Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Juventus – Manchester United 1-2

Embed from Getty Images

Att ligga under med 1-0 på bortaplan bara för att sedan vända och vinna med 2-1 verkar vara Manchester Uniteds melodi just nu. På onsdagskvällen lades Juventus på rygg i Turin efter en rad delikatesser, en hel del tur och en rätt solid laginsats. Plötsligt ser allt ack så mycket ljusare ut med tanke på den där åtråvärda biljetten till åttondelsfinalerna. 

José Mourinho gjorde två ändringar jämfört med det lag som startade bortamötet med Bournemouth i lördags. Jesse Lingard och Ander Herrera ersatte, föga överraskande, Juan Mata och Fred. En förväntad matchbild präglade första halvlek där Juventus var bollhållande och spelförande medan United fick rikta in sig på att spela ett kompakt försvarsspel och försöka gå på omställningar. Mourinhos taktik höll i drygt 63 minuter. Cristiano Ronaldo (vem annars?) gjorde sitt första CL-mål för Juventus och United fick tänka om. Tänkandet gav utdelning under matchens sista skälvande ordinarie minuter och nu krävs kanske inte en bortaseger mot Valencia för att gå vidare.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David de Gea: 7,5

David de Gea firade födelsedag med besked. På sin 28:e bemärkelsedag höll han Juventus i allmänhet och Juan Cuadrado i synnerhet stången. Gör matchavgörande räddningar och ger United chansen att vinna matchen.

Ashley Young: 7

Står för en bra insats offensivt men testas kanske inte så mycket som väntat av Ronaldo defensivt. Gör på det stora hela dock en, med hans mått mätt, bra match och assisterar på sätt och vis segermålet med sin frispark.

Victor Lindelöf: 7

Lindelöf verkar växa med uppgifterna. Vi som minns hans tafatthet mot Real Madrid i Supercupen ifjol ser att det här går åt helt rätt håll. Beskylls något felaktigt för att vara för trög när Ronaldo trampar ifrån och gör 1-0. Frågan är vilken försvarare som löser det annorlunda.

Chris Smalling: 6

Har det kämpigt under första halvlek när Juventus ligger på som hårdast för ett ledningsmål. Får ta till alla knep han har för att freda straffområdet och rensar stundom panikartat. Spelar upp sig men känns som den darrigare av mittbackarna denna afton.

Luke Shaw: 6

På sätt eller annat undrar jag om Luke Shaw håller på att bli lite trött. Han matchar mer än någonsin i ett lag som Manchester United och känns inte helt hundra i hemjobbet efter att ha gått på offensiven. Gör inga jättemissar men känns som sagt lite sliten.

Nemanja Matic: 6

Varnad 12′. Varnad redan efter tolv minuter och där och då skrek åtminstone jag på ett byte. Spelar sedan upp sig jämfört med de senaste veckornas platta insatser men trampar fortsatt onödigt mycket sirap. Det går för långsamt, Nemanja.

Ander Herrera: 7

Varnad 75′, utbytt 79′. Klart bäst på Uniteds mittfält. Säger kanske inte så mycket, men bidrar med den energi som saknats en längre tid. Fick förtroendet efter lördagens match och tog chansen. Lär få fortsätta mot City.

Paul Pogba: 5,5

Tagen av stundens allvar? Paul Pogba var tillbaka i Turin och kändes inte alls bekväm. Förblir anonym närapå hela matchen igenom och bidrar väldigt lite offensivt, vilken i första hand hämmar Alexis Sanchez.

Jesse Lingard: 5,5

Utbytt 70′. Märks att Lingard spelat lite fotboll i höst. Trög i vändningarna och utan det där tempot som gör att han kliver förbi en motståndare eller två. Väntat att han startade, mindre väntat att han gör det i helgen.

Alexis Sanchez: 6

Utbytt 79′. Är mitten rätt position för Sanchez? Kanske är det den som är minst fel, i alla fall för tillfället. Känns som om chilenaren trivs mer i en roll där han får utmana och gå rakt framåt, istället för att få upp fart på en kant och därifrån ta sig in.

Anthony Martial: 6

Varnad 90′. Inget mål denna afton från fransmannen som långt ifrån gör någon dålig insats, det faktumet till trots. Försöker utmana och gör ett okej jobb med tanke på att Shaw inte har sin bästa dag i offensiven.

Marcus Rashford: 6

Inbytt 70′. Får hoppa in, nu igen. Bidrar med fart, nu igen. Ersätter Lingard för att få upp tempot sista 20.

Juan Mata: N/A

Inbytt 79′. Spelade för kort tid för att betygsättas. Synd är väl det. Klassmålet på frispark är en av höstens begivenheter.

Marouane Fellaini: N/A

Inbytt 79′. Spelade för kort tid för att betygsättas.