Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Mourinho vill värva två spelare men tycker att Pogba funkar bättre i VM; Rojo skadad

Vi har ett fullmatat nyhetssvep idag. José Mourinho har pratat med media, dels i en intervju och dels på en presskonferens.

Uniteds manager önskar sig två nyförvärv innan säsongen drar igång. Han är däremot inte säker på att Paul Pogba kan konvertera sin VM-form till United.

Annars ryktas det mittbackar och så skickas en damlagsmålvakt iväg på VM.

Intervju och presskonferens

José Mourinho har som sagt snackat med media. Dels pratade han med ESPN i en intervju och dels snackade han på en presskonferens. Intervjun kan ni se på ESPN och presskonferensen bör gå att se på Uniteds Youtube inom kort. Vi tar dessutom upp höjdpunkterna i rubriker nedan.

Mourinho om titelchans

“Jag svarar inte på din fråga,” säger Mourinho när han får en fråga om truppen, som den ser ut nu, är tillräckligt bra för att slåss om titeln den här säsongen.

…om Rojo

Marcos Rojo har, trots tidigt VM-uttåg, inte nämnts bland spelarna som ska ansluta till turnén. Mourinho förklarade idag att det beror på att Rojo lämnade VM skadad. Den argentinska försvararen ska vara i kontakt med Uniteds läkarteam, som sedan bestämmer om Rojo ansluter i USA eller reser direkt till Manchester.

…om försäsongen

Mourinho fortsätter klaga på att United saknar spelare under försäsongen. Han menar också att United, tillsammans med city och Tottenham, drabbas hårdare än konkurrenterna.

“Den första matchen för säsongen är mot Leicester och den andra är mot Brighton. Leicester hade bara Maguire och Vardy på VM, Schmeichel kom hem tidigare. Ett lag som har jobbat i sex veckor […] är i en mycket bättre situation. Jag tror inte att Brighton har någon spelare som inte har en bra försäsong.”

…om Fred

“Fred är en teknisk spelare. Vi tror att han bli en viktig spelare för oss.” Mourinho menar att Fred, och även Andreas Pereira, kompletterar de mer fysiska mittfältarna som Nemanja Matic, Paul Pogba och Marouane Fellaini.

…om Pogba

“Jag tycker inte att det handlar om att vi ska få ut det bästa av honom, det handlar om att han ska ge det bästa han har,” säger Mourinho om Paul Pogba.

“Jag tycker att VM är den perfekta omgivningen för en spelare som honom att göra [sitt] bästa. Varför? För att det är stängt i en månad, där han bara kan tänka på fotboll. Där han är med sitt lag på träningsanläggningen fullständigt isolerad från den yttre världen, där de bara fokuserar på fotboll, där sportens dimensioner bara kan motivera.

“Under säsongen kan du ha en stor match, sedan en mindre match, sedan en ännu mindre. Då kan du förlora ditt fokus, du kan förlora din koncentration, sedan kommer en stor match igen.”

…om Valencia

Antonio Valencia kommer, som vi tog upp i införrapporten tidigare idag, sannolikt inte spela något mer under USA-turnén.

”Jag tror inte att han kommer vara aktuell för spel i någon av de tre matcherna i International Champions Cup.

”Det är inte läge att ta några risker. Antonio är en spelare som inte är en ung pojke längre. Vi måste ta hand om honom och försöka få honom redo för starten av säsongen.”

…om värvningar

“En sak är vad jag vill, en annan sak är vad som kommer att hända,” svarar Mourinho på en fråga om det blir någon mer värvning för United.

Om han får som han vill? “Jag skulle få två spelare till.”

Han antyder att han har två spelare i tanken men går givetvis inte in på namn.

Dagens ryktessvep

Bara tre värvningar hittills och egentligen är det bara Fred som kan tänkas utmana om en plats i startelvan den här säsongen. Gör det Uniteds manager frustrerad? Ja, menar åtminstone Duncan Castles i Daily Record.

Enligt Castles är det framför allt Uniteds oförmåga att värva en högerytter som oroar Mourinho.

Enligt Miguel Delaney på Independent har Kroatiens VM-spelare Ante Rebic dykt upp som ett alternativ. Willian verkar fortfarande vara huvudspåret men lite tyder på att det är en möjlig värvning. Gareth Bale är också med i leken, liksom Ivan Perisic. VM-succén gör dock att prislappen på Perisic har stigit och United tyckte redan förra året att kroaten var för dyr.

Samtidigt ryktas det mittbackar och det hetaste spåret förefaller vara Harry Maguire. Enligt James Robson på Manchester Evening News ska det vara Mourinho som driver jakten på Maguire, medan Uniteds scouter har tagit fram en lång lista på alternativ.

Toby Alderweireld, Kalidou Koulibaly, Milan Skriniar och Alessio Romagnoli ska också finnas på radarn. United ska ha varit i kontakt med Bayern om Jérôme Boateng. Men Maguire är alltså det hetaste spåret, något som även Luke Edwards på Telegraph är inne på.

Förutom Boateng ska United även ha ögon på Bayerns mittfältare Thiago Alcântara och Arturo Vidal. De båda ryktena härstammar från Tyskland, där ESPN:s Bayernkorrespondent tar upp Thiago medan Bilds välinformerade Christian Falk diskuterar Vidal på Twitter.

Chefsscouten lämnar

Javier Ribalta blev chefsscout i United så sent som för ett år sedan, då han hämtades till United från Juventus. Nu är hans tid i United över, då han flyttar till Ryssland för att bli Zenit St Petersburgs sportdirektör.

VM-spel för Ramsey

Uniteds nystartade damlag har så smått kommit igång med försäsongen. När säsongen väl drar igång får laget klara sig utan målvakten Emily Ramsey. Hon reser nämligen med det engelska U20-landslaget till Frankrike för att spela VM.

Oavgjort för reserverna

Uniteds reserver spelade igår kväll 2-2 borta mot Stoke i en träningsmatch. United informerade inte om matchen i förväg. Oklart varför, men det är så United hanterar majoriteten av reservlagets träningsmatcher. Jag såg det också flyga förbi att juniorerna spelade en träningsmatch bakom stängda dörrar och detsamma gäller för damlaget.

Möjligen kan det, när det gäller juniorlaget, vara så att spel bakom stängda dörrar ger United möjligheten att match spelare som saknar fortfarande speltillstånd. Detta ska gälla Harvey Neville (han är engelsman men hämtades från Valencia) och Ondrej Mastny. För damerna och reserverna borde sådana restriktioner inte finnas.

Nåväl, James Wilson och Nishan Burkart gjorde målen för reservlaget. Laguppställningen såg ut så här:

Kovar (Fojtíček 57); Tanner (Warren 57), Poole (Dunne 57), Borthwick-Jackson, O’Connor ((Ercolani 57); McIntosh-Buffonge (Sang 57), Troare (Whelan 45), Willock, Dearnley (Baars 57); Burkart (Barlow 45), Wilson (Dearnley 74)

Zlatan på besök

Zlatan Ibrahimovic har besökt United under lägret i Los Angeles.

Första träningen för Matic

Nemanja Matic är nu igång med försäsongsträningen på riktigt. Inget spel mot Milan dock, har Mourinho sagt.

Bee in the City

Med start igår och till och med den 23 september pågår konstutställningen Bee in the City i Manchester. Det innebär bland annat att vi ser en biskulptur utanför Old Trafford. Arbetsbiet är en symbol för Manchester.

Res med oss till Manchester!