Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Bailly och Rashford skadade men Lindelöf frisk och Dalot redo igen

Landslagsuppehållet närmar sig sitt slut. Vi konstaterar att Jesse Lingard låg bakom Englands historiska vändning och så tar vi en titt på skadeläget i Manchester United.

Dessutom noterar vi att United mest troligt reser till Australien för sommarturnén 2019.

Lingard bakom Englands vändning

Inhoppare Jesse Lingard gjorde det viktiga kvitteringsmålet när England vände underläge till seger mot Kroatien i Nations League. I och med segern kvalificerade sig England för slutspelet i turneringen.

Lingard höll sig påpassligt framme och blev därmed målskytt för andra matchen i rad.

Inte nöjd med att göra mål räddade Lingard några minuter senare på egen mållinje efter en hörna. Kort därefter kunde England avgöra matchen genom Harry Kane.

Marcus Rashford startade matchen och stod för en fin insats. Med sju lyckade dribblingar var han överlägset bäst på planen (ingen annan spelare hade fler än två). Rashford lämnade planen när Lingard blev inbytt.

Luke Shaw satt på bänken hela matchen.

För England var det första gången någonsin de vände underläge till seger den sista kvarten i en tävlingsmatch.

På bänken satt David de Gea också, då Spanien vann med 1-0 mot Bosnien-Hercegovina i en träningsmatch.

Eric Bailly spelade inte då Elfenbenskusten via 1-1 borta mot Guinea kvalificerade sig för afrikanska mästerskapen.

Marouane Fellaini tackade nej på förhand och Romelu Lukaku lämnade återbud under den belgiska landslagssamlingen. Förmodligen fortfarande traumatiserade av nyheten att Fellaini har gjort sig av med sitt afro åkte Belgien till Schweiz och förlorade med 5-2 trots tvåmålsledning.

Kommande landskamper:

  • 17.00: Belgien U18 – England U18 (träningsturnering, spelas i Spanien) [Ramazani mot Greenwood]
  • 20.45: Danmark – Irland (Nations League) [O’Connor]

Tisdag 20 november:

  • 18.00: Portugal U21 – Polen U21 (EM-kval) [J Pereira]
  • 18.00: Danmark U21 – England U21 (träningsmatch) [Henderson]
  • 20.45: Serbien – Litauen (Nations League) [Matic]
  • 20.45: Skottland – Israel (Nations League) [McTominay]
  • 20.45: Sverige – Ryssland (Nations League) [Lindelöf]
  • Nederländerna U20 – Italien U20 (U20 Elite League) [Ercolani]
  • Tjeckien U19 – Kroatien U19 (EM-kval, spelas i Tjeckien) [Kovar]
  • Wales U19 – San Marino U19 (EM-kval, spelas i Wales) [Levitt]

Onsdag 21 november:

  • 01.00: Argentina – Mexiko (träningsmatch) [Romero]
  • 01.15: Chile – Honduras (träningsmatch) [Sánchez]
  • 02.00: Panama – Ecuador (träningsmatch) [Valencia]

O’Connor hyllas

“En väldigt imponerande ung kille, som Nicky Butt sa till Roy Keane om honom,” säger Irlands förbundskapten Martin O’Neill om Lee O’Connor. Den unga Unitedförsvararen följde med a-landslaget till Danmark inför kvällens Nations League-match.

“Han är en väldigt tystlåten kille som verkligen har gjort det bra. Jag har imponerats av honom som person och som spelare. Jag tror att han har en väldigt ljus framtid. Det här är en fantastisk erfarenhet för honom.”

Skaderapport

Positivt och negativt på skadefronten. Exakt hur läget är inför lördagens match mot Crystal Palace lär vi inte bli varse förrän José Mourinho håller presskonferens på fredag. Här är hur som helst en ordentlig lägesrapport.

Diogo Dalot förklarar sig själv spelklar. Han har varit ute sedan förra landslagsuppehållet men skriver på Twitter att han nu är “redo att hjälpa laget igen”.

Eric Bailly spelade som sagt inte för Elfenbenskusten igår. Anledningen ska vara att han blev skadad på träning. Ytterligare information inte tillgänglig.

Förhoppningen är att både Anthony Martial och Paul Pogba ska vara spelklara till matchen mot Crystal Palace, rapporterar Evening Standard.

Marouane Fellaini stod över Belgiens landskamper men då han spelade i de två sista matcherna före uppehållet utgår vi från att han är spelklar.

Mer osäkert då gällande Romelu Lukaku som rapporterade till landslaget men inte bedömdes vara i skick för spel. Han följde inte med landslaget till Schweiz.

Marcus Rashford gick direkt till omklädningsrummet när han blev utbytt i matchen mot Kroatien. Förbundskapten Gareth Southgate gav inga klara besked men indikerade att Rashford nog kunde ha spelat vidare: “Vi gjorde bytena för att det var rätt sak att göra. […] Det var inga problem med insatserna hos de som blev utbytta.”

Victor Lindelöf spelade bara en halvlek när Sverige vann mot Turkiet. Det mesta tyder dock på att han är tillbaka i spel mot Ryssland imorgon kväll. “Målsättningen är att han ska träna för fullt [idag],” sa assisterande förbundskapten Peter Wettergren till SVT Sport.

Scott McTominay och Antonio Valencia har båda gjort comeback under landslagsuppehållet. Phil Jones och Marcus Rojo ska båda ha varit spelklara en tid. Jones har dock inte spelat match på ett par månader och Rojo har inte spelat a-lagsfotboll sedan VM.

Luke Shaw är inte skadad men väl avstängd mot Crystal Palace. Detta då vänsterbacken har dragit på sig fem varningar i Premier League.

United till Australien

Manchester Uniteds sommarturné 2019 går bland annat till Australien, detta enligt australiska The World Game. United ska enligt rapporten spela två matcher i Australien, båda i Perth.

  • Den 13 juli ska United spela mot den lokala klubben Perth Glory
  • Den 17 juli ska United spela mot den engelska klubben Leeds United

Redan på onsdag förväntas det bli officiellt. United är i så fall betydligt tidigare ute än förra säsongen. Sommarturnén 2018 annonserades först i april.

United kommer givetvis att spela fler träningsmatcher i sommar men såvitt jag har sett finns det inga klara besked ännu. Rimligt skulle kanske vara att kombinera resan till Australien med en resa till Asien. Varken spelare eller ledare är dock förtjusta i att spela boll i Asien, så vi får helt enkelt vänta och se.