Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter: En minnesvärd vändning i Juventus första hemmaförlust sedan april

 

Embed from Getty Images

Igår drabbades giganterna samman när Juventus tog emot Manchester United i Turin. Efter Cristiano Ronaldos drömmål kunde United vända och vinna efter mål av Juan Mata och ett självmål av Leonardo Bonucci. Nu kan José Mourinhos armé bli klara för slutspel i nästa match hemma mot Young Boys men då måste de vinna samtidigt som Valencia tappar poäng när de ställs mot Juventus på bortaplan.

Det är svårt att sätta ord på hur man känner efter en vinst mot självaste Juventus på bortaplan. Ett Juventus som många, och även jag, tippade att de tar hem Champions League i år. Också med tanke på hur gårdagens match var och hur Manchester Uniteds säsong sett ut hittills.

Igår fick vi se en match som kunde ha slutat 3, kanske 4–0 till ”den gamla damen”. Juventus gör ett mål som, enligt mig, inte går att försvara mot, oavsett hur bra försvar man har. Bonuccis långboll, som han har gjort några gånger tidigare under säsongen, hittade Cristiano Ronaldo som med ett volleyskott kunde ge Juve ledningen. Juan Cuadrado kunde ha avgjort matchen när han fick läget från nära håll men valde att skjuta över.

Sedan kom vändningen.

José Mourinho valde att byta in Juan Mata och Marouane Fellaini och sätta tryck. Sex minuter senare kom kvitteringen genom en mycket snygg frispark signerat Mata. 1–1 alltså med fem minuter kvar att spela. 1–2-målet kom genom en ännu frispark, den här gången lite längre ifrån målet och med ett inlägg som letade sig in med hjälp av Juventus mittback Bonucci och in i mål. En otrolig viktig vinst som nu gör att Manchester United, precis som jag konstaterade längre upp i artikeln, har chansen att bli klara för Champions League slutspel redan nästa omgång då man ställs mot schweiziska Young Boys. Detta med förutsättning att Valencia tappar poäng när de möter Juventus i Turin.

Embed from Getty Images

Några andra tankar om matchen:

  • Victor Nilsson Lindelöf står återigen för en stabil insats och det är glädjande. Nu väntar en väldigt tuff test på söndag när United möter City. Där måste ”Vigge” och övriga försvarare hänga med ordentligt för att laget ska ha en chans.
  • Jag ser gärna att Ander Herrera återigen får chansen på söndag. Min känsla att han måste starta när det vankas stormatcher.
  • Alexis Sanchez startade på topp istället för den skadade Lukaku. Jag tycker att Alexis var godkänd igår och frågan är bara vad som händer när Lukaku återigen blir spelklar? Vem kommer starta?
  • Det här var Juventus första hemmaförlust sedan april då man förlorade mot Napoli (0–1) i Serie A. Bra, United!

Mer från matchen: 

José Mourinhos presskonferens efter matchen:

“Ja, jag sa att jag inte skulle fira på det sättet jag gjorde men jag ville höra dem”, sade José bland annat om sitt firande efter matchen.

“Fellaini gav oss fler alternativ för att skapa målchanser så det var bra. Jag trodde till exempel att Rashfords läge på slutet var ett mål sedan har vi Matas snygga mål, jag är nöjd med alla spelare.” 

Se presskonferensen i sin helhet här: 

Spelarreaktioner:

Luke Shaw pratade med MUTV efter matchen:

Det gjorde frisparkskungen också:

I andra nyheter

  • Valencia slog tidigare under kvällen Young Boys med 3-1. Det betyder att Manchester United står nu på 7 poäng och Valencia på 5. Skulle United vinna nästa match hemma mot Young Boys samtidigt som Valencia tappar poäng när de åker till Turin blir Manchester United klara för slutspel till våren.
  • Det engelska fotbollsförbundet FA anklagade José Mourinho för olämpligt uppträdande efter Uniteds seger mot Newcastle. José Mourinho dömdes som oskyldig och allt är frid och fröjd nu, väl? Nej, inte om FA får bestämma för de har nämligen överklagat domen och vi väntar nu på ett besked om hur detta kommer sluta.

 

Res med oss till Manchester!