Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Manchester United presenterar damlagets trupp

Manchester United har idag presenterat de 21 spelare som säsongen 2018/19 kommer representera klubben i FA Women’s Championship.

Damlaget leds, som tidigare meddelats, av huvudtränare Casey Stoney, med Willie Kirk som assisterande tränare. Dessutom meddelas idag att Ian Willcock blir lagets målvaktstränare och att Elle Turner blir ”performance coach”.

”Vi har satsat ungt, vi har satsat spännande, vi har satsat underhållande,” säger Stoney.

”Jag är väl medveten om att vi för samma 21 främlingar men jag är verkligen uppspelt över truppen och framtiden för det här laget.”

Truppen

Målvakter

1 – Siobhan Chamberlain
13 – Emily Ramsey
22 – Fran Bentley

Försvarare

2 – Martha Harris
3 – Alex Greenwood (kapten)
4 – Amy Turner
12 – Naomi Hartley
15 – Lucy Roberts
20 – Kirsty Smith

Mittfältare

6 – Aimee Palmer
8 – Mollie Green
10 – Katie Zelem
14 – Charlie Devlin
16 – Lauren James
17 – Lizzie Arnot
21 – Millie Turner

Anfallare

7 – Ella Toone
9 – Jess Sigsworth
11 – Leah Galton
18 – Kirsty Hanson
19 – Ebony Salmon

Snabbt om spelarna

Siobhan Chamberlain (mv) är en erfaren målvakt (född 1983) med 50 landskamper på meritlistan. Kommer närmast från Liverpool och blir lagets överlägset äldsta spelare.

Emily Ramsey (mv) är bara 17 år gammal och hämtas också från Liverpool. Ramsey har ett förflutet i United akademi.

Fran Bentley (mv) är en ungdomslandslagsspelare som hämtas från Manchester city men har ett förflutet i Uniteds akademi.

Martha Harris (b) är ytterback och blev 2014 utsedd till årets unga spelare i England. Hon kommer närmast från Liverpool, där hon 2016 utsågs till årets spelare.

Alex Greenwood (b) är ytterback och engelsk landslagsspelare. Hämtas också från Liverpool. Hon blir lagets kapten. Vann VM-brons, som lagets yngsta spelare, 2015 och spelade EM 2017.

”Att signera Alex var väldigt avgörande för oss,” säger Stoney. ”Hon är en erfaren landslagsspelare och har en av de bästa vänsterfötterna i sporten, vilket kommer att vara livsviktigt för sättet vi vill spela.”

https://twitter.com/ManUtdWFC/status/1017768853873594370

Amy Turner (b) är en tuff mittback som också hon ansluter från Liverpool. Fyra landskamper på meritlistan. Turner, född 1991, blir, om jag inte missade något, lagets äldsta utespelare.

Naomi Hartley (b) är U17-landslagsspelare som är fostrad i Uniteds akademi.

Lucy Roberts (b) är också en U17-landslagsspelare. Kommer närmast från Liverpool. Hennes gener är dock onekligen av den rätta röda färgen, då hon är barnbarnsbarnbarn till Charlie Roberts, som var lagkapten för Manchester Uniteds första mästarlag.

Kirsty Smith (b) är skotsk landslagsspelare. En mycket snabb och mångsidig ytterback med förflutet i Uniteds akademi.

Aimee Palmer (mf) är bara 17 år gammal men mycket mogen för sin ålder. U18-landslagsspelare med bra passningsspel. Kommer från Bristol City.

Mollie Green (mf) hämtas från Everton. U19-landskamper på meritlistan för en spelare som har massor av energi och fina tekniska egenskaper.

Katie Zelem (mf) kommer närmast från Juventus men är fostrad i Uniteds akademi. Har representerat England upp till U23-nivå.

Charlie Devlin (mf) är ungdomslandslagsspelare som senast var i Arsenal.

Lauren James (mf) blir, 16 år gammal, truppens yngsta spelare. Tekniskt skicklig spelare med bra passningsförmåga. Kommer från Arsenal.

Lizzie Arnot (mf) är skotsk landslagsspelare som är bra med bollen vid fötterna.

Millie Turner (mf) är ungdomslandslagsspelare som senast var lagkapten i Bristol City under Stoneys assisterande tränare Kirk. Fostrad i United.

Ella Toone (fw) är en ung och spännande ytter som värvas från Manchester city. Ungdomslandslagsspelare med stor potential.

Jess Sigsworth (fw) är ungdomslandslagsspelare. Hon kommer från Doncaster och vann skytteligan i andradivisionen (som ju är serien United kommer att spela i) förra säsongen.

Leah Galton (fw) hämtas från Bayern München. Har representerat England på U23-nivå.

Kirsty Hanson (fw) är skotsk ungdomslandslagsspelare som värvas från Doncaster. En ytter som trivs på båda kanterna.

Ebony Salmon (fw) är engelsk ungdomslandslagsspelare som värvas från Aston Villa. Hon är 17 år gammal, snabb och en bra avslutare.

Av de 21 spelarna kommer inte färre än 7 från Liverpool. Inte så konstigt kanske, då Stoney spelade för Liverpool, innan hon tidigare i år lade skorna på hyllan för att bli assisterande förbundskapten under Phil Neville. I tillägg hämtas två från Kirks Bristol City medan ett par kommer från Hibernian, där Kirk var tränare för några år sedan.

Vi återkommer med mycket mer information under tiden fram till säsongsstart. Damlagets säsong inleds med ligacupen helgen 18-19 augusti, medan ligaspelet inleds lördagen den 8 september.