Muss.se » Nyhetsarkiv » Supporterklubben

Muss.se söker skribenter

Nu har du chansen att få skriva för Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Sverige. I samband med den nya säsongen planerar vi att utöka redaktionen för Muss.se.

Vi söker två olika typer av skribenter; daglig nyhetsskribent samt skribent med ansvar för damlaget.

Nyhetsskribent

Gällande rollen som nyhetsskribent bör du som söker vara beredd att lägga ner några timmar i veckan på detta (det går givetvis att styra så att du jobbar mer vissa veckor och mindre andra veckor). Som medlem i redaktionen har du givetvis möjlighet att skriva krönikor och olika reportage på eget initiativ.

På Muss.se rapporterar vi givetvis också kring matcher (införrapporter, snackisar och spelarbetyg), där kommer du som nyhetsskribent att finnas som backup och eventuellt få skriva en eller ett par sådana artiklar per månad.

Damskribent

Skribentrollen för damlaget kommer vi gemensamt utarbeta här under hösten, detta då damlaget är helt nystartat och det i nuläget är oklart hur det ser ut med möjlighet att se deras matcher och hur informationen gällande dem kommer förmedlas från United.

Det vi vet nu är att du som skribent med ansvar för damlaget kommer vara den som ansvarar för att rapportera om deras matcher samt vara den som rapporterar om stora händelser kring laget. Då många stora händelser, värvningar exempelvis, inte sker enligt någon satt plan behöver du ibland kunna skriva med relativt kort varsel. Som medlem i redaktionen har du givetvis möjlighet att skriva krönikor och olika reportage på eget initiativ.

Vem söker vi?

  • Du är minst 18 år gammal.
  • Du är givetvis Unitedsupporter och håller alltid reda på det senaste runt klubben.
  • Du är medlem i supporterklubben (undantag kan göras ifall du bor i Manchester).
  • Du sluter upp kring supporterklubbens värdegrund och anser därtill att mångfald berikar supporterklubben.
  • Du har ett öppet och vänligt förhållningssätt till alla människor oavsett härkomst, kön, ålder, sexuell läggning, religion, etnicitet och andra favoritlag etc.
  • Du gillar att skriva (gärna personligt och med glimten i ögat utan att göra avkall på saklighet). Du kan uttrycka dig på korrekt svenska i skrift. Vidare bör du vara tillräckligt bra på engelska för att kunna översätta citat från engelska till svenska.
  • Vi räknar med att nyhetsskribenten skriver minst två nyhetsartiklar per vecka, i stil med denna och denna. Ibland kan det vara aktuellt med andra typer av nyhetsartiklar.
  • Vi vill att du är beredd att göra detta under minst en säsong.

Övrigt

Arbetet är ideellt. Någon gång då och då händer det dock att vi får möjlighet att bjuda på något litet.

Ifall du har specialintressen och/eller egenskaper som gör att du kan bidra med originell rapportering kan vi tänka oss att tumma på kraven ovan.

Vi uppmanar alla personer att söka. Oavsett kön, härkomst, etnicitet, religion eller sexuell läggning. Muss är en fördomsfri supporterklubb som står för allas lika värde.

Din ansökan

I din ansökan vill vi att du berättar lite om dig själv (var kommer du ifrån, hur gammal är du, vad sysslar du med osv.) och ditt förhållande till Manchester United (hur blev du supporter, hur ser du matcherna, hur många gånger du har sett United på plats osv.). Ange också ditt medlemsnummer i supporterklubben. Om du har skribentvana sedan tidigare så ser vi gärna att du hänvisar till det, annars får du gärna bifoga ett arbetsprov.

Vi har inga resurser för en lång rekryteringsprocess. Mailet med din ansökan kommer således att vara avgörande.

Skicka din ansökan på e-post till gustav.brinck-larsen@muss.se. Märk mailet ”ny nyhetsskribent” för nyhetsskribent och ”ny skribent damlag” för damskribentrollen.

Vi ser fram emot din ansökan senast den 26 augusti.

Alla eventuella frågor besvaras per mail.

Tack för visat intresse!