Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Mourinhos presskonferens: Martial spelklar men sent test för Lukaku

Embed from Getty Images

Imorgon är det så final i FA-cupen. Manchester United möter Chelsea på Wembley. Uniteds manager José Mourinho mötte idag media i London för att diskutera det som komma skall.

Mourinho om skadeläget

”Martial är spelklar.

”Gällande Lukaku måste vi vänta till den sista stunden. Jag vill inte ljuga för er och säga att han inte spelar och sen spelar han eller vice versa. Så Lukaku… vi måste vänta.”

Mourinho om uppladdningen

United har laddat på Watfords träningsanläggning. Efter morgondagens match är det adjö.

”Vi kommer inte att se varandra på ett par veckor. Efter matchen imorgon är det hej då. Semester för vissa, VM och en dröm för andra. Imorgon efter matchen är det hej då och ses i mitten av juli för vissa och början på augusti för andra.

”Att vara här i tre dagar är bra. Vädret är bra, platsen är bra. Tacks så mycket till Watford som låter oss använda deras faciliteter. Vi njuter av att vara tillsammans.

”Imorgon efter matchen är det hej då.”

Mourinho om matchens betydelse

Påverkar resultatet imorgon hur vi ska bedöma säsongen?

”Folk kan [döma efter morgondagens resultat]. Folk kan göra vad de vill. Det samma gäller dig. Du kan analysera som du vill. Jag kan också analysera som jag vill och som jag tycker är rättvist.”

Mourinho kommer emellertid inte att förändra sin analys av säsongen beroende på resultatet imorgon.

”Givetvis spelar det en roll. En sak är att det gör en skillnad, en annan sak är om säsongen ses som bra eller dålig baserat på en match. När jag analyserar mitt arbete, när jag analyserar min insats, allting vi har gjort i klubben – det inkluderar givetvis de viktigaste i klubben, som är spelarna – så analyserar jag inte utefter en – givetvis väldigt viktig – match.

”Jag vet vad spelarna har gjort, det positiva och det negativa. Jag kommer inte att förändra min analys för säsongen baserat på resultatet i en match.”

Mourinho om Ray Wilkins

Ray Wilkins hade en framstående karriär i både Manchester United och Chelsea. Wilkins avled tragiskt tidigare i år. Imorgon är det Wilkins fru som kommer att dela ut trofén till vinnaren.

”Det blir en emotionell dag för fru Wilkins och hans familj. Jag tror att Ray kommer att titta på det och njuta av det. Jag vet hur älskad han var i Chelsea, jag vet hur älskad han är i Manchester United. Det är en slump att de två lagen möts i finalen men det är en stund som enar arenan, en stund som enar fansen i två olika färger. Det blir en vacker stund.”

Mourinho om finalhistorik

José Mourinho har en förmåga att lyckas i finaler, med 12 vinster på 14 försök. Antonio Conte har aldrig vunnit en final som manager. Spelar det någon roll imorgon?

”Vinnarmentalitet handlar inte om historik och statistik i finaler. Ärligt talat, det vi har gjort tidigare spelar ingen roll imorgon. Historiken spelar inte. Det som spelar är elva mot elva, alla försöker göra sitt bästa.”

Mourinho om underhållning

Får vi en underhållande match imorgon?

”Jag förstår fortfarande inte det här ordet underhållande. Tycker du att 6-0 är underhållande? Jag tycker inte det. Jag tycker att underhållning är känslor till slutet. Underhållning är när det är öppet till slutet. Sitter alla som på nålar till slutet? Är båda avbytarbänkarna nervösa och spända för resultatets oförutsägbarhet? Det för mig – som en fotbollsälskare, inte som en manager – är underhållning.

”Så ja, jag tror det, jag tror att det blir en underhållande match.

Ingen Carrick i matchtruppen

En journalist tyckte att det var lämpligt att slösa bort en fråga på om Mourinho av emotionella skäl skulle ge Michael Carrick en plats i matchtruppen och kanske ett kort inhopp i slutet.

”Nej,” var Mourinhos korta och koncisa svar.

Där tog första delen av presskonferensen slut. Det som sades under den andra delen är publiceringsskyddat tills sent ikväll, vi återkommer med höjdpunkterna därifrån i morgondagens matchdagsblogg.

Pogba till VM, Martial petad

Den franska VM-truppen annonserades igår kväll. Paul Pogba var förstås given i truppen. Han ser dock ut att bli ensam Unitedspelare i VM, då Anthony Martial inte fanns bland de 23 uttagna spelarna.

En liten VM-chans har Martial fortfarande, då han är en av elva spelare på reservlistan.

Semifinal men inte längre

Manchester Uniteds spelare har gjort sitt i U17-EM. Inför semifinalerna hade United tre representanter men Largie Ramazanis Belgien förlorade mot Italien och England, med James Garner och Ethan Laird, förlorade mot Holland.

Ramazani var oanvänd avbytare. Aningen märkligt, kan tyckas, att Belgien inte skickade in anfallaren då de jagade kvitteringsmål i slutskedet.

Lagkapten Garner spelade givetvis hela matchen för England. Det blev mållöst och i straffläggningen drog holländarna det längsta strået. Garner sköt ingen straff. Laird var avstängd.

Samtalen fortsätter med Fellaini

Nej, vi vet fortfarande inte vad som händer med Marouane Fellaini. Från Belgien rapporteras det att United och Fellaini fortfarande är i samtal om ett nytt kontrakt. Fellaini har missat de två senaste matcherna på grund av skada. Hans status diskuterades inte på dagens presskonferens, men vi utgår från att han är tillgänglig.

Ungdomarna till Holland

United ska i helgen spela en U19-turnering i Holland. Ricky Sbragia tar hand om en trupp på 17 spelare födda 1999 eller senare. Mason Greenwood och Tahith Chong är bland de som reser men Angel Gomes saknas i truppen.

I gruppspelet har United matcher mot Uitgeest, Palmeiras och AZ Alkmaar.

Truppen: Alex Fojticek, Matej Kovar; Max Dunne, Luca Ercolani, Lee O’Connor, George Tanner, Ro-Shaun Williams; Callum Gribbin, Ethan Hamilton, Tom Sang, Callum Whelan; Millen Baars, Indy Boonen, Nishan Burkart, Tahith Chong, Zachary Dearnley, Mason Greenwood

United fick mest tevepengar

Då tevepengarna fördelades säsongen 2017/18 fick Manchester United störst del av kakan.

Den här dagen 1985…

…vann United FA-cupen! Favoriten Everton besegrades med 1-0 efter mål av Norman Whiteside, i en av de mest klassiska matcherna i Uniteds historia.