem,” svarade José Mourinho när han fick en fråga om en skada var anledningen till att Pogba blev utbytt.

När Pogba lämnade St James’ Park så haltade han emellertid. Vi har således anledning att misstänka att han åtminstone har lättare skadeproblem. Ett större problem är så klart hur han har presterat i bortamatcherna mot Tottenham och Newcastle.

Onsdagsmatch mot Liverpool

Det är nu bekräftat att Uniteds match mot Liverpool i Uefa Youth League kommer att spelas onsdagen den 21 februari, med avspark 16.00. Det blir därmed en perfekt uppladdning inför a-lagets bortamatch mot Sevilla.

Länktips: Om Jesse Lingards utbildning

Över på Uniteds officiella hemsida pratar akademirådgivaren Tony Whelan om hur United hanterade Jesse Lingards utbildning. Lingard var mindre än alla andra när han växte upp och fick regelbundet spela med killar som var yngre än han själv var.

Den här dagen 1945…

…blev Sir Matt Busby manager för Manchester United.

Den här dagen 2011…

…sparkade Wayne Rooney cykel mot Manchester city.

Res med oss till Manchester!