Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Landslagskollen: En chans till välbehövlig matchträning

Det är landslagsuppehåll, vilket kommer lägligt för spelare i behov av matchträning. Eric Bailly, Jesse Lingard och Antonio Valencia tillhör den kategorin spelare.

Uppehållet i november är det tredje och näst sista för säsongen. När spelarna återvänder väntar fyra månader oavbruten klubblagsfotboll innan det i slutet på mars är dags för säsongens sista uppehåll. Detta för herrarna, damerna har tre landslagsuppehåll även under vårsäsongen.

Som alltid har United skickat ett stort antal spelare på uppdrag. Dock färre än brukligt. Inkluderat ungdomslandslag och damlandslag kommer vi faktiskt bara upp i 27 uttagna spelare i den här genomgången.

A-landslag

Precis som förra gången har vi, om vi exkluderar spelare som bara ska träna, endast elva Unitedspelare på a-landslagsuppdrag.

Argentina (Romero)

Sergio Romero reser till Argentina för att två gånger om matcha mot Mexiko. Marcos Rojo fick inte följa med. Lite synd då han är i stort matchbehov.

Belgien (Lukaku)

Belgien ska spela mot Island och Schweiz i Nations League. Romelu Lukaku är, trots skadebekymmer, med i truppen. Han har stått över de två första träningarna. Om Lukaku inte bedöms vara fullt frisk kommer han dock skickas hem till Manchester, med beslut förväntat imorgon.

Marouane Fellaini blev skadad under senaste landslagsuppehållet. United ska ha varit irriterade på hur belgarna hanterade det och det kan vara en anledning till att Fellaini fick ledigt den här gången.

Chile (Sánchez)

Chile har planerat in träningsmatcher mot Costa Rica och Honduras på hemmaplan. Eftersom den europeiska klubblagsfotbollen står lågt i kurs i Sydamerika läggs den avslutande landskampen alltid så sent som möjligt. Därmed kan vi räkna med sen hemkomst för Alexis Sánchez.

Ecuador (Valencia)

Antonio Valencia har inte spelat för Manchester United. Detta till trots har han tydligen imponerat på Ecuadors förbundskapten, då han för första gången den här säsongen är uttagen till landslaget. Bortamatcher mot Peru och Panama väntar.

Elfenbenskusten (Bailly)

Eric Bailly är petad i United men i landslaget är han fortsatt given. Elfenbenskusten har som vanligt den goda smaken att bara planera in en match. Den här gången borta mot Guinea i kvalet till afrikanska mästerskapen.

England (Lingard, Rashford, Shaw)

England ska hylla Wayne Rooney i en träningsmatch mot USA. Därefter ska de spela mot Kroatien i Nations League. Jesse Lingard, Marcus Rashford och Luke Shaw är Uniteds engelska landslagsspelare nu för tiden.

Irland (O’Connor)

Uniteds reservlagsspelare Lee O’Connor – tillika lagkapten för Irlands U19 – har kallats upp till Irlands a-landslag. Irländarna betonar dock att O’Connor bara är med i landslaget för att träna.

Serbien (Matic)

Nemanja Matic får ingen vila den här gången heller. Serbien ska spela mot Montenegro och Litauen i Nations League och Matic är en av spelarna i truppen.

Skottland (McTominay)

Scott McTominay var initialt petad, alternativt outtagen på grund av skada, från den skotska landslagstruppen. Det är dock mindre populärt att lira landslagsfotboll för Skottland och efter ett gäng återbud fick McTominay en plats.

Skottarna ska möta Albanien och Israel i Nations League.

Spanien (De Gea)

David de Gea är förstås med i Spaniens landslagstrupp. Kroatien i Nations League och Bosnien-Hercegovina i träningsmatch på programmet.

De Gea får inte sällskap av någon Unitedspelare till samlingen.

Sverige (Lindelöf)

Victor Lindelöf är Sveriges bästa fotbollsspelare men inte Sveriges bästa försvarare. Given i landslagstruppen är han hur som helst. Nations League mot Ryssland och Turkiet väntar.

Inte den här gången

Här listar vi, för referens, de a-lagsspelare som inte är landslagsuttagna den här gången (a-lagsspelare som ska representera ungdomslandslag noteras nedan).

Phil Jones är inte uttagen.

Marcos Rojo har ännu inte gjort säsongsdebut och fick inte plats i Argentinas trupp.

Paul Pogba är skadad och lämnade återbud.

Juan Mata är inte uttagen.

Anthony Martial fick plats i den franska landslagstruppen efter att ha varit petad en längre tid. Comebacken får dock vänta, Martial är skadad och lämnade återbud.

Chris Smalling är inte uttagen.

Lee Grant är inte uttagen.

Andreas Pereira blev inte heller den här gången uttagen till Brasiliens trupp.

Fred är petad i United och nu även i landslaget.

Ashley Young är inte uttagen.

Ander Herrera är inte uttagen.

Diogo Dalot är skadad och kan därför inte hjälpa Portugal i kvalet till U21-EM.

Marouane Fellaini har haft problem med skada sedan förra landslagsuppehållet. Han fick därför ledigt från landslaget den här gången.

Matteo Darmian är inte uttagen.

Tim Fosu-Mensah var med i det holländska a-landslagets bruttotrupp men fick inte plats i den slutliga truppen. Han har åldern inne för U21-spel även nästa period men togs inte ut den här gången.

Axel Tuanzebe fick inte plats i Englands U21-landslag den här gången heller.

Ungdomslandslag

Ovanligt få Unitedspelare på uppdrag med ungdomslandslag den här gången. Skador och förbundens ovilja att planera in träningslandskamper är de primära anledningarna.

Belgien U18 (Ramazani)

Nyss tillbaka i spel efter skadefrånvaro reser Largie Ramazani till Spanien för att spela träningsturnering med Belgiens U18-landslag. Full rimligt är Spanien inte med i turneringen, så det blir istället matcher mot Irland, Holland och England.

England U21 (Henderson)

Englands U21-landslag ska spela EM i sommar. Nu väntar träningsmatcher mot Italien och Danmark för Dean Henderson.

England U18 (Greenwood)

Mason Greenwood är ensam representant i det engelska U18-landslag som reser till Spanien för träningsturnering. Holland, Irland och Belgien står för motståndet.

Italien U20 (Ercolani)

Luca Ercolani är ånyo med i Italiens U20-landslag. Matcher mot Tyskland och Holland väntar i U20 Elite League.

Nederländerna U21 (Chong)

Ercolani slipper tampas med Tahith Chong i U20 Elite League. Chong har nämligen flyttats upp till U21-landslaget. Efter fiasko i EM-kvalet tar Holland nu nya tag inför EM 2021 med en träningsmatch mot Tyskland.

Portugal U21 (J Pereira)

Joel Pereiras portugisiska U21-landslag får klara sig utan Diogo Dalot i playoff till EM. Polen står för motståndet och vid misslyckande har Pereira gjort sitt i U21-landslaget. Vid lyckande får Pereira spela EM i sommar.

Tjeckien U19 (Kovar)

Tjeckiens U19-landslag har hemmaplan i EM-kvalet mot Luxemburg, Makedonien och Kroatien. Matej Kovar vaktar målet.

Wales U19 (Levitt)

Wales U19 har också hemmaplansfördel i EM-kvalet. Skottland, Sverige och San Marino står för motståndet. Dylan Levitt representerar United i truppen.

Inte den här gången

Här listar vi, för referens, de ungdomsspelare som relativt nyligen har varit med i ungdomslandslag men av någon anledning inte är det den här gången.

Ethan Galbraith har meriter från Nordirlands U17-landslag. Han har nu blivit U18-spelare. Nordirland verkar inte ha något U18-landslag.

Arnau Puigmal har meriter från Spaniens U17-landslag. Nu har han blivit U18-spelare. Spanien verkar inte ha något U18-landslag.

Ondrej Mastny har representerat Tjeckiens U17-landslag. Är skadad.

Matthew Olosunde har meriter från USA:s a-landslag. Han har inte spelat någon fotboll den här säsongen, till följd av en knäskada.

Alex Fojticek var förstamålvakt för Slovakiens U19-landslag i EM-kvalet i oktober. Är inte med i truppen den här gången.

Nishan Burkart är skadad och var därför inte aktuell för Schweiz U19-landslag.

Anthony Elanga har meriter från Sveriges U17-landslag. Han är skadad nu men Sverige har oavsett ingen samling.

Kieran O’Hara och Irland misslyckades i kvalet till U21-EM. Han har på grund av ålder nu gjort sitt som U21-spelare. Har tidigare tränat med a-landslaget men fick inte plats i truppen den här gången.

Millen Baars har meriter från Hollands U19 men fick den här gången nöja sig med en plats på standbylistan.

Angel Gomes togs inte ut till den engelska U19-trupp som ska spela EM-kval. Oklart varför. Han har alltid varit given i truppen och han gör en bra säsong.

James Garner är skadad och därför inte med i Englands U18-trupp.

Ethan Laird är skadad och därför inte med i Englands U18-trupp.

Teden Mengi är skadad och saknas därför i Englands U17-trupp.

Lukasz Bejger hjälpte Polens U17 att avancera i EM-kvalet i slutet på oktober. Inga matcher den här gången.

Regan Poole har meriter från Wales U21-landslag och har åldern inne även för nästa period. Ingen match den här gången.

Oliver Denham har meriter från Wales U17. Ingen match den här gången.

Iestyn Hughes har meriter från Wales U17. Ingen match den här gången.

Damlandslag

England och Skottland är ensamma om att förstärka sina damlandslag med spelare från Manchester United. De får därmed anses vara favoriter att vinna VM i sommar.

Förutom de i genomgången nämnda spelarna kan det tänkas att diverse spelare är på uppdrag med yngre landslag. Här är rapporteringen dock väldigt bristfällig. Vi vet hur som helst att Fran Bentley, Lauren James, Naomi Hartley och Lucy Roberts spelade landskamper i USA under förra uppehållet (ja, även efter uppehållet, varför United fick klara sig utan James i matchen mot Charlton).

England Dam (Greenwood)

Uniteds lagkapten Alex Greenwood är med största sannolikhet med i den engelska startelvan i VM. England matchade två olika elvor i träningsmatcherna mot Österrike och Sverige. Det reservbetonade laget vann mot Österrike medan de bästa spelarna förlorade mot Sverige.

Greenwood satt på bänken mot Österrike och spelade sedan hela matchen mot Sverige.

Skottland Dam (Arnot, Smith)

Lizzie Arnot och Kirsty Smith är med i den skotska landslagstrupp som ikväll ska spela mot USA.

England Dam U21 (Palmer, Ramsey, Toone)

England U21-landslag har precis etablerats och samlades för första gången i november. Aimee Palmer, Emily Ramsey och Ella Toone representerade United under ett träningsläger.

Inte den här gången

Här listar vi, för referens, de spelare som relativt nyligen har varit med i landslag men av någon anledning inte är det den här gången.

Siobhan Chamberlain har meriter från Englands a-landslag. Inte uttagen den här gången och hennes chans till en plats i VM-truppen får antas vara liten.

Mille Turner har meriter från Englands U23-landslag. Det landslaget har nu upphört och ersatts av U21-landslaget.

Katie Zelem har meriter från Englands U23-landslag. Det landslaget har nu upphört och ersatts av U21-landslaget.

Programmet

(Tillhandahålls med reservation för fel.)

Torsdag 8 november:

 • Österrike Dam – England Dam (träningsmatch) [Greenwood]

Söndag 11 november:

 • England Dam – Sverige Dam (träningsmatch) [Greenwood]

Tisdag 13 november:

 • 20.15: Skottland Dam – USA Dam (träningsmatch) [Arnot, Smith]

Onsdag 14 november:

 • Tjeckien U19 – Luxemburg U19 (EM-kval, spelas i Tjeckien) [Kovar]
 • Wales U19 – Skottland U19 (EM-kval, spelas i Wales) [Levitt]

Torsdag 15 november:

 • 14.00: Belgien U18 – Irland U18 (träningsturnering, spelas i Spanien) [Ramazani]
 • 18.30: Italien U21 – England U21 (träningsmatch) [Henderson]
 • 20.45: Belgien – Island (Nations League) [Lukaku]
 • 20.45: Kroatien – Spanien (Nations League) [De Gea]
 • 21.00: England – USA (träningsmatch) [Lingard, Rashford, Shaw]
 • England U18 – Nederländerna U18 (träningsturnering, spelas i Spanien) [Greenwood]
 • Italien U20 – Tyskland U20 (U20 Elite League) [Ercolani]

Fredag 16 november:

 • 02.30: Peru – Ecuador (träningsmatch) [Valencia]
 • 18.00: Polen U21 – Portugal U21 (EM-kval) [J Pereira]
 • 20.00: Tyskland U21 – Nederländerna U21 (träningsmatch) [Chong]

Lördag 17 november:

 • 01.00: Argentina – Mexiko (träningsmatch) [Romero]
 • 01.15: Chile – Costa Rica (träningsmatch) [Sánchez]
 • 15.00: Serbien – Montenegro (Nations League) [Matic]
 • 18.00: Turkiet – Sverige (Nations League) [Lindelöf]
 • 18.00: Belgien U18 – Nederländerna U18 (träningsturnering, spelas i Spanien) [Ramazani]
 • 20.45: Albanien – Skottland (Nations League) [McTominay]
 • England U18 – Irland U18 (träningsturnering, spelas i Spanien) [Greenwood]
 • Tjeckien U19 – Makedonien U19 (EM-kval, spelas i Tjeckien) [Kovar]
 • Wales U19 – Sverige U19 (EM-kval, spelas i Wales) [Levitt]

Söndag 18 november:

 • 15.00: England – Kroatien (Nations League) [Lingard, Rashford, Shaw]
 • 18.00: Guinea – Elfenbenskusten (kval till afrikanska mästerskapen) [Bailly]
 • 20.45: Schweiz – Belgien (Nations League) [Lukaku]
 • 20.45: Spanien – Bosnien-Hercegovina (träningsmatch) [De Gea]

Måndag 19 november:

 • 17.00: Belgien U18 – England U18 (träningsturnering, spelas i Spanien) [Ramazani mot Greenwood]

Tisdag 20 november:

 • 18.00: Portugal U21 – Polen U21 (EM-kval) [J Pereira]
 • 18.00: Danmark U21 – England U21 (träningsmatch) [Henderson]
 • 20.45: Serbien – Litauen (Nations League) [Matic]
 • 20.45: Skottland – Israel (Nations League) [McTominay]
 • 20.45: Sverige – Ryssland (Nations League) [Lindelöf]
 • Nederländerna U20 – Italien U20 (U20 Elite League) [Ercolani]
 • Tjeckien U19 – Kroatien U19 (EM-kval, spelas i Tjeckien) [Kovar]
 • Wales U19 – San Marino U19 (EM-kval, spelas i Wales) [Levitt]

Onsdag 21 november:

 • 01.00: Argentina – Mexiko (träningsmatch) [Romero]
 • 01.15: Chile – Honduras (träningsmatch) [Sánchez]
 • 02.00: Panama – Ecuador (träningsmatch) [Valencia]