Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchnatt: San Jose Earthquakes – Manchester United (California Sun)

Välkommen! till denna matchdagsblogg där vi följer säsongens andra träningsmatch. Manchester United möter San Jose Earthquakes i Santa Clara. Vi bjuder på uppsnack, laguppställningar, matchreaktion och matchfakta.


Senast uppdaterad: 2018/07/23 01:29

San Jose Earthquakes – Manchester United 0-0 (0-0)

Träningsmatch • 2018-07-22, 23.00 • Santa Clara Stadium, Santa Clara, Kalifornien

 

Manchester United

J Pereira (Grant 46); Valencia (Darmian 7), Bailly (Fosu-Mensah 46), Smalling (Tuanzebe 46), Shaw (Mitchell 76); Herrera, A Pereira (Gomes 83), Garner (McTominay 46); Chong (Mata 46), Martial, Sánchez (Greenwood 65)

Avbytare: Williams, Bohui, Hamilton

Updated: 2018/07/23 01:01
 • 0
 • Share


2018/07/23 01:29
Mourinho: En grupp spelare från olika lag

Även manager José Mourinho fick diskutera matchen mot San Jose med MUTV.

”En träning till. Vi är inte ett lag, vi är en grupp spelare från olika lag. Några är a-lagsspelare, några U23, några kommer från lån och ska gå på lån, några från juniorerna. Vi har inte ett lag för att spela mycket bättre än vi gjorde.”


Om Sánchez: ”Första gången han spelar. Efter individuella träningar behöver han det. Det var viktigt för honom.”

Om Andreas Pereira: ”Han spelar bra. I den första matchen var han okej, idag också. Han behöver spela ännu enklare än han gör. Han har personligheten att vilja ha bollen. Jag är nöjd.” Mourinho fick frågan om vilka spelare som utmärkte sig positivt och Pereira specifikt nämndes också i frågan. Att managern inte framhöll någon annan spelare indikerar möjligen vad han tycker om prestationen.

Om Valencia: ”Han är skadad och vi behöver vänja oss. Förra säsongen var det så och den här säsongen får vi nog mer av det.” Här hänvisar vi även till informationen från Valencia själv i förra inlägget.

Med de orden från Mourinho stänger vi den här matchnattsbloggen. Tack för visat intresse!

Mer matchreaktion kommer under måndagen. I väntan på det tycker jag att ni ska läsa vår snackisar från matchen!

Updated: 2018/07/23 01:53
 • 0
 • Share


2018/07/23 01:19
Lugnande besked från Valencia

Antonio Valencia klev ut skadad tidigt men det ska inte vara något allvarligt. Uniteds lagkapten sa efter matchen till journalister att han räknar med att kunna spela redan mot Milan.


 • 0
 • Share


2018/07/23 01:13
Fosu-Mensah: Det var väldigt varmt

Tim Fosu-Mensah, som mot Club América spelade högerback, bildade mittbackspar med Axel Tuanzebe i andra halvlek. Han fick snacka med MUTV efteråt.

”[Det var] väldigt varmt. Förra säsongen var det likadant, så vi visste vad vi skulle vänta oss.”

Om sin position i laget: ”Inget problem för mig. Jag spelade mittback på lån i Palace också.”

Om lånet i Crystal Palace: ”Det var väldigt bra, det var trevligt att spela i Premier League. Jag lärde mig mycket av managern Roy Hodgson också.”

Om målsättningen nu: ”Att lära mig så mycket som möjligt, av den här managern och vara en del av en här fina truppen.”

Om de kommande matcherna: ”Det är vänskapsmatcher men bra motståndare. Jag tycker att det är bra för oss att spela sådana här matcher.”

 • 0
 • Share


2018/07/23 01:05
Tuanzebe: Vi har haft ett bra läger

Axel Tuanzebe snackade med MUTV kort efter slutsignalen. Snacket var mer allmänt än matchfokuserat.

”Det har varit bra, vi har haft ett bra läger. Det är bra att ha ungdom i truppen. Det var skönt att få min första match efter skadan.”

Tuanzebe tvingades till några månaders rehabilitering efter en skada under sin lånesejour i Aston Villa.

Nu satsar han på att spela mer och visa upp sig: ”Ja, fler minuter för att visa vad jag går för och vad jag kan göra.”

Om dagens match tyckte han framför allt att det var varmt: ”Det var väldigt varmt. Du blir torr i munnen direkt. Vi var här för att vinna men kunde inte göra det. Det handlar om att nå matchform.”

 • 0
 • Share


2018/07/23 00:59
San Jose – United 0-0

Även den andra halvleken blev mållös mellan United och San Jose. Det var en träningsmatch som till och med för att vara en träningsmatch var en väldigt avslagen affär.

United genomförde fem byten inför andra halvlek och sedan tre byten till under halvlekens gång. Den enda chansen att tala om för United var då Scott McTominay fick fint nickläge efter att bra inlägg av Mason Greenwood. McTominays nick var dock svag.

San Jose skapade betydligt mer och Lee Grant fick göra någon hygglig räddning. Amerikanerna hade även en ribbträff efter en hörna och en boll som gick förbi Grant men räddades av Tim Fosu-Mensah.


Nu är det några dagars vila. Sedan är det match mot Milan natten mellan onsdag och torsdag.

Updated: 2018/07/23 01:01
 • 0
 • Share


2018/07/22 23:56
Mållöst i halvtid

Det blev inga mål i första halvlek. Det borde det ha blivit. I matchinledningen fick Eric Bailly nämligen öppet mål efter en frispark från Alexis Sánchez. Bailly lyckades dock nicka bollen i ribban från nära håll.

Därefter var det ont om kvalificerade målchanser. När något litet hände för United så var det Sánchez som var organisatör. Förutom Sánchez är det återigen Andreas Pereira som utmärker sig bäst.

Åt andra hållet har det varit lugnt för Joel Pereira. Han fick klistra ett par långskott och inte så mycket mer än så.

San Joses Jungwirth blev varnad efter en kvart, sedan han väldigt tydligt stoppat Sánchez med en axeldragning.

Höjdpunkten var annars när en San Jose-spelare tvingades forsla bort en fågel från planen.

Halvlekens negativa var att Antonio Valencia klev av med en skada – en hamstring, gissningsvis – redan efter sju minuter. Matteo Darmian ersatte.

 • 0
 • Share


2018/07/22 22:51
Snart avspark

Avsparken är nu bara några minuter bort. I den här matchen är det Joel Pereira som startar i mål. Gissningsvis kommer Lee Grant in till den andra halvleken.

Backlinjen är samma som startade mot Club América. På mittfältet en förändring, då James Garner går in istället för Scott McTominay. Gissningsvis startar Andreas Pereira i den centrala rollen med Garner till vänster, och inte som i grafiken nedan.

Offensivt två förändringar, då Juan Mata och Demetri Mitchell lämnar plats för Tahith Chong och Alexis Sánchez.

Återkommer i halvtid!

 • 0
 • Share


2018/07/22 22:30
San Joses lag

San Jose är mitt uppe i sin tävlingssäsong och att matchen mot United inte är första prioritet indikeras av att de har ett par debutanter i startelvan, däribland målvakten. Det är också förväntat att hemmalaget ska göra elva byten inför andra halvlek.

 • 0
 • Share


2018/07/22 22:14
Mourinho: Det är en bra chans för dem

José Mourinho har snackat med MUTV om startelvan.

Om Sánchez: ”Han arbetade med oss innan vi reste till USA. Nu är det tid för honom att spela. 45-60 minuter kan han göra och han behöver göra det.”

Om Chong och Garner: ”Det handlar inte om att imponera på mig, det handlar om att utvecklas. Spelar jag alla ungdomar på en gång skulle det inte vara bra. Det blir en här och en där. Det är en bra möjlighet för dem.”

Om San Jose: ”De försöker spela fotboll, de spelar bra från backlinjen. De spelar med två anfallare, det blir en utmaning för försvararna.”

Mourinho är nöjd med förutsättningarna i Santa Clara, även om de blir tufft att spela i värmen och på en stor plan. Han uppdaterade också kring spelarna som nu ansluter.

”Matic är på hotellet i Los Angeles och väntar på oss. Om ett par dagar kommer David de Gea och Fred. Vi lägger pusslet inför Premier League.”

 • 0
 • Share


2018/07/22 22:02
Chong och Garner

Ytterforwarden Tahith Chong belönas med en plats i startelvan efter den fina insatsen senast. Dessutom får vi se James Garner på mittfältet. Så här skrev jag om de båda spelarna när jag sammanfattade juniorlagets säsong:

James Garner (mittfältare, född 2001-03-13)

Mittfältsmotorn James Garner gjorde en fantastisk säsong och belönades med att nomineras till årets unga spelare i United. Ser vi enbart till prestationerna i juniorlaget var han den självklara vinnaren. Om vi istället tänker att priset ska delas ut till klubbens bästa unga spelare var det inte fel att Tahith Chong vann.

Nästa säsong kommer Garner att inleda som lagkapten i juniorlaget men jag skulle inte bli förvånad om han redan under senhösten tar steget upp till reservlaget. Lagkaptensbindeln har han redan i U17-landslaget.

Ofta jämförd med Michael Carrick är Garner en spelare som har alla möjligheter att bli en a-lagsspelare i Manchester United. Han är nära nog komplett som spelare. En bra bollvinnare med fantastisk spelförståelse. Garner har en fin passningsfot, med förmågan att slå såväl de enkla kortpassningarna som de längre öppnande bollarna. Skjuta kan han också.

Tahith Chong (ytterforward, född 1999-12-04)

I november kunde så Tahith Chong äntligen göra comeback efter närmare tio månaders skadefrånvaro. Det såg ut som att han aldrig hade varit borta. Modet är hans kanske största tillgång. Chong har långa, smala ben som ser väldigt ömtåliga ut. Men att bli nedsparkad gång på gång (domarna i den engelska ungdomsfotbollen är skandalöst dåliga på att skydda skickliga spelare) verkar inte bekomma honom.

Det här är en mycket sevärd spelare som älskar att utmana med bollen. Efter juniorlagscomebacken dröjde det inte länge innan han klev upp till reservlaget. Det steget klarade han av med bravur och han sprang förbi reservlagsförsvararna som vore de juniorer. Tyvärr hade han lite för sällan någon att servera när han stormade fram längs kanten.

Chong utsågs till bästa unga spelare i United. Tveksamt, kan jag tycka, då han bara spelade tio matcher för juniorlaget. Beaktar vi även det han uträttade i reservlaget tycker jag ändå att det är korrekt att säga att han under säsongen var Uniteds bästa juniorspelare.

Att Chong inte fick göra a-lagsdebut mot Watford i maj tycker jag är bedrövligt. I sommar måste han få följa med på a-lagets sommarturné. Får han göra det skulle jag inte bli förvånad om han är så pass bra att det blir omöjligt för José Mourinho att blunda.

Ingår han inte redan nu i Mourinhos planer tycker jag att United borde fundera på att låna ut Chong. Spel i reservligans andradivision kommer inte att göra mycket för Tahith Chong.

 • 0
 • Share


2018/07/22 21:53
Dagens lag: Chong och Garner startar

Tahith Chong och James Garner är namnen jag lägger märke till när Manchester United presenterar dagens laguppställning. Alexis Sánchez startar också.


 • 0
 • Share


2018/07/22 21:46
I George Bests fotspår

Efter VM 1994 försökte de sig på att organisera en fotbollsliga i USA. Så kom det sig att San Jose Clash bildades. San Jose Clash blev sedan San Jose Earthquakes fem år senare.

I början på 1980-talet spelade George Best för San Jose Earthquakes. Ja, det är lite rörigt.

San Jose Earthquakes tycker hur som helst att klubben som Best spelade för är samma klubb som United ska spela mot idag. Vi ska inte grotta oss ner i det.

Istället kollar vi på när George Best gjorde det som den amerikanska kommentatorn beskriver som ”det bästa fotbollsmålet jag någonsin har sett”.


Jag ska inte påstå att kommentatorn har fel… men jag tänker påstå att han nog inte hade sett jättemånga fotbollsmatcher.

Nattens match blir den andra mellan United och San Jose Earthquakes. Den första spelades för tre år sedan. Då gjorde Juan Mata, Memphis Depay och Andreas Pereira målen i en match som jag… inte har några minnen av alls (men jag vet att jag såg den).


Arenan i Santa Clara, som till vardags är hemmaplan för San Francisco 49ers i den amerikanska fotbollsligan, besöktes av United förra året. Då var det match mot Real Madrid. Efter 1-1 tog United hem tillställningen på straffar. United spelade här även 2015, då det blev en enkel 3-1-seger mot Barcelona.

 • 0
 • Share


2018/07/22 21:23
Mutv.com om du vill se matchen

Vill du se kvällens/nattens match verkar Mutv.com vara det enda alternativet. MUTV finns förvisso i Viasats utbud men det var många som klagade på att matchen mot Club América inte gick att se där. Ett rimligt antagande är att det som gällde då även gäller nu.

Oavsett ser jag ingen anledning till att välja tevekanalen framför onlinetjänsten. För onlinetjänsten streamar MUTV live och erbjuder dessutom ett stort on demand-utbud. Dessutom verkar Mutv.com vara billigare.

 • 0
 • Share


2018/07/22 20:58
Lagnyheter

Matcherna kan tyckas dugga tätt så här i början på försäsongen. Match fredag och sedan match söndag tyckte jag först kändes överdrivet tätt. Faktum är dock att tiden mellan de två första matcherna är någon timme längre än tiden mellan en Champions League-match onsdag kväll och den tidiga lördagsmatchen i ligan.

Med det sagt så borde det täta matchandet ändå öppna för viss rotation. Ungdomarna är kanske inte redo i José Mourinhos ögon men jag är ju rätt säker på att han hellre förlorar med ungdomarna än riskerar en skada på någon spelare som kan tänkas behövas mot Leicester.

Alexis Sánchez är på plats och går givetvis in från start. Utgångstipset i Adams införrapport är att han tar Demetri Mitchells plats och att det i övrigt blir samma spelare som mot Club América.

Men minsta känning på någon spelare så blir det rotation. Det viskades lite om att Anthony Martial lämnade planen med skadekänning, så där skulle det kunna finnas en lucka. Scott McTominay klev av med skada, så mycket kunde vi se. Deras status har emellertid inte diskuterats sedan dess.

 • 0
 • Share


2018/07/22 20:24
Säsongsdebut för Sánchez

Alexis Sánchez gör ikväll säsongsdebut och blir sannolikt den som ådrar sig flest blickar under matchen. Hittills tycker jag att Sánchez i United har varit en stor besvikelse. Med en ledig sommar i kroppen ska han förhoppningsvis nu kunna vara tillbaka som en världsklasspelare.

Ska det här bli en lyckad säsong för United är det förmodligen nödvändigt att Sánchez visar upp sig från sin allra bästa sida.


 • 0
 • Share


2018/07/22 20:02
California Sun

Det var alldeles, alldeles för länge sedan sist. Men nu ska Manchester United äntligen spela match igen. När grabbarna klockan 23.00 sparkar igång mot San Jose Earthquakes har 65 långa timmar passerat sedan vi senast hade äran att få se United spela.

Lokal tid är klockan 14.00 vid tid för match. Det utlovas strålande solsken men den kaliforniska värmen är inte riktigt så hemsk som en kunde ha befarat. Faktiskt är det de här dagarna på många ställen i Sverige varmare än i Santa Clara. Väderleksrapporten säger att det ska vara 27 grader varmt, vilket torde vara tillräckligt kallt för det inte ska behövas en vätskepaus mitt i matchen.Samtidigt är det givetvis så pass varmt att det förmodat långsamma försäsongstempot kommer att sjunka ytterligare.

I natt hoppas jag att ungdomarna får mer speltid än senast. I övrigt önskar jag mig att Alexis Sánchez bidrar med mål och assist.


 • 0
 • Share