Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Landslagskollen: Skadekänningar när Nations League inte lockar

Knappt hann Alexis Sánchez nicka in segermålet mot Newcastle och fullborda en osannolik vändning innan det var dags för Manchester Uniteds spelare att fly världen runt för att rapportera till diverse olika landslagssamlingar.

Som alltid har United skickat ett stort antal spelare på uppdrag. Från den 26 man starka a-lagstruppen (utlånade spelare exkluderade) är majoriteten emellertid lediga den här gången.

A-landslag

På grund av skador och dålig form hittar vi bara elva Manchester United-spelare i de olika a-landslagen. Med tanke på att två är målvakter räcker det inte ens till för att fylla en startelva.

Argentina (Romero)

Argentina reser till Saudiarabien för att träningsspela mot Irak och Brasilien. Sergio Romero fick värma bänk under senaste landslagssamlingen men bör nu få speltid.

Belgien (Fellaini, Lukaku)

Marouane Fellaini och Romelu Lukaku är givetvis med i Belgiens trupp. Nations League mot Schweiz och träningsmatch mot Holland, båda matcherna på hemmaplan, på programmet.

Fellainis medverkan får vi notera som aningen osäker. Han stod över dagens träning på grund av en mindre skada.

Brasilien (Fred)

Brasilien gör Argentina sällskap till Saudiarabien. Fred är ensam Unitedrepresentant i truppen. Brassarna inleder med match mot Saudiarabien för att sedan tampas med Argentina.

Chile (Sánchez)

Efter vilan senast är Alexis Sánchez tillbaka i Chiles landslag. Träningsmatcher mot Peru (i USA) och Mexiko (i Mexiko) väntar.

Elfenbenskusten (Bailly)

Elfenbenskusten ska möta Centralafrikanska republiken hemma och borta i kvalet till afrikanska mästerskapen. Eric Bailly är givetvis med i truppen.

England (Rashford)

Marcus Rashford är ensam Unitedspelare i Englands trupp. Bortamatcher i Nations League mot Kroatien och Spanien väntar.

Frankrike (Pogba)

Paul Pogba är förstås med i Frankrikes trupp. Träningsmatch mot Island och Nations League mot Tyskland väntar.

Skottland (McTominay)

Scott McTominay är med i den skotska landslagstruppen. Nations League mot Israel och träningsmatch mot Portugal på programmet.

Spanien (De Gea)

David de Gea och Spanien ska träningsspela mot Wales och sedan Nations League-spela mot England.

Sverige (Lindelöf)

Victor Lindelöf är med i Sveriges trupp för att irritera journalister. Eller så är han med för att spela fotboll mot Ryssland i Ryssland i Nations League och mot Slovakien i Sverige i en träningsmatch.

Inte den här gången

Här listar vi, för referens, de a-lagsspelare som inte är landslagsuttagna den här gången (a-lagsspelare som ska representera ungdomslandslag noteras nedan).

Phil Jones är inte uttagen.

Marcos Rojo är skadad och var därför inte aktuell för Argentinas trupp.

Juan Mata är inte uttagen.

Anthony Martial fick inte plats i Frankrikes trupp.

Chris Smalling är inte uttagen.

Lee Grant är inte uttagen.

Jesse Lingard är skadad och därför inte med i Englands trupp.

Andreas Pereira debuterade senaste men blev inte uttagen till Brasiliens trupp den här gången.

Ashley Young är inte uttagen.

Ander Herrera är inte uttagen.

Luke Shaw var uttagen till Englands trupp men lämnade återbud på grund av skada. Oklart om han är aktuell för spel mot Chelsea den 20 oktober.

Antonio Valencia är inte heller denna gången med i Ecuadors trupp. Oklart om det är Valencias eller förbundskaptenens beslut.

Nemanja Matic var uttagen till Serbiens trupp men lämnade återbud på grund av skada. Uppgifter från Serbien – som vi tog upp igår – pekade på en veckas rehabilitering. Som av en slump skulle det betyda att han är tillgänglig igen dagen efter landslagsuppehållet. Min spontana känsla är att vi nog kan sätta citattecken kring den här skadan.

Matteo Darmian är inte uttagen.

Tim Fosu-Mensah är skadad och därför inte uttagen till något landslag den här gången.

Axel Tuanzebe fick inte plats i Englands U21-landslag den här gången heller.

Ungdomslandslag

United har 19 spelare i olika ungdomslandslag. För U21-spelarna är det dags att avsluta EM-kvalet (med reservation för att någon får en playoffplats). För de yngre killarna är det EM-kval eller träningsmatcher.

England U21 (Henderson)

Dean Henderson ska förhoppningsvis befästa sin position som ordinarie i Englands U21-landslag. EM-kval mot Andorra och Skottland väntar. Skulle England mot all förmodan förlora båda matcherna så har de ändå en realistisk chans att vinna gruppen. En poäng garanterar EM-spel.

England U19 (Gomes)

Angels Gomes ska representera Englands U19-landslag i träningsmatcher mot Portugal och Makedonien. EM-kval väntar i november.

England U18 (Garner, Greenwood, Laird)

Englands U18-landslag har tre Manchester United-spelare i truppen. Det rör sig om James Garner, Mason Greenwood och Ethan Laird. Alla tre är i normalfallet givna i startelvan, med Garner som lagkapten. Träningsmatcher mot Sverige och Tjeckien.

England U17 (Mengi)

Englands U17-landslag ska spela en träningsturnering på hemmaplan, med matcher mot USA, Ryssland och Brasilien. Teden Mengi är Uniteds representant. I EM-kvalet är England seedade, så de går in först i elitrundan efter årsskiftet.

Irland U21 (O’Hara)

Kieran O’Hara förväntas vakta Irlands mål mot Israel och Tyskland i kvalet till U21-EM. Två segrar ger mest troligt en andraplats i gruppen men det är tveksamt att det skulle räcka till en playoffplats.

Irland U19 (O’Connor)

Irlands U19-landslag har hemmaplansfördel i EM-kvalet mot Bosnien-Hercegovina, Färöarna och Holland. De två bästa lagen går vidare till elitrundan. Lee O’Connor är given i trupp och startelva, kanske tar han även kaptensbindeln.

Italien U20 (Ercolani)

Luca Ercolani är ånyo med i Italiens U20-trupp. Ingen speltid förra gången, förhoppningsvis bättre lycka nu. Matcher mot England och Portugal i U20 Elite League väntar.

Nederländerna U20 (Chong)

Holland ska också spela U20 Elite League, mot Tyskland och Polen. Tahith Chong är med i trupp (han borde kanske ha varit med i U21-truppen…) och startelva.

Polen U17 (Bejger)

Lukasz Bejger är uttagen till den polska U17-trupp som senare i oktober ska spela EM-kval.

Portugal U21 (Dalot, J Pereira)

Diogo Dalot och Joel Pereira är med i den portugisiska U21-trupp som ska avsluta gruppspelet i EM-kvalet. Vinst mot Liechtenstein (borta) och minst oavgjort mot Bosnien-Hercegovina (hemma) garanterar andraplatsen i gruppen. Portugiserna gör nog bäst i att vinna båda om det ska bli playoff.

Förstaplatsen i gruppen finns inom teoretiskt räckhåll men inte mer än så.

Slovakien U19 (Fojticek)

Målvakten Alex Fojticek reser med Slovakiens U19-landslag till Albanien för EM-kval. Norge, Albanien och Ukraina står för motståndet. De två bästa går vidare.

Tjeckien U19 (Kovar)

Tjeckiens U19-landslag EM-kvalar i november. Den här gången blir det träningsmatcher mot Montenegro och Portugal för Matej Kovar.

Wales U21 (Poole)

Regan Pooles walesiska U21-landslag är redan utslagna i EM-kvalet. Med en seger borta mot Rumänien kan Poole dock hjälpa Dalot och Pereira till EM. Wales avslutar sedan med match mot Schweiz.

Wales U19 (Levitt)

Wales U19-landslag spelar EM-kval i november. Den här gången får Dylan Levitt nöja sig med en träningsmatch mot Polen.

Wales U17 (Denham, Hughes)

Wales U17-landslag ska spela EM-kval i Portugal. Vitryssland, Kazakstan och Portugal står för motståndet. De två bästa går garanterat vidare till nästa runda och grupptrean har också en chans.

Iestyn Hughes (U16-spelare i United) och Oliver Denham är uttagna till truppen. Denham blev skadad i Uniteds cupmatch mot Newcastle men truppen togs ut efter den matchen, så vi förutsätter att han är i speldugligt skick.

Inte den här gången

Här listar vi, för referens, de ungdomsspelare som relativt nyligen har varit med i ungdomslandslag men av någon anledning inte är det den här gången.

Ethan Galbraith har meriter från Nordirlands U17-landslag. Han har nu blivit U18-spelare. Nordirland verkar inte ha något U18-landslag.

Arnau Puigmal har meriter från Spaniens U17-landslag. Nu har han blivit U18-spelare. Spanien verkar inte ha något U18-landslag.

Ondrej Mastny har representerat Tjeckiens U17-landslag. Är skadad.

Matthew Olosunde har meriter från USA:s a-landslag. Han har inte spelat någon fotboll den här säsongen, till följd av en knäskada.

Largie Ramazani spelade U17-EM i maj. Har nu blivit U18-spelare. Är skadad och därmed inte uttagen.

Nishan Burkart är skadad och var därför inte aktuell för Schweiz U19-landslag.

Anthony Elanga har meriter från Sveriges U17-landslag. Han var inte med i truppen i den första rundan i EM-kvalet.

Damlandslag

Den här gången skickade United fyra a-lagsspelare på landslagsuppdrag. Dessutom fick några spelare från akademin plats i några yngre landslag.

England Dam (Chamberlain, Greenwood)

England vann med 1-0 mot Brasilien i en träningsmatch i lördags. Ikväll spelar de mot Australien.

Uniteds lagkapten Alex Greenwood spelade hela matchen mot Brasilien. Hon startar även mot Australien. Om inget oförutsett sker är hon startspelare i VM nästa år.

Målvakten Siobhan Chamberlain kallades in till truppen efter skadeåterbud. Det blev ingen speltid mot Brasilien och hon inleder på bänken mot Australien. Trots platsen i truppen nu får Chamberlains chanser till VM-spel anses vara små.

England Dam U19 (Palmer, Ramsey)

Englands U19-landslag lekte sig vidare till elitrundan i EM-kvalet. Det blev en överlägsen gruppseger efter 9-0 mot Malta, 8-0 mot Kroatien (värdland) och 4-0 mot Slovakien.

Aimee Palmer gjorde succé med två mål mot Malta, två mål mot Kroatien och en assist mot Slovakien. Hon tog även hand om frisparkar (första målet mot Kroatien), straffar (andra målet mot Kroatien) och hörnor. Palmer blev utbytt efter en timme mot Malta och efter en halvlek mot Kroatien innan hon så spelade hela matchen mot Slovakien.

Emily Ramsey vaktade målet i första och sista matchen.

Engelska systemförändringar

Under förra landslagsuppehållet spelade Ella Toone, Mille Turner och Katie Zelem med Englands U23-landslag. Det verkar ha varit det lagets sista matcher. England gör nu om, så att det äldsta åldersbestämda landslaget blir ett U21-landslag. Mer om detta på FA:s hemsida.

Turner och Zelem är för gamla för U21-spel medan Toone har ett par år kvar som U21-spelare.

Inte den här gången

Här listar vi, för referens, de spelare som relativt nyligen har varit med i landslag men av någon anledning inte är det den här gången.

Lizzie Arnot har meriter från Skottlands a-landslag. Skottland är spellediga den här gången.

Kirsty Smith har meriter från Skottlands a-landslag. Skottland är spellediga den här gången.

Ella Toone har meriter från Englands U23-landslag.

Mille Turner har meriter från Englands U23-landslag.

Katie Zelem har meriter från Englands U23-landslag.

Programmet

(Tillhandahålls med reservation för fel.)

Tidigare:

 • 1-7 oktober: England Dam U19 (EM-kval, spelades i Kroatien) [Palmer, Ramsey]

Lördag 6 oktober:

 • 13.30: England Dam – Brasilien Dam (träningsmatch) [Chamberlain, Greenwood]

Tisdag 9 oktober:

 • 20.00: England Dam – Australien Dam (träningsmatch) [Chamberlain, Greenwood]

Onsdag 10 oktober:

 • 12.00: Slovakien U19 – Norge U19 (EM-kval, spelas i Albanien) [Fojticek]
 • 15.00: Wales U17 – Vitryssland U17 (EM-kval, spelas i Portugal) [Denham, Hughes]
 • 16.00: Irland U19 – Bosnien-Hercegovina U19 (EM-kval, spelas på Irland) [O’Connor]

Torsdag 11 oktober:

 • 16.00: Israel U21 – Irland U21 (EM-kval) [O’Hara]
 • 18.30: Liechtenstein U21 – Portugal U21 (EM-kval) [Dalot, J Pereira]
 • 20.00: Irak – Argentina (träningsmatch, spelas i Saudiarabien) [Romero]
 • 20.45: Israel – Skottland (Nations League) [McTominay]
 • 20.45: Wales – Spanien (träningsmatch) [De Gea]
 • 20.45: England U21 – Andorra U21 (EM-kval) [Henderson]
 • 21.00: Frankrike – Island (träningsmatch) [Pogba]
 • 21.45: Ryssland – Sverige (Nations League) [Lindelöf]
 • England U18 – Sverige U18 (träningsmatch) [Garner, Greenwood, Laird]
 • Portugal U19 – England U19 (träningsmatch) [Gomes]
 • England U20 – Italien U20 (U20 Elite League) [Ercolani]

Fredag 12 oktober:

 • 18.00: Rumänien U21 – Wales U21 (EM-kval) [Poole]
 • 19.00: Elfenbenskusten – Centralafrikanska republiken (kval till afrikanska mästerskapen) [Bailly]
 • 20.00: Saudiarabien – Brasilien (träningsmatch) [Fred]
 • 20.45: Belgien – Schweiz (Nations League) [Fellaini, Lukaku]
 • 20.45: Kroatien – England (Nations League) [Rashford]
 • England U17 – USA U17 (träningsturnering, spelas i England) [Mengi]
 • Tyskland U20 – Nederländerna U20 (U20 Elite League) [Chong]
 • Tjeckien U19 – Montenegro U19 (träningsmatch) [Kovar]

Lördag 13 oktober:

 • 02.30: Peru – Chile (träningsmatch, spelas i Florida, USA) [Sánchez]
 • 12.00: Slovakien U19 – Albanien U19 (EM-kval, spelas i Albanien) [Fojticek]
 • 15.00: Wales U17 – Kazakstan U17 (EM-kval, spelas i Portugal) [Denham, Hughes]
 • 16.00: Irland U19 – Färöarna U19 (EM-kval, spelas på Irland) [O’Connor]

Söndag 14 oktober:

 • 18.00: Skottland – Portugal (träningsmatch) [McTominay]
 • England U17 – Ryssland U17 (träningsturnering, spelas i England) [Mengi]

Måndag 15 oktober:

 • 18.00: Wales U19 – Polen U19 (träningsmatch) [Levitt]
 • 20.45: Spanien – England (Nations League) [De Gea mot Rashford]
 • England U18 – Tjeckien U18 (träningsmatch) [Garner, Greenwood, Laird]

Tisdag 16 oktober:

 • 14.00: Irland U19 – Nederländerna U19 (EM-kval, spelas på Irland) [O’Connor]
 • 14.00: Slovakien U19 – Ukraina U19 (EM-kval, spelas i Albanien) [Fojticek]
 • 16.00: Centralafrikanska republiken – Elfenbenskusten (kval till afrikanska mästerskapen) [Bailly]
 • 17.00: Wales U17 – Portugal U17 (EM-kval, spelas i Portugal) [Denham, Hughes]
 • 18.15: Tyskland U21 – Irland U21 (EM-kval) [O’Hara]
 • 18.30: Skottland U21 – England U21 (EM-kval) [Henderson]
 • 19.00: Wales U21 – Schweiz U21 (EM-kval) [Poole]
 • 19.45: Brasilien – Argentina (träningsmatch, spelas i Saudiarabien) [Fred mot Romero]
 • 20.00: Portugal U21 – Bosnien-Hercegovina U21 (EM-kval) [Dalot, J Pereira]
 • 20.45: Belgien – Nederländerna (träningsmatch) [Fellaini, Lukaku]
 • 20.45: Frankrike – Tyskland (Nations League) [Pogba]
 • 20.45: Sverige – Slovakien (Nations League) [Lindelöf]
 • England U19 – Makedonien U19 (träningsmatch) [Gomes]
 • England U17 – Brasilien U17 (träningsturnering, spelas i England) [Mengi]
 • Italien U20 – Portugal U20 (U20 Elite League) [Ercolani]
 • Nederländerna U20 – Polen U20 (U20 Elite League) [Chong]
 • Tjeckien U19 – Portugal U19 (träningsmatch) [Kovar]

Onsdag 17 oktober:

 • 03.30: Mexiko – Chile (träningsmatch) [Sánchez]

Senare:

 • 25-31 oktober: Polen U17 (EM-kval, spelas i Polen) [Bejger]